Bilforsikring

En god bilforsikring er en del af køreglæden. Tanken om, at du er dækket efter dine behov og ikke stiger i præmie, hvis du får en skade, giver en behagelig følelse af tryghed.Som bilejer er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Derudover kan du vælge en række tilvalgsdækninger, som kan kombineres på forskellig vis. På den måde får du en bilforsikring, som er skræddersyet til dine behov. Når du har fundet ud af, hvordan du ønsker at være dækket, kan du købe forsikringen i vores online forsikringsberegner. 

Ingen præmie­stigning

Ingen præmie­stigning

Hvis du får en skade på bilen, stiger din præmie ikke. 

Skadefri år

Skadefri år

Det antal år, du har været medlem af IDA, tæller med som skadefri år.

Billig Bilforsikring

Billig Bilforsikring

Hos os får du Danmarks nok billigste Bilforsikring uden at gå på kompromis med dækningen. 

Forsikringen dækker

Bilforsikring
Ansvar
Kasko

Forsikringen dækker skader på andre personer, som du kommer til at forvolde, når du bruger bilen.

Forsikringen dækker de skader, bilen kommer til at lave på andre personers ting.

Forsikringen dækker, hvis bilen bliver stjålet.

Prisen på din forsikring stiger ikke, hvis din bil får en skade. Bemærk dog, at der er selvrisiko, og at skader kan betyde, at der fx går længere tid, før du bliver elitebilist.

Forsikringen dækker skader på din bil ved brand.

Forsikringen dækker skader på din bil ved påkørsel.

Tegner du kaskoforsikring, har du redningshjælp i Europa gennem SOS-internationals Rød-kort ordning.

Forsikringen dækker retshjælp, hvis du kommer ud for et uheld eller en skade, hvor retten skal afgøre, hvem der bærer skylden.

Forsikringen dækker trækkrogen på bilen. Kører du fx med trailer eller campingvogn, skal disse forsikres separat.

Skader på bilens spejlglas, ruder, lygteglas og soltage er forsikret på kaskoforsikringen.

Vælger du at tilkøbe dækningen for udvidet glas, belaster eventuelle glasskader ikke din forsikring. Udvidet glas betyder også, at du frit kan vælge, om du vil have repareret eller udskiftet det defekte glas. Vælger du reparation, betaler du ikke selvrisiko. Vælger du derimod at få udskiftet glasset, skal du selv betale 1/3 af skadesudgiften.

Tilvalg

Vælger du at udvide din Bilforsikring med dækning af erstatningsbil (bilsavn), kan du låne en bil, hvis din egen er til reparation efter en skade. 

Tilvalg

Hvis din bil får en større skade, kan det betyde, at den taber i værdi, når du sælger den. Vælger du værdiforringelse, udbetaler vi en kontant erstatning, som dækker tabet.

Tilvalg

Førerforsikring er en tilvalgsdækning. Som fører af bilen får du erstatning ved solouheld, dvs. uheld, der ikke involverer
andre trafikanter.

Tilvalg

Tilvalg

Tryg Vejhjælp yder assistance i form af hjælp på stedet, bugsering af bil og videre transport for fører og passagerer ved driftstop eller uheld i Danmark, hvor bilen ikke kan fortsætte ved egen kraft samt ved opstået ildebefindende, sygdom eller tilskadekomst under kørsel hos føreren.

Læs mere om Vejhjælp.

Tilvalg

Tilvalg

Tegner du Udvidet Vejhjælp kan du ved driftstop eller uheld i Danmark eller Europa få hjælp på stedet, få bugseret din bil og tilbudt videre transport for passagerer og fører. Du kan få hjælp, når bilen ikke kan fortsætte ved egen kraft, eller hvis du som fører får et ildebefindende, bliver syg eller kommer til skade under kørsel. Udvidet Vejhjælp dækker også din trailer (når den er spændt på) eller campingvogn i Danmark, hvis den af driftsmæssige årsager ikke kan køre videre. 

