Rejseforsikring

Med en Rejseforsikring (årsrejse) er du dækket, hvis du bliver syg, får brug for behandling eller kommer ud for et uheld. Det er vigtigt at være dækket af en forsikring på rejsen, idet pludselige skader eller sygdom både kan være dyre og besværlige uden. Rejser du til et land, som er dækket af det Blå EU-sygesikringskort, får du tilbudt behandling på lige fod med borgerne. Men de fleste lande har et noget anderledes behandlingssystem end det vi kender til i Danmark, og det vil derfor altid være en rigtig god idé at supplere med en rejseforsikring.

Dækker hele husstanden

Dækker hele husstanden

Når du køber Rejseforsikringen gennem os, medforsikrer vi hele husstanden.

Selvrisiko på lejet bil

Selvrisiko på lejet bil

Lejer du eller din samlever en bil i udlandet, dækker vi selvrisikoen på op til 10.559 kr. (indeks 2017).

Rejs i selskab med en ven

Rejs i selskab med en ven

Tager du afsted med en ven eller veninde vil han/hun også være dækket af din Rejseforsikring.

EU-sygesikringskortet dækker ikke: 

 • Hvis du skal transporteres hjem til Danmark på grund af sygdom, eller hvis du kommer til skade
 • Hvis din ferie bliver ødelagt på grund af sygdom/tilskadekomst
 • Hvis din bagage bliver forsinket
 • Når du rejser udenfor Europa

Men køber du rejseforsikringen (årsrejse) er du dækket lige præcis der, hvor det blå EU-sygesikringskort ikke slår til. Du vælger selv, om Rejseforsikringen (årsrejse) skal dække i Europa eller i hele verden. Forsikringen dækker ligeledes et år af gangen - det betyder, at du ikke kan tegne den for en enkelt rejse. Den gælder nemlig alle dine rejser, som du tager på inden for et år. 

Forsikringen dækker

Rejseforsikring (årsrejse)
Europa
Verden

Rejseforsikringen (årsrejse) for Europa dækker de lande, der er omfattet af det blå EU-syge­sikringskort. Forsikringen for verden dækker øvrige lande.

Europa

Verden

Forsikringen dækker ferie- og studierejser. Studierejser med skoler/uddan­nel­ses­institutioner og sprogrejser er også en del af dækningen.

Ferie- og studierejser

Ferie- og studierejser

Forsikringen dækker rejser af en varighed på op til 60 dage. Er du væk i mere end 60 dage, skal du købe en supplerende forsikring gennem et andet selskab - som fx Tryg Forsikring. Læs hvordan du forlænger din rejseforsikring.

Rejser op til 60 dage

Rejser op til 60 dage

Forsikringen dækker alle i husstanden; også hvis fx ægtefælle og børn rejser uden dig som forsikringstager.

Hele husstanden

Hele husstanden

Hvis du rejser som den eneste i din husstand, er din ven eller veninde også dækket af din Rejse­forsikring (årsrejse). Vær opmærksom på, at I skal rejse både ud og hjem sammen.

Med rejsegaranti er du sikret en erstatningsrejse eller erstatning for ødelagt rejsedøgn, hvis du ikke kan deltage i feriens planlagte aktiviteter på grund af fx et brækket ben, en forstuvning eller lignende. 

Du har mulighed for at tilkøbe en afbestillings­forsikring.

Tilvalg

Tilvalg

Forsikringen dækker hjemtransport til Danmark ved sygdom, tilskadekomst og dødsfald.

Forsikringen dækker udgifter til hjemrejse, hvis et familiemedlem pludseligt bliver alvorlig syg. Er du kørt på ferie i egen bil i Europa, sørger vi også for, at bilen og evt. campingvogn kommer hjem.

Forsikringen dækker, at dine medforsikrede rejseledsagere kan blive hos dig, hvis du bliver syg.

Forsikringen dækker bagageforsinkelse, hvis den er forsinket mere end fem timer.

Forsikringen dækker, hvis du uden egen skyld kommer for sent til et offentligt eller til rejse­­arrangørens transport­middel.

Forsikringen dæk­­ker ekstraudgifter i tilfælde af evakuering og/eller ufrivilligt ophold, hvis en dansk, offentlig myndighed opfordrer til evakuering. Du får også erstatning, hvis de lokale myndigheder opfordrer dig til at forlade det sted, hvor du opholder dig, eller de ufrivilligt tilbageholder dig.

Deltager du i farlig sport i forbindelse med en rejse, kan du få erstatning, hvis du kommer ud for et uheld/en ulykke. Du kan få dækning for følgende sportsgrene/aktiviteter: 

 • Triatlon
 • Motor­cykelløb, heste­væddeløb eller cykel­løb
 • Dykning
 • Vand­scooter og jetski
 • Para­glidning og Bungy Jump
 • Fald­skærms­udspring og svæve­flyvning (skal være registreret)
 • Boksning, karate og andre kamp­sportsgrene

Skemaet er vejledende og er et uddrag af forsikringsbetingelserne. Eventuelle erstatninger bliver beregnet efter reglerne i forsikringsbetingelserne.

Spørgsmål og svar

Ja, forsikringen dækker skader, som sker i forbindelse med skiferien. Der er også dækning, hvis du kører på snowboard eller offpist. Transport fra ulykkesstedet til sygehuset er ligeledes dækket.  

Vil du gerne vide mere om, hvilke skader som din rejseforsikring dækker? 

Download forsikringsbetingelser.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Din Rejseforsikring dækker som udgangspunkt i op til 60 dage pr. rejse. Skal du ud at rejse i over 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring på telefon 7033 2525 og fortælle, at du er medlem af IDA. Når du kontakter Tryg Forsikring, skal du blot oplyse, at du har en Rejseforsikring (årsrejse), men ønsker at få den udvidet, fordi du skal være væk mere end 60 dage. 

Hvis du ikke har tegnet en Rejseforsikring hos IDA Forsikring, og ønsker en som skal gælde mere end 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Rejseforsikringen dækker alle medlemmer af husstanden, også når I rejser hver for sig. Det gør ingen forskel hvor gamle dine børn er - så længe de bor på samme adresse som dig, er de dækket. 

Delebørn
Har du delebørn på grund af en skilsmisse er de også dækket af forsikringen - også selvom de ikke bor på samme folkeregisteradresse som dig. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

En rejseforsikring dækker kun akut sygdom eller skader, som opstår, mens du er på ferie. Har du en kronisk sygdom, eller har du været syg før din rejse, skal du inden rejsen have en medicinsk forhåndsvurdering.

Som tommelfingerregel skal du søge om medicinsk forhåndsvurdering, hvis du (inden for 2 måneder før din afrejse):

 • Har en alvorlig sygdom
 • Har en kronisk sygdom
 • Har en kronisk sygdom og får foretaget væsentlige ændringer i din medicin
 • Er blevet behandlet for en skade – fx hvis du har brækket din arm, som endnu ikke er fuldt mobil
 • Er i gang med et udredningsforløb eller afventer en operation
 • Er fyldt 80 år
 • Er gravid og graviditeten har været kompliceret

Tryg og Falck har lavet en helbredstest, som er første skridt på vejen til den medicinske forhåndsvurdering. Når du har gennemført testen, får du svar på, om din Rejseforsikring dækker dig eller ej. Hvis der er behov for flere oplysninger om dig og dit helbred, bliver du bedt om at kontakte Falck. Er din henvendelse om medicinsk forhåndsvurdering akut, kan du ringe til Falck på telefon + 45 4420 4655.

Tag helbredstesten

Fik du svar på dit spørgsmål?