Guide: Billeje i udlandet

Få mere at vide om, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du lejer bil, motorcykel, scooter eller knallert i udlandet. 

Hvad sker der, hvis jeg får en skade?

Du kan få erstatning, hvis du har udvidet din rejseforsikring med tilvalget 'Udvidet Rejseforsikring'. Dette gælder, hvis du lejer en personbil, motorcykel, knallert eller scooter på din ferie og får en dækningsberettiget kaskoskade. Du kan dog maks. få erstattet op til 11.628 kr. (2022) til dækning af den selvrisiko, du har betalt til biludlejningsfirmaet. 

Hvad er en kaskoskade?

Der er tale om kaskoskader, når bilen får en større eller mindre skade på grund af påkørsel. Får du en parkeringsskade eller kommer ud for et færdselsuheld, hvor bilen bliver beskadiget, er det også en kaskoskade.

Kaskoskader kan også opstå i forbindelse med brand eller efter tyveri/indbrud. 

For at kunne få erstatning, skal du huske:

 • Køretøjet skal være ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret hos et forsikringsselskab.
 • Du skal leje køretøjet gennem et udlejningsfirma.
 • Du eller din samlever skal stå som lejer af bilen på kontrakten. 
 • Du eller din samlever skal være fører af bilen.
 • Forsikringen dækker kun, hvis du har ret til at føre køretøjet i det land, hvor udlejningen sker, eller i det land, hvor du er fører af køretøjet*.

*Hvis du fx lejer bil i et land og kører til et andet land, skal du altid sikre dig, at du må være fører af bilen i begge lande. 

Er der skader, som jeg ikke kan få dækket?

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan få dækning for ridser og lakskader på bilen. 

Din forsikring dækker heller ikke regninger for vejhjælp / bugsering fx ved punktering. Det skal du sikre dig er en del af din lejekontrakt.

Er det en god idé at supplere med ekstradækninger?

Din rejseforsikring dækker kun glasskader på en lejet bil, såfremt det er omfattet af din kontrakt. Vær derfor opmærksom på om du skal tilkøbe en glasskadedækning til den lejede bil.

 • Det er umiddelbart ikke nødvendigt at vælge et tilvalg for tyveri af personlige ejendele fra bilen. Din indboforsikring dækker i udlandet; også hvis du bliver udsat for tyveri af almindeligt indbo i bilen - fx tøj og toiletartikler. Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker guld, smykker, sølv, penge og kontanter. Der skal også være tydeligt tegn på, at bilen er brudt op. Læs her hvordan du kan forebygge indbrud i din bil. 
 • Du behøver ikke supplere med dækning for personskade ved ulykke, hvis du har en ulykkesforsikring i forvejen.
 • Får du brug for her og nu behandling af en læge efter et færdselsuheld, vil du være dækket af din rejseforsikring.

Gode råd når du lejer bil

 • Vælg et biludlejningsfirma, du er tryg ved. Det kan fx være et firma, som rejsebureauet har anbefalet, eller et større internationalt udlejningsfirma som AVIS, Hertz eller Europcar.
 • Kontrollér bilen, når du får den udleveret, og tag billeder af eventuelle skader. På den måde er du sikker på ikke at hæfte for tidligere skader, når du returnerer bilen.
 • Hvis det er muligt, så aflever bilen, når udlejningsfirmaet har åbent. Så kan eventuel tvivl og spørgsmål afklares med det samme.
 • Husk at tage billeder af eventuelle skader, du har lavet, og sørg for at få papir og kvitteringer med som dokumentation.