Vi går fra hinanden

At gå fra hinanden eller blive skilt er sjældent en nem beslutning. Alligevel kan det være en nødvendighed, som begge parter i sidste ende bliver glade for. Går du fra din partner, skal I ikke have fælles forsikringer længere.

Rådgivning når I går fra hinanden
Vi har samlet en række råd og anbefalinger, som du kan bruge, når du og din partner har valgt at gå fra hinanden. Du er også meget velkommen til at kontakte os for at få rådgivning om jeres nye situation.

Hvem skal beholde forsikringerne?

Som par har I haft meget til fælles - også jeres forsikringer (fx indbo- og rejseforsikring). Forsikringerne følger automatisk den person, der står som forsikringstager. Er I begge medlem af IDA, skal I tage stilling til, hvem der skal beholde forsikringerne, og hvem der skal købe nogle nye. 

Ændring af arveforhold

Har du en Personforsikring/Ulykkesforsikring (med dødsdækning) eller gruppelivsforsikring, er det som udgangspunkt din ægtefælle, som modtager erstatning, hvis du dør. Du bør derfor tjekke din forsikring og finde ud af, om der er noteret en begunstiget (den som modtager pengene, hvis du dør), og om han/hun skal fjernes, og/eller om du ønsker at tilføje en anden begunstiget.Ønsker du at ændre forholdet, skal du kontakte os.Kontakt os vedr. ændringer til din Personforsikring/Ulykkesforsikring

Skifter bilen og huset ejer?

Når I har besluttet, hvem der skal beholde bilen og blive boende i huset, skal I sørge for, at dette stemmer overens med bil- og husforsikringen. For bilforsikringen betyder det, at den, der ejer bilen, skal stå registreret som ejer på bilforsikringen.Har I haft fælles hus, og er det dig, som bliver boende, skal du stå som forsikringstager på husforsikringen.Ved ejerskifte af bil eller hus, skal du skrive eller ringe til os. Så sørger vi for at rette forsikringen. Husk også at omregistrere bilen på SKAT.dk, hvis der sker ejer-/brugerskifte.Kontakt os vedr. ændringer til din Hus- eller Bilforsikring.

Er mine børn stadig forsikret?

Har I børn, vil de være dækket af de forsikringer, som følger husstanden (indbo- og rejseforsikring). Har I købt en børneforsikring er det den, som er medlem af IDA, der kan beholde forsikringen. Det vil sige, at barnet er dækket, også hvis barnet ikke bor hos dig og du er medlem.

Kontakt IDA Forsikring

Skriv eller ring til os, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning.Gå til kontakt.

Læs mere:

Spørgsmål & svar

Kundeservice

Få hjælp til selvbetjening, hvis du skal anmelde en skade, betale regninger eller ændre forsikringer.

Læs mere

Spørgsmål & svar

Få hjælp til dine forsikringer

Få svar på de mest stillede spørgsmål om alle IDA Forsikrings forsikringer, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os