Skiferie: Sådan dækker din forsikring

Hvilke forsikringer skal du have for at være dækket, hvis du brækker benet på skiferien eller kører ind i en anden skiløber og skader dem? Få hjælp her. 

Skiferie: Sådan dækker din forsikring

Disse forsikringer dækker på skiferien 

Rejseforsikring:

Det blå EU-sygesikringskort dækker læge- og hospitalsbehandling i EU/EØS-lande, Norge, Island og Schweiz, men det dækker ikke alt.   Skal du transporteres hjem til Danmark på grund af en skade, bliver din ferie ødelagt af sygdom eller tilskadekomst, bliver din bagage forsinket eller rejser du uden for Europa, kan en Rejseforsikring hjælpe dig.   Du kan supplere din rejseforsikring med ekstra dækning:  
 • Afbestillingsforsikring dækker, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse på grund af sygdom, eller fordi du kommer til skade før afrejse.  
  Hvis din rejseforsikring er købt EFTER 1.6. 2022 skal du købe afbestilling, før du køber rejsen. 
  Hvis din rejseforsikring er købt FØR 1.6. 2022 skal du købe afbestilling mindst 12 dage før afrejse, for at afbestillingsforsikringen dækker.  
 • Har du en rejseforsikring købt EFTER 1.6.2022 kan du købe tilvalget ødelagt aktiv rejse. Det dækker ødelagte rejsedøgn, hvis du kommer til skade på ski eller snowboard. 
 • Har du en rejseforsikring købt FØR 1.6.2022 kan du købe Tillæg for skiferie. Det dækker erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn, hvis du kommer til skade på ski eller snowboard. 
Tilføj ekstra dækning til din rejseforsikring på Min SideLæs mere om IDAs rejseforsikring

Indboforsikring: 

Din indboforsikring dækker:  
 • Hvis du lejer skiudstyr, og det bliver beskadiget som følge af en pludselig skade, dækker Indboforsikringens ansvarsdækning. 
 • Hvis du kommer til at skade andre eller andres udstyr på pisten, dækker ansvarsforsikringen, som er en del af din Indboforsikring.  
 • Hvis dit eget- og/eller lejede skiudstyr eller snowboard bliver stjålet, skadet ved et uheld eller under transporten, eller hvis det bliver væk under transport, dækker din Indboforsikring. Der er også mulighed for at få dækning hvis skiudstyret skades ved et uheld, tjek om pludselig skade eller uheld er en del af din forsikring for at få dækningen. Din dækningssum fremgår af din forsikringspolice. 
Du er dækket af dine forældres IDA indboforsikring som ung, indtil du er 18 år, eller hvis du er over 18 og stadig bor hjemme.   Flere EU-lande har gjort det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på skiferien. Ansvarsforsikringen er en del af din Indboforsikring. Har du brug for en bekræftelse på, at du har en privat ansvarsforsikring, skal du skrive til os og oplyse din afrejse- og hjemkomst-dato. Skriv til IDA Forsikring for dokumentation på din ansvarsforsikringLæs mere om IDAs indboforsikring

Personforsikring / Ulykkesforsikring: 

En personforsikring / ulykkesforsikring dækker i tilfælde af skader, som resulterer i varigt mén over fem procent.  Har du tilvalget Strakserstatning på din personforsikring/ulykkesforsikring, kan du også få kontant erstatning, hvis du brækker benet eller ødelægger korsbåndet.  Læs mere om IDAs personforsikring Læs mere om IDAs ulykkesforsikring købt før 1. juni 2023

Sådan dækker forsikringen på skiferien 

Du kører en anden ned:

Hvis du ved et uheld kommer til at køre ind i en anden på skibakken, og vedkommende kommer til skade, dækker din Indboforsikring.  Indboforsikringen indeholder en ansvarsforsikring, og det er den, som dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer, andres dyr eller ting.  Log ind og anmeld skade til indboforsikringen

Du kommer til skade på ski: 

Kommer du ud for en ulykke på ski, giver rejseforsikringen dig adgang til lægebehandling, sygetransport og evt. hjemtransport. Det gælder uanset, om du kommer til skade på skibakken eller off-piste. Log ind og anmeld skade til rejseforsikringen

Du kommer til skade og får varige mén: 

Hvis du kommer ud for en skiulykke, som ender med en kronisk, forværret tilstand, kan du få erstatning fra din personforsikring og ulykkesforsikring.  For at få erstatning skal ulykken ende med det, man kalder for varigt mén på 5 % eller mere. Det er en lægelig vurdering, hvornår en skade har medført varigt mén. Log ind og anmeld skade til din personforsikring og ulykkeforsikring

Undgå skader på skiferien 

Sørg for at have sikkerhedsudstyret i orden, når du tager på skiferie – det reducerer risikoen for skader. Uanset om du er erfaren eller nybegynder, voksen eller barn så brug en godkendt skihjelm, rygskjold og briller. Er du nybegynder på snowboard, er det også en god ide at bruge håndledsbeskyttere. Derudover forebygger det skiskader, hvis du: 
 • Har en god grundform. 
 • Husker færdselsreglerne på pisten. 
 • Sørger for, at din ski sidder rigtigt. Hvis skibindingen er for stram, slipper skiene ikke støvlen i tilfælde af uheld. Få evt. hjælp hos skiudlejningen eller skibutikken til at indstille bindingen rigtigt. 

Pas på dine ski eller dit snowboard 

Ejer du selv dine ski eller dit snowboard? Så kan du købe en lås, så du kan låse dit udstyr fast, hvis du fx skal ind at spise frokost på pisten. På den måde kan du undgå, at dit udstyr bliver stjålet.

Overblik

Rejseforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Rejseforsikring.

Læs mere og køb nu

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Rejseforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Rejseforsikring, dækninger og tilvalg som fx Afbestillingsforsikring.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os