Alt, du skal vide om selvrisiko

Selvrisiko er en naturlig del af en forsikring. Det er vigtigt at være bevidst om, hvordan en selvrisiko fungerer, og hvilken betydning den har for din forsikring og økonomi.

Anmeld din skade online forsikring

Hvad er selvrisiko?

Selvrisiko er et beløb, du selv skal betale, hvis du får en skade eller får stjålet noget. Din forsikringsdækning starter først, når du har betalt selvrisiko. Har du eksempelvis en selvrisiko på 2.500 kr, dækker din forsikring først, når skaden overstiger det beløb. På nogle af vores forsikringer kan du vælge en selvrisiko på 0 kr. Så skal du ikke betale noget af skaden selv og får dækket det fulde beløb. 

Forskellig selvrisiko på forsikringer 

Selvrisikoen varierer på forskellige forsikringer. Det betyder, at du på en del af dem selv kan vælge din selvrisiko. Der er både fordele og ulemper ved selvrisiko. Dem bliver du klogere på her. 

Fordele ved selvrisiko

  • Du får som regel en lavere pris på din forsikring. Desto højere din selvrisiko er, desto lavere bliver prisen på forsikringen.
  • Du har mulighed for selv at tilpasse din forsikring efter dit budget og behov.

Ulemper ved selvrisiko

  • Du skal selv betale en del af skaden. Det tager en bid af dit budget – en stor en, hvis din selvrisiko tilsvarende er høj. 
  • Du kan potentielt stå med store økonomiske udgifter, hvis du er uheldig at få gentagne skader. 

Hvilken selvrisiko har jeg?

For at se din selvrisiko kan du logge på Min Side og få et overblik over alle dine forsikringer. Her kan du se, hvor meget du skal betale i selvrisiko på dine forsikringer i tilfælde af skader. Betaler du 0 kr. i selvrisiko, står det på oversigten. 

Selvrisiko på pludselig skade og elektronikskade

For indboforsikringer, der er købt før 23. august 2021, gælder en fast selvrisiko på 1.209 kr. (2023), hvis du anmelder en pludselig skade eller elektronikskade. Har du købt forsikringen efter 23. august 2021, gælder selvrisikoen, der står i din forsikringsaftale. 

Fast selvrisiko på enkelte dækninger 

Du skal være opmærksom på, at der godt kan være dækninger, som (jf. betingelserne) har en fast selvrisiko. Det gælder også, selvom du har købt forsikringen til 0 kr. i selvrisiko.

Læs mere:

Spørgsmål & svar

Kundeservice

Få hjælp til selvbetjening, hvis du skal anmelde en skade, betale regninger eller ændre forsikringer.

Læs mere

Spørgsmål & svar

Få hjælp til dine forsikringer

Få svar på de mest stillede spørgsmål om alle IDA Forsikrings forsikringer, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os