Elektronikforsikring: Få dækket elektronik gennem din forsikring

De fleste af os har elektronik i vores hjem og med os på farten. Vil du give dig selv økonomisk tryghed, kan du få dækket alle dine elektroniske apparater med dækningen 'Udvidet elektronikskade’ via din indboforsikring.

Elektronikforsikring: Få dækket computeren og telefonen gennem din Indboforsikring

Din indboforsikring giver adgang til den udvidede dækning 

For at du kan dække alle dine elektroniske devices, skal du have en indboforsikring gennem IDA Forsikring. Til indboforsikringen kan du supplere med tilvalget ‘Udvidet elektronikskade’. Det kan spare dig for mange penge, fordi du er økonomisk dækket, hvis din iPad, telefon eller dit fjernsyn går i stykker. Men det sparer dig også for penge, fordi du ikke behøver købe en tillægsforsikring, hver gang du køber et nyt elektrisk apparat. I stedet får du en billig forsikring, der dækker al din elektronik på én gang. 

Sådan dækker en elektronikforsikring 

Har du spildt vand i din computer? Har du tabt din mobiltelefon, så den er gået i stykker? Eller er dit tv gået i stykker, efter at reklamationsretten udløb?Din ‘Udvidet elektronikskade’ dækker sådan her: 
  • Du får erstatning ved pludselige skader på dine elektroniske apparater.
  • Du er dækket ved funktionsfejl på dine elektroniske apparater, hvis mekanisk eller elektronisk svigt betyder, at apparatet ikke kan bruges. Forsikringen dækker apparater, der er under fire år gamle.
  • Du får dækning ved skader, der opstår ved kortslutning, induktion, overspænding eller lignende.
  • Du får erstatning ved pludselig skade på elektroniske apparater, der har været udsat for vand, væske eller fugt.
  • Du er dækket ved skader på dine elektroniske apparater, der er sket i et færdselsuheld, hvor et køretøj er indblandet ved sammenstød, væltning eller påkørsel.
  • Du får dækket skader på dine elektroniske apparater, der er sket ved havari med båd, lystfartøj eller færge med dig ombord. 
Min Side kan du tilføje ‘Udvidet elektronikskade’ til din indboforsikring. Du kan også straks se, hvad det koster. 

Du kan ændre selvrisikoen på din indboforsikring 

Har du købt din indboforsikring før 23. august 2021, er der en fast selvrisiko på 1.248 kr. pr. skade (2024). Det betyder, at du selv skal dække de første 1.248 kroner, hvis din computer, telefon eller andet device går i stykker. Med IDA Forsikrings nye indboforsikring kan du vælge 0 kr. i selvrisiko – også ved elektronikskade. Vil du gerne betale mindre i selvrisiko? Så skal du købe vores nyeste indboforsikring. Prisen kan være anderledes end for din nuværende forsikring, fordi du skal skifte til et nyt produkt. Du er velkommen til at ringe til IDA Forsikring på 70 21 01 91 og høre nærmere.

Få svar på de mest stillede spørgsmål

Der kan være mange spørgsmål til din dækning af elektronik. Her har vi samlet de spørgsmål, vores rådgivere oftest bliver stillet. 

Hvordan er mit barns iPad eller computer fra skolen dækket?

Er dit barns IT-udstyr fra skolen gået i stykker? Så er det skolens ansvar at forsikre det –   og derfor er udstyret ikke dækket af din indboforsikring.Skolerne kan ikke fraskrive sig ansvaret, når eleverne er forpligtede til at modtage undervisning på en computer eller en iPad.

Hvis skolens forsikring ikke dækker, vil din indboforsikring dække lånt IT-udstyr mod brand, vand og tyveri – eksempelvis en bærbar eller tablet. Lånt elektronik er også dækket mod pludselig skade de første 30 dage med en selvrisiko.

Hvordan er mit barns eget IT-udstyr dækket i skolen?

Har dit barn et elektronisk apparat med i skolen, eksempelvis en mobil, tablet eller Nintendo Switch, dækker din indboforsikring for skader. Elektronikken behøver ikke være låst inde for at være dækket. Men det er altid en god idé at lægge computeren i tasken i frikvarteret, eller når dit barn ikke bruger den. Taber dit barn sin mobil, eller vælter drikkedunken ned i computeren, kan du få hjælp af elektronikdækningen.

Dækker min indboforsikring elektroniske haveredskaber?  

Ja, du får dækket motoriserede haveredskaber op til max 25 hk – herunder en robotplæneklipper. Se summen i din forsikringsaftale på Min Side.  

Er droner dækket af indboforsikringen?

Hvis du er uheldig at få din drone stjålet eller ødelagt i en brand, er den dækket. Dækningen gælder dog kun droner, der vejer under 7 kg og bliver brugt til hobby. I din indboforsikring er en ansvarsdækning, der dækker de skader, du ved et uheld gør på andre og deres ting. Vejer din drone mere end 250 gram, er du ikke dækket af ansvarsforsikringen, hvis du kommer til at gøre skade på andre, mens du flyver. Større droner hører under Luftfartsloven, og derfor skal du have en lovpligtig ansvarsforsikring til den. Ansvarsforsikringen kan du blandt andet få hos Modelflyvning Danmark 

Læs mere:

Overblik

Indboforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Indboforsikring.

Læs mere og køb nu

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Indboforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Indboforsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os