Skader på bilen

Er der selvrisiko på alle skader, og hvad gør du hvis du har lavet en skade på en bil, du har lejet i udlandet? Hvem skal jeg kontakte ved en glasskade? Få svar på det og meget mere her. 

Find dit svar

Ja, hvis du har en kaskoforsikring, og din bil skal repareres, stiller Tryg Reparation en lånebil til rådighed. For at du kan få en lånebil, skal din bil repareres på et af Tryg Reparations værksteder.

Læs mere om lånebil og Tryg Reparation på tryg.dk.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja, det må de. Vi skal som forsikringsselskab ved reparation sætte bilen i samme stand som før skaden. Kan dette gøres forsvarligt ved brug af uoriginale og/eller brugte reservedele, har vi lov til at bede værkstedet benytte dette.

Du kan vælge at afslå tilbuddet til den anviste reparation til fx bilen, tilbehør, ekstraudstyr, reservedele eller værktøj. I stedet kan du vælge at modtage en kontanterstatning, som svarer til den pris, som vores anviste reparation ville koste.

Fik du svar på dit spørgsmål?
  • Såfremt du har tilvalgt Friskade og Glas dækning, og i tilfælde af skader, der skyldes brand, eksplosion, lynnedslag, tyveri eller nedstyrtning, er der ingen selvrisiko. 
  • Der er ingen selvrisiko, hvis din bil bliver beskadiget i et trafikuheld, hvor du kender den skyldige modpart. Det vil sige, hvis du fx har modpartens bils reg.nr..
  • Har du købt en kaskoforsikring, men anmelder en skade på bilens ansvar alene, opkræver vi ikke en selvrisiko.
  • Har du købt både en Ansvars- og Kaskoforsikring, opkræver vi kun en selvrisiko
  • Er du under 26 år, er der dog en selvrisiko på minimum 6.340 kr. (2023) Du skal være opmærksom på, at du på Min Side kan ændre din selvrisiko, når du fylder 26 år.
  • Vær også opmærksom på, at unge under 26 år får påført en ekstra selvrisiko på 3.484 kr. (2023), hvis de laver en skade. Dog ikke hvis du står registreret som ejer/bruger af bilen eller hvis du har købt Ung bag rattet (gælder for børn og børnebørn af dig som forsikringstager).

Ovenstående er gældende på vores nye bilforsikringsprodukt (betingelsesnr. 1815).

Fik du svar på dit spørgsmål?

Vi har samlet ti råd, du skal følge, hvis du fx har været involveret i et sammenstød eller fået en parkeringsskade.

Læs vores guide til, hvad du skal gøre, hvis du har været ude for et biluheld.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, hvis bilruden har fået et stenslag eller en revne? Så kan du med fordel læse videre her.

Få gode råd og vejledning til, hvad du skal gøre, hvis din bils forrude har fået et stenslag.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Få info om, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du lejer bil, motorcykel, scooter eller knallert i udlandet.

Læs guiden til, hvad du skal gøre, hvis du har lavet en skade på et køretøj, du har lejet.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Det har konsekvenser i følgende situation: hvis du har haft en belastende skade på din eksisterende bilforsikring og køber en ny bil indenfor 3 år, vil det have en påvirkning på din nye bilforsikring. Når du opretter din nye forsikring, skal du angive den skade, som du havde på din tidligere forsikring. Den tidligere skade vil have konsekvenser ift. forsikringspræmien på din nye forsikring.  

Vær opmærksom på, at det kun er belastende skader, som vil påvirke den næste bilforsikring, du køber. Din eksisterende bilforsikring stiger ikke i pris grundet skaden. 

Hvad er en belastende skade? 
Skaden kategoriseres som belastende, hvis du har betalt en selvrisiko og/eller fået dækning for en skade, som ikke er en friskade. En friskade kan fx være påkørsel af et rådyr, seriehærværk eller nedstyrtende genstande på bilen. Friskade er et tilvalg til bilforsikringen. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Vil du anmelde en skade på din bilforsikring?

Hvem, du skal kontakte, afhænger af, hvad det er for en skade. 

Skade på bilen:

Hvis du har brug for Vejhjælp:

Glasskade:

Vi har et samarbejde med Carglass, men du kan naturligvis frit vælge, om du ønsker en anden reparatør.