Få svar på dine spørgsmål om bilforsikring til erhverv

Kører du og dine ansatte i firmabiler? Så kan det blive en dyr omgang, hvis der sker skader uden en bilforsikring til erhverv. En god og dækkende forsikring er afgørende for at sikre økonomisk tryghed. Få her svar på spørgsmål omkring forsikringen.

Erhvervsbilforsikring IDA forsikring sikkerhedssele

Hvordan dækker en bilforsikring til erhverv?

Hos IDA Forsikring samarbejder vi med ADIS om en grundig dækkende bilforsikring til erhverv (også kaldet autopulje). Den kombinerer den lovpligtige ansvarsforsikring med en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen dækker skader på andre mennesker, deres ting og køretøjer. Kaskoforsikringen dækker skader på din firmabil ved tyveri, brand, lynnedslag og eksplosion.Forsikringen dækker også:
 • Redningshjælp i udlandet: Du får hjælp i udlandet, hvis din firmabil ikke kan starte, eller du kommer ud for en ulykke. 
 • Retshjælp: Du får hjælp, hvis retten skal afgøre, hvem der er skyld i en skade. 
 • Fejltankning: Du får hjælp, hvis du kommer til at fylde forkert brændstof på bilen. 
 • Mistede nøgler: Du får hjælp til at dække udgifterne til at låse bilen op eller bugsering til nærmeste værksted. 
 • Erstatningskøretøj: Du får en lånebil til rådighed, hvis din firmabil skal repareres. 
 • Afsavn: Du får udbetalt erstatning, hvis din firmabil er på værksted i mere end to dage. 
 • Fører ved solouheld: Du får erstatning, hvis du kører firmabilen og kommer til skade i et solouheld. 
Få endnu mere at vide om, hvad bilforsikringen til erhverv dækker.

Hvilke køretøjer dækker forsikringen?

Du og dine medarbejdere kan køre i mange typer firmabiler. Her ser du en liste med de køretøjer, der er dækket af forsikringen. 
 • Personbiler
 • Varebiler
 • Lastbiler
 • Traktorer og arbejdsmaskiner
 • Påhængsvogne

Hvad er min selvrisiko?

Du vælger en selvrisiko på 5.000 eller 7.500 kr. Selvrisikoen er fast, uanset hvor stor skaden er. Du er derfor sikker på at være godt dækket økonomisk ved både store og små uheld. 

Hvordan får jeg det røde kort?

Som forsikringstager på en bilforsikring til erhverv kan du få det røde kort. Det er ikke en udvisning, men til gengæld en ordning, der sikrer dig international vejhjælp. Det røde kort følger din kaskoforsikring og er dit bevis på, at du kan få vejhjælp i udlandet. Du kan downloade og printe kortet ud, men det er ikke nødvendigt for at få hjælp. Til gengæld er det vigtigt, at du har bilens registreringsattest med for at få hjælp. Er uheldet ude på en forretningsrejse i udlandet, skal du ringe til SOS Internationals alarmcentral på telefon +45 70 10 50 52. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg sælger min firmabil?

Sælger du din firmabil, er den nye ejer dækket af din ansvars- og kaskoforsikring i op til 3 uger efter købet, hvis han/hun ikke selv tegner en bilforsikring.Som bilejer er din ansvarsforsikring lovpligtig. Det betyder, at du ikke selv kan opsige den. Forsikringen bliver først opsagt, når du afmelder den hos skat. Køber du en ny firmabil privat, skal du sørge for at omregistrere den. Det bliver klaret for dig, hvis du køber den hos en forhandler. Lær mere om, hvordan du omregistrerer din bil

Overblik

Bilforsikring til erhverv

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Bilforsikring til erhverv.

Læs mere og køb

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os