Stormrådet erklærer stormflod i dele af Danmark

Var du en af de uheldige, som blev berørt af stormfloden 29.-30. oktober 2017, da de danske farvande steg til et meget højt niveau efter stormen Ingolf?

Så kan du nu søge om erstatning, hvis du bor i følgende geografiske områder:

  • På den jyske østkyst: Fra Gåsehage syd for Ebeltoft mod syd til den gamle Lillebæltsbro.
  • På den fynske nordkyst: Fra den gamle Lillebæltsbro over Bogense, Odense, Kerteminde og Nyborg til Åbyskov nordøst for Svendborg.
  • På Sjællands nordvestkyst: Fra Skælskør ved Tudsehage over Korsør, Kalundborg og Sjællands Odde til Korshage nord for Rørvig.
  • På Lollands og Falsters nordkyster: Fra Tårs færgehavn over Bandholm, Guldborgsundbroen og til Farøbroen.

For så vidt angår Fyns nordkyst er der tale om en 50 års-hændelse, og for resten af de stormflodsramte områder er der tale om en 20 års-hændelse.

Stormrådets afgørelse betyder, at du har mulighed for at søge om erstatning for skader på bygninger eller indbo, der opstod som følge af de oversvømmelser, stormfloden medførte.

Sådan anmelder du skaden

Hvis du er berørt, kan du kontakte Trygs skadeafdeling på telefon 7033 2525. De vil hjælpe dig med at opgøre skaden på dit hus og indbo sammen med en taksator. Herefter er det forsikringsselskabet, der endeligt opgør skaden. Du kan også anmelde skade online eller på www.stormbasen.dk

For at kunne søge om erstatning, skal du anmelde skaden senest 31. december 2017.