Få svar på alt om vilkår og særlige købsbetingelser

Her får du informationer og svar på alle spørgsmål om de vilkår og særlige betingelser, der gælder, når du køber forsikringer gennem IDA Forsikring.

Betingelser og produktinfo IDA Forsikring

Hvem kan købe forsikringer på idaforsikring.dk?

Du kan købe forsikringer på idaforsikring.dk, hvis du eller en i din husstand er medlem af IDA.Du skal dog være fyldt 18 år for at købe en IDA-forsikring. Hvis du er under 18 år, skal du have et samtykke fra dine forældre til at købe forsikringen. På idaforsikring.dk tilbyder vi dig og din familie forsikringer med gode dækninger til lavere priser i samarbejde med en række forsikringsselskaber.

Kvittering for online køb af forsikringer hos IDA Forsikring 

Når du køber en IDA-forsikring online, får du en kvittering på mail umiddelbart efter dit køb. Den gemmer vi ikke, så du senere kan få en kopi af den. Derfor skal du selv gemme den, hvis du får brug for den på et senere tidspunkt. 

Vores persondata- og cookiepolitik

Når du køber forsikringer hos os online, registrerer vi de indtastede oplysninger om dig. Oplysningerne videregives til IDA Forsikrings samarbejdspartnere, så de kan oprette dine forsikringer. IDA Forsikring og vores samarbejdspartnere kan bruge oplysningerne til kundeadministration og rådgivning. Du kan altid få nærmere information om den aktuelle registrering og få rettet fejlregistreringer.IDA Forsikring anvender cookies på idaforsikring.dk.

Tjek, at oplysningerne er rigtige 

Kommer du til at taste forkerte oplysninger, når du køber en forsikring hos os? Så kan det betyde, at Tryg kan annullere din forsikring med tilbagevirkende kraft.Forkerte oplysninger kan også medføre, at du får mindre eller slet ingen erstatning, hvis uheldet er ude. Derfor bør du altid tjekke, at du har opgivet de rigtige oplysninger om dig selv. 

Er du allerede dækket af andre forsikringer?

Når du køber en forsikring, skal du være opmærksom på, om du allerede er dækket af en tilsvarende forsikring. Har du bedt IDA Forsikring (på vegne af vores samarbejdspartnere) om at opsige forsikringen, klarer vi det for dig. Ellers skal du selv sørge for at opsige dine forsikringer i andre forsikringsselskaber. Har du bilforsikring i et andet selskab, skal IDA Forsikring altid opsige den.

Hvor længe gælder et forsikringstilbud?

Et forsikringstilbud er gyldigt i 30 dage. Får du et tilbud på bil- og motorcykelforsikringer, som er beregnet uden nummerplade, er priserne et skøn. Det vil sige, at prisen kan ændre sig, når du får det endelige tilbud med køretøjets nummerplade.

Hvornår træder forsikringen i kraft?

Dine forsikringer træder i kraft på det aftalte tidspunkt. Dog tidligst på datoen for bekræftelse af køb på idaforsikring.dk. 

Betaling med Betalingsservice og girokort

Du betaler for dit køb via idaforsikring.dk ved at indtaste bankoplysningerne til den konto, som du ønsker, forsikringen skal betales fra. Beløbet bliver hævet fra din konto, når forsikringen træder i kraft. Når du køber forsikringer hos IDA Forsikring, bliver du automatisk tilmeldt Betalingsservice på det kontonummer, som du oplyser ved købet. Hvis du køber forsikringen ved møde eller samtale med vores medarbejdere eller formidlere, tilmelder vi dig efter aftale med dig. Bliver du ikke tilmeldt Betalingsservice, modtager du et girokort. 
 • Når du betaler via Betalingsservice, opkræver vi et gebyr på 9,50 kr. pr. forsikring.
 • Opkrævningsgebyret for betaling med girokort er 38,50 kr. 
 • Betaler du ikke opkrævningen til tiden, er vi nødt til at rykke for betalingen. For hvert rykkerbrev opkræver vi et gebyr på 100,00 kr. til dækning af ekstra administrationsomkostninger.

