Gode råd til ferien

De fleste elsker at holde ferie og tager afsted mange gange om året. Måske har du købt en charterrejse til sydens sol eller også har du valgt at nyde din ferie i Danmark. Uanset hvad du og din familie skal, er der en række forhold, som er gode at tænke over - før, under og efter rejsen. 

Husk det blå sygesikringskort

Hvis rejsen går til et EU eller EØS land, skal du huske, at alle rejsende skal have et blåt EU-sygesikringskort. Har du ikke det blå kort? Så husk at bestille det, inden du tager afsted på din rejse.  Hvad med det gule sygesikringskort?

Hvis rejsen er i Danmark, skal I huske jeres gule sundhedskort. Hvis det/de er blevet væk, kan man bestille et nyt på borger.dk.

Bliv klogere på forskellen på det gule og blå sygesikringskort. 

Er du optimalt dækket?

Måske har du en rejseforsikring, som kun dækker i Europa? Rejser du uden for EU, skal du opgradere din forsikring til at dække i hele verden. Husk også, at det kan være en god idé at investere i en afbestillingsforsikring, så du kan få erstatning, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse på grund af fx sygdom eller dødsfald i familien. Du kan nemt ændre din rejseforsikring ved at logge på Min Side. Tjek om dit pas er udløbet

Sørg for at jeres pas ikke udløber. Få bestilt et nyt i god tid, hvis det udløber, inden rejsen er slut. Vær også opmærksom på, om rejsemålets myndigheder kræver en vis gyldighed af passet efter rejsens afslutning. Husk også at undersøge visumregler, hvis rejsen går uden for Schengen-området, og særligt hvis en eller flere ikke er statsborgere i Danmark/EU.

Lav en aftale med dine naboer

Hvis du/I bor i stueetagen i en lejlighed eller i hus, er der øget risiko for indbrud. Lav aftaler med naboer om at tømme postkassen, fylde skrald i jeres skraldespand og at holde øje med mistænkelige personer etc., mens I er på ferie.

Få gode råd til, hvordan du kan forebygge indbrud i din bolig.

Under rejsen

Følg et par simple råd, mens du er på ferie - så undgår du at komme galt afsted.

Sæt arbejdet på pause

Sørg for at lade arbejdet blive hjemme. Det er vigtigt at få koblet fuldstændig af, når du er på ferie. Ellers får du ikke genopladet batterierne.

Pas på dine betalingskort

Det er en god idé at have kontanter med, hvis du tvivler på sikkerheden ved at betale med kort. Betaler du med kort, skal du undgå, at dit kort bliver taget med på fx en restaurant. Du skal gå med eller bede om en betalingsterminal ved bordet. Sørg for at få kvitteringen med, når du betaler med kort. Mister du dit betalingskort, skal du kontakte din bank omgående for at undgå misbrug.

Efter rejsen 

Tjek om der har været indbrud i din bolig. Hvis du har haft indbrud, så kontakt politiet og vent med at røre ved noget, til politiet har været der. Det giver politiet mulighed for at efterforske sagen.

Anmeld skaden, så snart du/I har fået overblik over situationen. Efterfølgende kan du/I gennemgå huset for at sikre det mod fremtidige indbrud.