Bilforsikring

En god bilforsikring er en del af køreglæden. Tanken om, at du er dækket efter dine behov og ikke stiger i præmie, hvis du får en skade, giver en behagelig følelse af tryghed.For at du kan forsikre din bil gennem os, er det et krav, at du er medlem af IDA. Det er også et krav, at det kun er dig som medlem og evt. din ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn, som står på bilens registreringsattest. 

Som bilejer er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Derudover kan du vælge en række tilvalgsdækninger, som kan kombineres på forskellig vis. På den måde får du en bilforsikring, som er skræddersyet til dine behov.

Fast præmie

Fast præmie

Hvis du får en skade på bilen, stiger din præmie ikke. 

Skadefri år

Skadefri år

Det antal år, du har været medlem af IDA, tæller med som skadefri år.

Billig Bilforsikring

Billig Bilforsikring

Hos os får du Danmarks nok billigste Bilforsikring uden at gå på kompromis med dækningen. 

Forsikringen dækker

Bilforsikring
Ansvarsforsikring
Kaskoforsikring

Forsikringen dækker skader på andre personer, som du kommer til at forvolde, når du bruger bilen.

Forsikringen dækker de skader, bilen kommer til at lave på andre personers ting.

Forsikringen dækker trækkrogen på bilen. Kører du fx med trailer eller campingvogn, skal disse forsikres separat.

Forsikringen dækker, hvis bilen bliver stjålet.

Forsikringen dækker skader på din bil ved brand.

Forsikringen dækker skader på din bil ved påkørsel.

Tegner du en kaskoforsikring, har du adgang til Tryg Vejhjælp Europa. Du kan bl.a. få hjælp, hvis du er kørt fast i sne eller mudder. Trækker en eventuel reparation af din egen bil ud, tilbyder Tryg en lånebil, når du kommer hjem til Danmark.

Læs mere om Tryg Vejhjælp Europa

Forsikringen dækker retshjælp, hvis du kommer ud for et uheld eller en skade, hvor retten skal afgøre, hvem der bærer skylden.

Du kan låne en bil, hvis din egen skal til reparation efter en skade. Det er et krav, at du får reparationen udført på en værksted, der er tilknyttet Tryg Reparation. 

Få mere info om Tryg Reparation og Lånebil.

Får du en glasskade, vil den normalt belaste din bilforsikring - men ikke, hvis du vælger udvidet glasdækning. 

Læs mere om udvidet glasdækning.

Tilvalg

Vælg Bilsavn, som giver erstatning, hvis du må undvære din bil som følge af tyveri eller totalskade.

Tilvalg

Hvis din bil får en større skade, kan det betyde, at den taber i værdi, når du sælger den. Vælger du værdiforringelse, udbetaler vi en kontant erstatning, som dækker tabet.

Tilvalg

Dækker, hvis du kommer til skade i et uheld, hvor der ikke er andre biler involveret. 

Tilvalg

Tilvalg

Med Vejhjælp får du hjælp på stedet, hvis din bil ikke kan køre eller skal bugseres til et værksted. Vælger du et værksted tilknyttet Tryg Vejhjælp, får du en lånebil stillet til rådighed. 

Læs mere om Vejhjælp.

Tilvalg

Tilvalg

Med Udvidet Vejhjælp kan du få hjælp på stedet (i Danmark og Europa), få bugseret din bil og tilbudt videre transport for passagerer og fører. Du kan få hjælp, når bilen ikke kan fortsætte ved egen kraft, eller hvis du som fører får et ildebefindende, bliver syg eller kommer til skade under kørsel. Udvidet Vejhjælp dækker også din trailer (når den er spændt på) eller campingvogn i Danmark, hvis den af driftsmæssige årsager ikke kan køre videre. 

Læs mere om Udvidet Vejhjælp

Tilvalg

Tilvalg

Skemaet er vejledende og er et uddrag af forsikringsbetingelserne. Eventuelle erstatninger bliver beregnet efter reglerne i forsikringsbetingelserne.

Spørgsmål og svar

For at bilen kan forsikres hos IDA Forsikring, er det et krav, at du er medlem af IDA. Det er også et krav, at det kun er dig som medlem og evt. din ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn, som står på bilens registreringsattest. 

Vi opfordrer som udgangspunkt til, at den ældste i husstanden er indregistreret som primær bruger, da alderen bestemmer prisen. Hjemmeboende børn som køber egen bil, skal selv registreres som primær bruger. Det har ingen betydning, om det er dig som medlem eller din samlever, som bruger bilen mest.

Er du i tvivl om, hvad ejer og bruger betyder i forhold til din bilforsikring? Klik her og få svar.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Hos IDA Forsikring bliver din bilforsikring kategoriseret som: 

  • Standard- eller
  • Superbil

Den primære forskel er, at Superbil henvender sig til elitebilister. Om din bilforsikring bliver kategoriseret som Standard- eller Superbil, afhænger af din alder og erfaring med at køre bil. Fælles for begge er dog, at de har en fast præmie. Det betyder, at prisen på forsikringen ikke stiger, selvom bilen får en skade. 

For at vi kan tilbyde dig Superbil skal du opfylde en af følgende betingelser:

  • Du er fyldt 27 år og har kørt uden belastende skader de seneste 4 år
  • Du er mellem 25-27 år og har kørt uden belastende skader de seneste 7 år
Fik du svar på dit spørgsmål?

Er du ejer af en ny bil, er det dig, der har ansvaret for at få den omregistreret inden 21 dage (efter bilhandlen).

Du har tre muligheder for at omregistrere bilen:

  • online i SKATs motorregister
  • hos en nummerpladeoperatør
  • online i et af SKATs motorcentre

Uanset hvad du vælger, skal du oplyse, at det er Tryg, du er forsikret hos.

Du skal ikke længere bruge et bilforsikringsbevis for at omregistrere bilen.

Læs, hvordan du omregistrerer din bil via skat.dk

Fik du svar på dit spørgsmål?

Du skal udarbejde og acceptere et nyt forsikringstilbud på den nye bil – også selvom bilen skal forsikres på samme måde, som din tidligere bil. Husk at klikke feltet for ’vognskifte’ af og udfyld din gamle bils registreringsnummer, når du accepterer forsikringen.

Hvis du ikke har bilens registrering- eller stelnummer, før du henter bilen, kan du blot afvente med at godkende tilbuddet til du får bilen leveret. Din bil vil altid have den lovpligtige ansvarsdækning, når forhandleren har indregistreret den til dig og anført Tryg som forsikringsselskab. Det samme gælder, hvis du ønsker kaskodækning på bilen.

Køb ny bilforsikring via vores online forsikringsberegner.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Nej, det skal du ikke. Når du er kaskoforsikret hos os, er det røde kort erstattet med Tryg Vejhjælp. Hvis du får brug for hjælp i udlandet, skal du kontakte Tryg Vejhjælp Europa. 

Læs mere om Tryg Vejhjælp Europa.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja, det må de. Vi skal som forsikringsselskab ved reparation sætte bilen i samme stand som før skaden. Kan dette gøres forsvarligt ved brug af uoriginale og/eller brugte reservedele, har vi lov til at bede værkstedet benytte dette.

Fik du svar på dit spørgsmål?