Læs mere om Udvidet Vejhjælp

Tilvalg

Tilvalg

Skemaet er vejledende og er et uddrag af forsikringsbetingelserne. Eventuelle erstatninger bliver beregnet efter reglerne i forsikringsbetingelserne.

Standardbil og Superbil

Hos IDA Forsikring kan du vælge mellem to forsikringer - Standardbil og Superbil. Den primære forskel på de to produkter er, at Superbil henvender sig til elitebilister. Fælles for forsikringerne er, at de har en fast præmie. Det betyder, at prisen ikke stiger, selvom bilen får en skade. Om vi registrerer dig som Standardbil eller Superbil, afhænger af din alder og erfaring med at køre bil.

For at vi kan tilbyde dig Superbil skal du opfylde en af følgende betingelser:

 • Du er fyldt 27 år og har kørt uden belastende skader de seneste 4 år
 • Du er mellem 25-27 år og har kørt uden belastende skader de seneste 7 år

Du kan naturligvis også få dækning af glasskader, værdiforringelse ved skader, bilens fører og andet. Vejhjælp og assistance i Danmark og i Europa er også en del af mulighederne, der kan give dig tryghed mod det uventede.

Spørgsmål og svar

Det er vigtigt, at det kilometerforbrug, du har opgivet på din Bilforsikring, stemmer overens med dit faktiske kilometerforbrug. Hvis du kører færre kilometer, end du har opgivet, betaler du måske for meget for din Bilforsikring. Kører du omvendt flere kilometer, end du har oplyst, risikerer du, at du ikke får fuld dækning, hvis du får en skade på bilen. 

Læs mere her om kilometerforbrug. 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Er du ejer af en ny bil, er det dig, der har ansvaret for at få den omregistreret inden 21 dage (efter bilhandlen).

Du har tre muligheder for at omregistrere bilen:

 • online i SKATs motorregister
 • hos en nummerpladeoperatør
 • online i et af SKATs motorcentre

Uanset hvad du vælger, skal du oplyse, at det er Tryg, du er forsikret hos.

Du skal ikke længere bruge et bilforsikringsbevis for at omregistrere bilen.

Læs, hvordan du omregistrerer din bil via skat.dk

Fik du svar på dit spørgsmål?

Du kan godt tegne Bilforsikringen, hvis du lejer din bil ud gennem fx GoMore. Bilforsikringen dækker dog ikke skader, der er sket under udlejningen. Det kørselsbehov, du har på forsikringen, skal være inklusive de kilometer, bilen kører under udlejningen – også selvom forsikringen ikke dækker kørsel under udlejning.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Du skal udarbejde og acceptere et nyt forsikringstilbud på den nye bil – også selvom bilen skal forsikres på samme måde, som din tidligere bil.

Køb din bilforsikring i vores online forsikringsberegner.

Læs, hvad du skal gøre ift. din nuværende bilforsikring. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Køber du en kaskoforsikring, giver det dig mulighed for at få hjælp i udlandet gennem SOS-international Rødkort-ordning.

SOS International kan hjælpe med:

 • Hjemtransport eller hjemkørsel af køretøjet.
 • Bugsering og bjærgning til nærmeste værksted eller, hvis det er billigere, udgifter til vejhjælp på stedet.
 • Dækning af uforudsete rimelige merudgifter til hotelophold på ulykkesstedet.
 • Dækning af udgifter til nødvendig lokalbefordring, mens køretøjet er på værksted.
 • Fremskaffelse af reservedele, der ikke kan fremskaffes på stedet.
 • Dækning af udgifter til udlejningskøretøj i op til 3 uger, hvis køretøjet ikke kan repareres inden for tre arbejdstimer. Denne dækning omfatter dog ikke forsikrede køretøjer med en tilladt totalvægt mellem 3,0 og 3,5 t.
 • Lån til dækning af udgifter til reparationer af køretøjet, der ikke erstattes af kaskoforsikringen.
Fik du svar på dit spørgsmål?