Jeg skal giftes – hvad betyder det for mine forsikringer?

Når bryllupsklokkerne ringer, gør forsikringsklokkerne det samme. For overgangen fra parforhold til ægteskab kan have indflydelse på dine forsikringer. Her dykker vi ned i hvordan.

Ægteskab og forsikringer

I smelter sammen – det samme gør jeres forsikringer 

Har I ikke allerede jeres forsikringer samlet ét sted? Så kan der være mange penge at spare ved at tjekke jeres forsikringer og samle dem til én af hver slags. I har eksempelvis kun brug for én indboforsikring og rejseforsikring, når I bor sammen. Overvej også, om I har brug for andre eller flere tilvalgsdækninger. Det kan være, I får brug for bedre dækning på jeres elektronik og derfor ønsker en “udvidet elektronikskade” som tilvalg til jeres indboforsikring. Eller måske ønsker I at dække jer yderligere med tilvalget “afbestilling” til jeres rejseforsikring. Så er I dækket, hvis I er nødt til at aflyse bryllupsrejsen. 

Sådan sikrer I hinanden 

Har du en personforsikring, er den personlig. Det betyder, at du får erstatningen, hvis du kommer ud for en ulykke og får varige mén på minimum 5 %. Det kan være en god idé at overveje, om personforsikringen skal udvides med tilvalgsdækninger. På Min Side kan du ændre og tilføje dækninger på forsikringen. 

Overvej en ægtepagt 

Som gift træder I også automatisk ind i et formuefællesskab. Det betyder, at jeres formue bliver lagt sammen til én. Formuefællesskabet har ikke stor betydning i et ægteskab – det kan det til gengæld få, hvis I senere skal skilles. Særligt, hvis den ene har en større formue med ind i ægteskabet end den anden. Derfor kan det være en idé at overveje en ægtepagt. Med den kan I sammen bestemme, hvordan formuen skal deles, hvis I bliver skilt. 

Sådan kan arv og testamente hjælpe jer

Hvordan er I økonomisk stillet, hvis en af jer dør? Når I er gift, arver I automatisk efter hinanden. Men I skal alligevel være opmærksomme på forskellige forhold. Dør du før din ægtefælle, og I ikke har børn, arver han/hun det hele. Har I fællesbørn eller børn fra tidligere forhold, arver din ægtefælle halvdelen, mens jeres børn deler den anden halvdel ligeligt.Med børn kan det være en fordel at oprette et testamente. I det kan I sikre, at jeres efterladte ægtefælle ikke behøver sælge boligen for at indfri en del af arven til børnene. 

Få rådgivning fra IDA Forsikring 

Skriv eller ring til os, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning til at sikre dine forsikringer bedst, efter du er blevet gift. 

Læs mere:

Oversigt

Se alle IDAs Forsikringer

Se oversigt over alle IDA Forsikrings forsikringer.

Se mere og køb

IDA Guld

Få 15 % rabat på dine forsikringer

Saml dine forsikringer hos IDA Forsikring og få rabat på dine forsikringer.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os