Billeje i udlandet: Sådan dækker forsikringen

Hvis du lejer bil, motorcykel, scooter, knallert eller autocamper i udlandet, skal du tegne en forsikring hos udlejningsselskabet – men dine hjemlige forsikringer kan også hjælpe. 

Billeje i udlandet: Sådan dækker forsikringen
Når du lejer bil, motorcykel, knallert, scooter, eller autocamper på en ferie i udlandet, er du ikke dækket af din Rejseforsikring eller din hjemlige Bilforsikring, Motorcykelforsikring eller Knallertforsikring.  Du skal i stedet tegne en forsikring hos udlejningsselskabet.  

Tjek lejekontrakten på lejebil eller -køretøj 

Når du lejer en bil eller et andet køretøj i udlandet, skal du altid have en Ansvarsforsikring, Tyveriforsikring og Kaskoforsikring på køretøjet.  Derudover kan en forsikring på lejebil, motorcykel eller andet køretøj også indeholde vejhjælp, hvis du går i stå på din tur, og lak- eller glasskader.  Lejekontrakten skal indeholde information om de forsikringer, du har tilkøbt i forbindelse med leje af køretøjet. Læs lejekontrakten grundigt og vær særlig opmærksom på, hvor stor selvrisikoen er.  Hav en kopi af forsikringspolicen med dig, hvis du får brug for den undervejs.  

Udvidet Rejseforsikring kan dække selvrisiko på skader 

Får du en skade på en lejet bil, lejet motorcykel, knallert eller autocamper under ferien i udlandet, dækker udlejningsselskabets forsikring på køretøjet.  Forsikringen har dog ofte en selvrisiko, og du kan få erstatning for selvrisikoen, hvis du har en Rejseforsikring købt EFTER 1.6.2022 med dækningen Udvidet eller Super eller købt FØR 1.6 2022 med tilvalget Udvidet Rejseforsikring. For at få erstatning skal skaden være en kaskoskade. Det er en kaskoskade:   
 • Hvis køretøjet får en større eller mindre skade på grund af påkørsel.  
 • Hvis køretøjet får en parkeringsskade. 
 • Hvis køretøjet bliver beskadiget i et færdselsuheld. 
 • Ved skader i forbindelse med brand eller tyveri/indbrud. 
For at kunne få erstatning: 
 • Skal køretøjet være ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret hos et forsikringsselskab. 
 • Skal du leje køretøjet gennem et udlejningsfirma. 
 • Skal du eller din samlever stå som lejer af køretøjet på kontrakten.  
 • Skal du eller din samlever være fører af køretøjet. 
 • Skal du have ret til føre køretøjet i det land, hvor udlejningen sker, eller i det land, hvor du er fører af køretøjet. Hvis du fx lejer bil i et land og kører til et andet land, skal du altid sikre dig, at du må være fører af bilen i begge lande.  
Har du en Rejseforsikring købt EFTER 1.6.2022 dækker rejseforsikringen også selvrisikoen ved skader på ridser og lakskader på køretøjet.  
 
Har du en Udvidet Rejseforsikring købt FØR 1.6. 2022, dækker den ikke skader ved ridser og lakskader på bilen eller regninger for vejhjælp / bugsering fx ved punktering. Det skal du sikre dig er en del af din lejekontrakt. 

Husk Rejseforsikring og Indboforsikring 

Din Indboforsikring dækker, hvis du bliver udsat for tyveri af almindeligt indbo i bilen - fx tøj og toiletartikler. Forsikringen dækker dog ikke guld, smykker, sølv, penge og kontanter. Indboforsikringen dækker kun, hvis der er tydeligt tegn på, at bilen er brudt op.   Læs mere om IDAs IndboforsikringDin Rejseforsikring dækker, hvis du har brug for hjemtransport, lægebehandling eller hospitalsophold i forbindelse med uheld  Læs mere om IDAs RejseforsikringDin Personforsikring/Ulykkesforsikring dækker, hvis du får varige men efter en ulykke  Læs mere om IDAs Ulykkesforsikring (købt før 1. juni 2023) Læs mere om IDAs Personforsikring (købt efter 1. juni 2023)

Gode råd, når du lejer bil eller andet køretøj på ferien 

 • Vælg et udlejningsfirma, du er tryg ved. Det kan fx være et firma, som rejsebureauet har anbefalet, eller et større internationalt udlejningsfirma som AVIS, Hertz eller Europcar. 
 • Kontrollér bilen, motorcyklen, knallerten eller autocamperen, når du får den udleveret, og tag billeder af eventuelle skader. På den måde er du sikker på ikke at hæfte for tidligere skader, når du returnerer køretøjet. 
 • Hvis det er muligt, så aflever køretøjet, når udlejningsfirmaet har åbent. Så kan eventuel tvivl og spørgsmål afklares med det samme. 
 • Husk at tage billeder af eventuelle skader, du har lavet, og sørg for at få papir og kvitteringer med som dokumentation. 

Få rabat på billeje i udlandet med IDA 

Som medlem af IDA kan du få 10 % rabat på leje af biler i AVIS i Danmark og op til 10 % i Europa.  Brug din medlemsfordel og få rabat 

Overblik

Rejseforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Rejseforsikring.

Læs mere og køb nu

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Rejseforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Rejseforsikring, dækninger og tilvalg som fx Afbestillingsforsikring.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os