Sne og saltning – sådan forsikrer du dig

Som husejer er der regler for, hvordan du håndterer sne og is. Det kan blive dyrt for dig, hvis du ikke følger dem. Bliv klogere på, hvordan du bedst forsikrer dig mod Kong Vinter og dyre regninger.

Husforsikring Is, sne og snerydning: Her er reglerne

Det skal du sørge for på din grund

Ejer du et hus, en ejendom eller en grund, er det din pligt at sørge for, at det både er sikkert for dig selv og andre at færdes på din grund. Ifølge loven er du derfor forpligtet til:
  • At salte eller gruse fortovet, når det er frostvejr
  • At rydde fortovet for sne, når det er snevejr
  • At fjerne store istapper og snedynger på taget, så de ikke falder ned og skader personer eller genstande

Hvad sker der, hvis en person kommer til skade på min grund?

Glider en person eksempelvis på et isglat fortov ud for din ejendom og kommer til skade, fordi du ikke har saltet, risikerer du at skulle betale erstatning. Det samme gælder, hvis en person får en istap i hovedet, fordi du ikke har fjernet den fra taget. Skal du betale erstatning for en personskade, dækker vores husforsikring med husejeransvar. 

Dæk dig ind med en personforsikring

Glider du selv på din grund og brækker benet eller på anden vis kommer til skade, dækker din husforsikring ikke. I stedet skal du dække dig med en ulykkesforsikring som vi efter køb d. 1/6 2023 kalder for personforsikring, hvor ulykkesforsikringen automatisk indgår i. Personforsikringen dækker, hvis du ved et uheld kommer til skade.
’Min side’ kan du se, om du har tilvalgt husejeransvar til din husforsikring. Har du ikke det, kan det være en god idé. Så er du bedst muligt dækket ind, hvis uheldet er ude, og du en dag har glemt at rydde sneen væk fra din grund.

En husforsikring dækker sneskader på dit hus

Hvordan er du dækket, hvis dit hus får en is- eller sneskade? I det tilfælde er det din husforsikring, der dækker skaden. Vejrskade dækker ved snetryk, sneskred og tøbrud. Vil du være sikker på også at være dækket, hvis det fyger med sne på dit loft, kræver det ”Udvidet vandskade” som tilvalg til din husforsikring. På ’Min side’ kan du se din husforsikring og dine tilvalg. Her kan du selv fjerne og tilføje og med det samme se prisen på tilvalgene.

Indholdsfortegnelse

Det skal du sørge for på din grund

Hvad sker der, hvis en person kommer til skade på min grund?

Dæk dig ind med en personforsikring

En husforsikring dækker sneskader på dit hus

Læs mere:

Overblik

Husforsikring

Få overblik over IDA Forsikrings Husforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Husforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Husforsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os