Jeg skal udstationeres: Hvordan dækker mine forsikringer?

Ved en udstationering er der meget at tænke på – eksempelvis at have de rigtige forsikringer. Det kan blive dyrt, hvis der sker noget uforudset, og du ikke er dækket.

Sådan dækker dine forsikringer når du er udstationeret
Vi hjælper dig her med at få styr på dine forsikringer og fortæller dig, hvilke forsikringer du kan beholde og ikke beholde som udstationeret. 

Det er vigtigt at tjekke sine forsikringer ved udstationering

Flytter du til udlandet, er det vigtigt at tjekke og opdatere dine forsikringer. Så er du sikker på at være dækket i tilfælde af tyveri, ulykker og andre uheld, der kan give erstatning. Det er eksempelvis vigtigt at have styr på, om din indboforsikring dækker din bolig i udlandet, om du er dækket af din personforsikring uden for Danmark, og om dine værdier i Danmark er dækket.

Sådan dækker din indboforsikring

Beholder du din danske bolig uden at skifte folkeregisteradresse til udlandet, kan du fortsætte med at have din indboforsikring – og dit eget inventar vil være dækket i Danmark.Har du en lejlighed og lejer den ud, vil din indboforsikring ikke dække lejerens inventar, mens du er udstationeret. Her skal lejeren selv have en indboforsikring, der dækker adressen.Du skal huske at give os besked og fortælle os, om din bolig skal stå ubeboet eller ej, mens du er i udlandet. Du kan kontakte os på 70 21 01 91 for at høre nærmere.

Få dine værdier dækket på turen

Hvis du skal udstationeres, er det naturligt at tage noget med hjemmefra. Tager du eksempelvis din computer med til udlandet og gerne vil have den dækket, skal du købe en international familieforsikring hos Tryg, hvis din arbejdsgiver ikke dækker.Forsikringen vil dække genstande, du tager med til EU/EØS-lande. Dog med undtagelse af Bulgarien, Cypern, Malta, Grækenland, Rumænien og Slovakiet.Rejser du uden for EU/EØS-lande, skal du kontakte et forsikringsselskab i det land, du bosætter dig i.

Sådan dækker din husforsikring

Der er to scenarier for dit hus, når du udstationeres. Du kan vælge, at dit hus skal stå tomt, eller du kan leje det ud. Vær opmærksom på, at der er forskellige krav for de to situationer.

Dit hus skal stå tomt

Hvis dit hus står tomt, skal der føres opsyn med huset både udvendigt og indvendigt på ugentlig basis i hele den ubeboede periode. Ellers dækker din husforsikring ikke.

Du lejer dit hus ud

Din husforsikring dækker huset, hvis du udlejer det, mens du er i udlandet. Husforsikringen vil dække i to år – herefter skal der tages en ny vurdering.Dit hus kan maksimalt forsikres i fem år, mens du er udstationeret.

Sådan dækker din bilforsikring

Hvis du tager din bil med til udlandet under en udstationering, dækker din bilforsikring fortsat, hvis den er indregistreret på danske nummerplader. Du skal dog være opmærksom på, at dit flyttelæs ikke er dækket gennem dine forsikringer hos os. Flyttelæsset vil typisk være dækket af din arbejdsgiver, men tjek hellere, så du er sikker.

Sådan dækker din personforsikring

Din personforsikring dækker i Danmark, Grønland, Norden og Færøerne. Opholder du dig i et EU/EØS-land, dækker forsikringen i op til 12 måneder. Hvis du skal have dækning udover de 12 måneder, skal du lave en aftale med os. I resten af verden er du dækket i 12 måneder uden mulighed for forlængelse. Bemærk, at vi kan stille krav om, at lægelig undersøgelse og behandling skal ske i Danmark. Transport- og opholdsudgifter dækkes ikke i den forbindelse.

Sådan dækker din rejseforsikring

Din rejseforsikring hos IDA Forsikring dækker kun, hvis du rejser fra Danmark eller Grønland eller har lavet en aftale med os. Forsikringen dækker ikke erhvervsrejser og dermed ikke rejsen fra Danmark til udstationeringsstedet, da rejsen er i arbejdsregi.Hvis du ønsker at rejse på ferie fra det land, du er udstationeret i, skal du kontakte os på 71 21 01 91. Så kan vi lave en aftale.

Sådan dækker din sundhedsforsikring

Har du en sundhedsforsikring hos IDA Forsikring, kan du beholde den, hvis du skal udstationeres. Behandling og indlæggelse skal dog foregå i Danmark eller Norden (Sverige, Norge og Finland). Grønland og Færøerne er ikke inkluderet.Øvrige behandlinger skal foregå i Danmark, og transportomkostninger er kun dækket i Danmark.

Sådan dækker din hundeforsikring

Skal du udstationeres som hundeejer, skal du kontakte os.Tager du din hund med til udlandet inden for EU, dækker vores hundeforsikring kun ansvarsforsikringen for din hund. Vi kan dog udvide forsikringen med maksimalt to år. Du kan kontakte os på 70 21 01 91.Bemærk, at hvis du køber din hund i udlandet, kan den ikke forsikres gennem IDA Forsikring.

Brug for hjælp? Kontakt os endelig

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du har spørgsmål til dine forsikringer i forbindelse med din udstationering. Kontakt os på 70 21 01 91 eller lige her.

Få hjælp til din udstationering

Som medlem af IDA kan du få hjælp til din udstationering af vores jurister og eksperter.Læs mere her og få hjælp på ida.dk.

Spørgsmål & svar

Kundeservice

Få hjælp til selvbetjening, hvis du skal anmelde en skade, betale regninger eller ændre forsikringer.

Læs mere

Spørgsmål & svar

Få hjælp til dine forsikringer

Få svar på de mest stillede spørgsmål om alle IDA Forsikrings forsikringer, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os