Hjulskifte: Tid til sommerdæk og vinterdæk

Skal du have skiftet hjulene til sommer- eller vinterdæk? Med ‘bilpleje’ får du skiftet hjul to gange om året og hjulene opbevaret til næste hjulskifte. Her er alt, du skal vide.

Dækning for hjulskifte på biler

Skift let og billigt dine dæk

Det kan slide unødigt på dine vinterdæk, hvis du kører med dem i de varme måneder. Omvendt kan det være farligt at køre for længe med dine sommerdæk, når de kolde måneder viser sig på vejene. Bilpleje er et tilbud til dig, der har en bilforsikring gennem IDA Forsikring. Med den behøver du ikke bekymre dig om hjulskifte – to gange om året får du skiftet dine dæk (omfatter ikke skifte af dæk fra et sæt fælge til et andet). Så er du sikker på, at du altid har styr på hjulskiftet. Det eneste du skal gøre er at bestille en tid på et af Trygs kvalitetssikre værksteder landet over. Ønsker du at købe bilpleje, kan du nemt få et tilbud i vores forsikringsberegnerFå mere at vide om bilpleje og se nærmeste værksted.

Sådan booker du tid til hjulskifte 

Når du har fundet et værksted nær dig, skal du booke en tid til hjulskifte. Det gør du på Min Side. Du ruller ned på siden, indtil du kommer til ‘Andre produkter’ – herefter klikker du på ‘Bilpleje’. 

Hvem kan booke tid til hjulskifte? 

Du kan kun bestille tid til hjulskifte på den eller de biler, du er forsikringstager på eller har fuldmagt til at se. Hvis din samlever ikke er forsikringstager, kan du give ham eller hende fuldmagt til at se bilforsikringen på Min Side

Hvornår skal jeg skifte til sommer- og vinterdæk?

Både forår og efterår kan være lunefuldt, fordi vejret kan skifte pludseligt. Så hvornår er det bedst at skifte til vinterdæk og sommerdæk? Det guider vi dig igennem her. 

Skift til vinterdæk 

Når vejret bliver køligere med temperaturer under 7 grader, er det ved at være tid til at skifte til vinterdæk. Du kan bruge overgangen til vintertid i slutningen af oktober som en påmindelse om at bestille en værkstedstid til dækskifte. Det er en god idé at skifte til vinterdæk, inden det bliver frostvejr. Når det først fryser udenfor, risikerer du lang kø på værkstedet til at få skiftet dine sommerdæk til vinterdæk.  

Skift til sommerdæk 

April er som udgangspunkt en god måned at skifte fra vinter- til sommerdæk. Risikoen for sne og is på vejene er lav – det gør vejene klar til sommerdæk. Det er dog en god idé at holde øje med morgentemperaturen, der skal være minimum 7 grader, før du skifter til sommerdæk.

Andre lande – andre regler

Skal du til udlandet? Så skal du være opmærksom på, at der er lande med andre regler for sommer- og vinterdæk. For eksempel kræver Sverige, at du bruger dine vinterdæk indtil 31. marts. Skal du på bilferie i løbet af de første forårsmåneder, anbefaler vi derfor, at du undersøger reglerne i de lande, du skal besøge. 

Indholdsfortegnelse

Skift let og billigt dine dæk

Sådan booker du tid til hjulskifte

Hvem kan booke tid til hjulskifte?

Hvornår skal jeg skifte til sommer- og vinterdæk?

Andre lande – andre regler

Læs mere:

Overblik

Bilforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Bilforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Bilforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Bilforsikring, dækninger og tilvalg.

Få svar

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os