Det skal du vide om stenslag på din bilrude

Det er irriterende og ikke mindst dyrt, hvis din bilrude får et stenslag eller revne. Heldigvis får du her gode råd til, hvad du skal gøre, når uheldet er ude.

Sådan dækker bilforsikringen stenslag på bilen

Hurtig reparation mindsker skaden

De fleste af os får på et tidspunkt et stenslag på vores bilrude. Får du ikke repareret stenslaget hurtigt, kan det ødelægge ruden – og det er langt dyrere end at reparere skaden. Derfor er det vigtigt, at du hurtigst muligt får stenslaget repareret, inden skaden udvikler sig. 

Beskyt stenslaget 

Har du fået et stenslag, er det afgørende hurtigt at dække det til for at forhindre snavs og vand i at trænge ind i hullet. Til det kan du bruge rudeplaster, et klistermærke eller almindeligt tape. Får du ikke dækket stenslaget til, kan du ikke få det repareret – og så skal du i stedet have en ny rude. 

Hvornår skal jeg skifte ruden? 

Ruden skal skiftes, hvis stenslaget er større end 3 mm i diameter og sidder i det primære synsfelt. Ellers kan bilen ikke gå gennem det næste syn. Du kan godt få repareret et stenslag større end 3 mm i diameter. Men så skal det sidde uden for det primære synsfelt for at opfylde kravene for syn. 

Spar et rudeskift – tjek forruden før nattefrosten 

I takt med at nattefrosten sætter ind, er mange bilejere nødt til at skifte deres forrude. Spændingen i ruden ændrer sig, når temperaturen svinger kraftigt. Når du tænder for varmen i bilen, kan selv et lille stenslag på en frossen rude forvandle sig til en vandrende revne hen over glasset. Derfor er det en god idé at tjekke din forrude for stenslag og få det repareret, inden frosten forværrer det. 

Få professionel reparation hos Carglass

Hos IDA Forsikring samarbejder vi med Carglass om reparation af stenslag. Reparationen er en del af tilvalgsdækningen 'Glasdækning' på vores Bilforsikring.Carglass er specialister indenfor reparation og udskiftning af bilglas. De bruger kun  OE-godkendt glas til udskiftning af bilruder, og når de reparerer din rude, får den sin fulde styrke igen. Altid med reparationsgaranti. Vil du have repareret et stenslag eller skiftet din rude på din bopæl? Så klarer Carglass det. De kan også køre ud til din arbejdsplads. Uanset hvad, er du fri for at bruge tid på at køre din bil på værksted. Du kan kontakte Carglass® på tlf. 43 22 98 61 mellem kl. 7.30 og 17.00 på alle hverdage. Her sidder deres kunderådgivere klar til at hjælpe dig med at løse dit problem eller bestille en tid. Alternativt kan du bestille tid online eller køre forbi den nærmeste Carglass-afdeling.
Hvis du ikke ønsker at bruge Carglass, er du naturligvis velkommen til at vælge et andet værksted.

Indholdsfortegnelse

Hurtig reparation mindsker skaden

Beskyt stenslaget

Hvornår skal jeg skifte ruden?

Spar et rudeskift – tjek forruden før nattefrosten

Få professionel reparation hos Carglass

Overblik

Bilforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Bilforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Bilforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Bilforsikring, dækninger og tilvalg.

Få svar

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os