Svar- og ekpeditionstider

Vi bestræber os på at behandle dit forsikringstilbud på tre uger. Men husk, at ekspeditionstiden ikke har nogen betydning for, om du er dækket eller ej.

Kontakt IDA Forsikring

Fra tilbud til police 

Når vi modtager dit forsikringstilbud retur fra dig, går vi hurtigst muligt i gang med behandlingen af tilbuddet. Vi bestræber os på, at alle forsikringstilbud bliver behandlet indenfor tre uger. Der vil dog være perioder, hvor ekspeditionstiden er længere.

Hvad betyder det for mig?

Hvis din forsikring skal træde i kraft med det samme, dvs. at den ikke skal overtages fra et andet forsikringsselskab, vil du modtage policen indenfor den givne ekspeditionstid. Du er også dækket i ekspeditionstiden. Forsikringen dækker fra den dato, du har ønsket; dog tidligst den dag, vi har modtaget forsikringstilbuddet retur fra dig. For bilforsikring dog fra registreringsdatoen og for husforsikringen og fritidshusforsikringen fra den dato, du overtager huset/fritidshuset. Hvis din forsikring skal overtages fra et andet selskab, sørger vi for at sende opsigelsen til dit tidligere selskab indenfor den givne ekspeditionstid. Herefter modtager du din police cirka 1 uge før, forsikringen træder i kraft hos os. Se nedenstående tabel med eksempel på tider.

Svar på mail 

Vi besvarer din mail hurtigst muligt. 

Eksempel på ekspeditionstid 

Følgende er et eksempel på, hvornår du kan forvente, at din forsikring træder i kraft hos os, hvis vi overtager den fra dit tidligere forsikringsselskab:
  • 15. marts Vi modtager dit forsikringstilbud. Forsikringen skal opsiges, hvilket vil sige løbende +30 dage. 
  • 5. april Vi sender opsigelse til dit tidligere forsikringsselskab 
  • 1. juni Forsikringen træder i kraft. 

Spørgsmål og svar 

Jeg har accepteret mit tilbud, men har ikke modtaget en police - hvorfor?

Ny forsikring
Når du har accepteret dit forsikringstilbud, får vi besked med det samme. Herefter behandler vi tilbuddet. Vi bestræber os på at have din police klar inden for to til tre uger. Nogle gange kan ekspeditionstiden dog være længere. Ekspeditionstiden har ingen betydning for, om du er dækket eller ej. Så snart du har accepteret din forsikring, er du dækket.
Skift fra andet selskab til IDA Forsikring
Hvis IDA Forsikring skal overtage din forsikring fra et andet selskab, sørger vi for at sende opsigelsen til dit nuværende selskab. Du modtager en police cirka en uge før, forsikringen træder i kraft hos os. Dit nuværende selskab dækker indtil IDA Forsikring overtager forsikringen.

Dækker min forsikring selvom jeg ikke har modtaget min police?

Ja, du er dækket, selvom du ikke har modtaget en police. Når du laver et tilbud, angiver du den dag, du ønsker at være dækket fra (gælder dog ikke ved selskabsskifte). Køber du fx en rejseforsikring, som du accepterer den 21. november, er du dækket fra denne dato. Du kan derfor roligt tage af sted på ferie, selvom du endnu ikke har fået din police.Særligt for Bil-, Hus- og Fritidshusforsikring
Har du købt en bilforsikring, dækker den fra bilens registreringsdato. Hus- og Fritidshusforsikringer gælder fra den dato, du overtager huset/fritidshuset.

Spørgsmål & svar

Kundeservice

Få hjælp til selvbetjening, hvis du skal anmelde en skade, betale regninger eller ændre forsikringer.

Læs mere

Spørgsmål & svar

Få hjælp til dine forsikringer

Få svar på de mest stillede spørgsmål om alle IDA Forsikrings forsikringer, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os