Gebyrer og afgifter på dine forsikringer 

På dine forsikringer kommer der lovpligtige afgifter:
 • Du betaler en statsafgift på bil-, motorcykel- og knallertforsikringer. 
 • Du betaler en skadeforsikringsafgift på 1,1 % af prisen på skadesforsikringer. 
 • Du betaler en naturskadeafgift på forsikringer, der dækker brand i indbo og bygninger. 
 • Du betaler et miljøbidrag på 90 kr. om året på ansvarsforsikringer for person- og varebiler. 

Hvordan er prisen på forsikringen beregnet?

Prisen på din forsikring er udregnet på baggrund af de oplysninger, du har givet os – og den er inklusiv gebyrer og afgifter. 

Dit eget selvbetjeningsunivers

Når du har købt en eller flere forsikringer på idaforsikring.dk, kan du logge på Min SideDet er dit personlige selvbetjeningsunivers, hvor du kan finde oplysninger om dine nuværende forsikringer og eventuelle skader.

Fortrydelsesret for private forsikringer

Du har ret til at fortryde dit køb af en privat forsikring. Fortrydelsesretten afhænger af tre situationer:
 1. Du har talt med en af vores forsikringsrådgivere, da du købte din forsikring.
 2. Du har ikke talt med en forsikringsrådgiver, men brugt vores online forsikringsberegner, da du købte din forsikring.
 3. Din forsikring er blevet ændret, og du har derfor ret til at fortryde ændringen.

Hvornår skal jeg senest fortryde?

Du har en fortrydelsesfrist på 14 dage. Det vil sige, at du har 14 dage til at fortryde din forsikring fra den dag, du har indgået forsikringsaftalen (se punkt 1-3 i forrige afsnit). Hvis du har talt med en af vores forsikringsrådgivere, da du købte forsikringen, starter fristen på én af de følgende tidspunkter:
 • Fristen starter fra den dag, du har fået besked om, at du har købt forsikringen.
 • Fristen starter fra den dag, du har fået tydelig skriftlig besked om fortrydelsesretten. 
Har du købt forsikringen online, starter fristen på én af de følgende tidspunkter:
 • Fristen starter fra den dag, du har fået besked om, at du har købt forsikringen.
 • Fristen starter, når du enten via mail eller brev har modtaget de oplysninger, vi har pligt til at give dig.

Særligt omkring brandforsikringer

Ønsker du at fortryde en brandforsikring for dit hus, fritidshus eller ejendom? Så er det vigtigt at vide, at fortrydelsesretten er begrænset af lov om finansiel virksomhed §60.Det betyder, at du kun kan fortryde, hvis du inden for de første 14 dage kan dokumentere, at du allerede har tegnet en bygningsbrandforsikring i et andet selskab med tilbagevirkende kraft. 

Sådan fortryder du

Inden fortrydelsesfristen udløber, skal du give os besked om, at du har fortrudt dit køb.Du kan give os besked ved at skrive et brev eller en mailVil du have bevis for, at du har sendt beskeden, inden fristen udløber? Så er det en god idé at sende et anbefalet brev og gemme kvitteringen.Du skal sende brev med besked om, at du har fortrudt købet til:IDA ForsikringKalvebod Brygge 311780 København V

Klage

Hvis du ikke er enig i en afgørelse om erstatning, eller hvis du på en anden måde skulle få en dårlig oplevelse hos os, kan du sende os en klage.Du kan også kontakte Tryg Kvalitetsafdeling på kvalitet@tryg.dkEr du stadig ikke tilfreds, kan du mellem kl. 10.00 – 13.00 klage til:Ankenævnet for forsikringAnker Heegaards Gade 21572 København VTlf. 33 15 89 00 www.ankeforsikring.dk
Vil du klage til Ankenævnet for Forsikring, koster det et mindre beløb. Kommer en tvist omkring forsikringsaftalen for retten, bliver sagen afgjort efter dansk ret ved en dansk domstol – og i øvrigt efter retsplejelovens regler om værneting.
Du kan bruge EU-kommissionens online klageportal til at indgive en klage, der vedrører køb af forsikringer, hvis du bor i et andet EU-land. Ved indgivelse af en klage skal du angive Trygs mailadresse: tryg@tryg.dk.

Spørgsmål & svar

Kundeservice

Få hjælp til selvbetjening, hvis du skal anmelde en skade, betale regninger eller ændre forsikringer.

Læs mere

Spørgsmål & svar

Få hjælp til dine forsikringer

Få svar på de mest stillede spørgsmål om alle IDA Forsikrings forsikringer, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os