Husk disse forsikringer som ny boligejer

Når du har købt en bolig, overtager du mere end boligen – med følger også den fulde risiko ved den. Inden du får nøglerne til boligen, er det derfor en god idé at overveje, hvilke forsikringer du har brug for.

Gode råd: kom godt i gang med huskøbet

3 vigtige boligforsikringer, du skal kende

Som boligejer er der tre forskellige forsikringstyper til din bolig: Husforsikring, indboforsikring og ejerskifteforsikring. De er vigtige at kende til, fordi ingen af dem dækker det hele, men hvert sit område. Her får du et overblik over de forskellige typer, så du kan beslutte, hvilke du ønsker at tegne. 

Husforsikring 

En husforsikring dækker dig økonomisk, hvis der sker skade på dit hus.Du får blandt andet:
 • Erstatning ved brand
 • Dækning ved storm- og vandskader
 • Sikring mod visse skadedyr 
Hos IDA Forsikring får du med en husforsikring en grunddækning udover det sædvanlige. Dertil kan du på Min Side vælge flere nyttige tilvalg, så forsikringen matcher dine behov. Hvis der er lån i huset, kan panthaver forlange en brandforsikring. Den er grunddækningen i en husforsikring.En husforsikring er din tryghed. Hvis uheldet er ude, og der opstår brand eller vandskader i dit hjem, får du dækket de store udgifter til reparationer og udbedringer. 

Indboforsikring

Hvor husforsikringen dækker skader på selve huset, dækker en indboforsikring alle dine ting inde i huset. Det kan være alt fra møbler, elektronik og smykker, der bliver beskadiget eller stjålet.  Selvom forsikringen dækker dit indbo, betyder det ikke, at den kun dækker dine ting i boligen. Den dækker også, hvis du eksempelvis får stjålet dit armbåndsur i toget på vej til arbejde. Forsikringen dækker ikke kun dine ting, den dækker også dit ansvar. Det vil sige, at den også hjælper dig, hvis du ved et uheld ødelægger andres ejendele. Kort sagt får du:
 • Erstattet dine ejendele ved skader og ulykker
 • Erstattet dine ejendele ved tyveri
 • Ansvarsdækning, hvis du ved et uheld skader andre eller deres ting 

Ejerskifteforsikring 

En hus- og indboforsikring dækker pludselige skader på dit hus eller dine ejendele, mens en ejerskifteforsikring dækker ved skjulte og ukendte skader. Det betyder, at du er sikret mod ubehagelige (og dyre) overraskelser og ulovlige elinstallationer, som ikke står oplyst i tilstands- eller elinstallationsrapporter ved huskøbet. Her skal du være opmærksom på, at forventelige skader eller mangler på huset ikke bliver dækket. Husets alder er altid afgørende for, om skaderne er forventelige. Du skal tegne en ejerskifteforsikring, inden du overtager huset. I modsætning til de andre boligforsikringer, betaler du kun et engangsbeløb, som deles mellem køber og sælger. En ejerskifteforsikringer gavner både køber og sælger – derfor er den altid værd at overveje forud for et huskøb. 

Få det rette lån med vores samarbejdspartner 

Det lån, du optager i forbindelse med dit boligkøb, får stor betydning for din privatøkonomi. IDA har en rabataftale med RealRåd, der rådgiver om realkreditoptimering. De kan hjælpe dig med at optage lån og vedligeholde lånet fremadrettet. Bliv klogere på aftalen med RealRådet.Som boligejer er det vigtigt, at du har tillid til din bank. Det kan derfor være oplagt at skifte til en bank, som kender dig godt. Hos IDA Forsikring samarbejder vi med Lån & Spar. Det betyder, at Lån & Spar har en afdeling hos os dedikeret til at hjælpe IDA-medlemmer med deres lån. Det giver dig en bankrådgiver, som forstår dit arbejdsliv og din økonomi. Samarbejdet giver dig flere fordele: 
 • Du får 5 % i rente på din lønkonto.
 • Du får gratis Mastercard og Visa/Dankort.
 • Du får hjælp til budget og investering. 
 • Du får et billigt billån.
 • Du får et attraktivt boliglån. 

Lad os hjælpe dig med dine boligforsikringer

Hos IDA Forsikring hjælper vi dig gerne med at sikre, at du er godt og trygt dækket ind som boligejer. Få vores hjælp til dine boligforsikringer. 

Indholdsfortegnelse

3 vigtige boligforsikringer, du skal kende

Få det rette lån med vores samarbejdspartner

Lad os hjælpe dig med dine boligforsikringer

Overblik

Husforsikring

Få overblik over IDA Forsikrings Husforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Husforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Husforsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os