Rottebekæmpelse: Sådan forebygger du rotteangreb

Kommer der først rotter og mus på besøg, kan de være svære at slippe af med igen. Læs her, hvordan du kan forebygge rotteangreb.

Sådan forebygger du rotteangreb husforsikring
Kommer der først rotter og mus på besøg, kan de være svære at slippe af med igen, og derfor er forebyggelse ekstra vigtig. Mange vælger at udlægge gift mod gnaverne, men husk, at gift løber ud i åer og søer og skader naturen. Rovfugle som ugler får også giften i sig, når de fx spiser en mus med gift i sig, og gnaverne selv kan udvikle resistens. Heldigvis er der mange andre ting, du kan gøre.

Gode råd til at forebygge rotteangreb

Tjek husmurene

Gå en tur omkring dit hus, og kig efter sprækker og huller. Mus kan komme ind, hvis der er ned til 5-6 millimeter, mens rotter kun skal bruge omkring 20 millimeter til at komme ind i dit hjem. Dæk alle nødvendige huller som ventilationsfuger med metalnet med huller på maksimalt 5x5 millimeter. 

Få sikret kloakker og stikledninger

Der er rotter i vores kloakker, og de skal gerne blive dernede. Som husejer er du forpligtet til at sikre dine stikledninger og brønde. Ødelagte kloakinstallationer skal hurtigst muligt repareres. Husk også at sikre kloakriste, for rotter kan løfte 3-4 gange sin egen vægt og derved nemt skubbe en kloakrist op.

Beskær planter

Klatreroser og andre vækster er smukke, men husk at beskære dem langs husmurene, så de ikke virker som rottetrapper til tagrender og andre steder, hvor gnavere kan finde veje ind i dit hus. Det er ikke kun planter, men også skraldespande og andet højt, der kan hjælpe rotterne op og ind.

Installer en rottespærre

Ved at opsætte en rottespærre, begrænser du rotternes mulighed for at søge føde og etablere redepladser. Du kan købe en rottespærre gennem Tryg til en god pris.

Undgå tilgængelige fødevarer

Der må ikke ligge tilgængelige fødevarer ved huset. De lokker gnaverne til. Skal du fx fodre fugle, så husk at gøre det i mindre mængder ad gangen, og hæng foderet højt.

Opsæt stålkasser og smækfælder

Mange vælger at stille stålkasser op som sikringsordninger, hvis der er mistanke om mus eller rotter. En del vælger at bruge gift i stålkasserne, men brug fx en smækfælde i stedet for. Smækfælderne dræber og fastholder gnaveren i stålkassen.

Når rotterne er trængt ind i boligen

Anmeld rotterne

Alle kommuner har rottebekæmpelse som en del af deres beredskab, og alle fund af rotter skal anmeldes for at hjælpe med systematisk bekæmpelse af rotter. Kontakt derfor rottebekæmpelsen i din kommune for at anmelde rotterne.

Opsæt smækfælder

Smækfælder er også en god løsning, men vær opmærksom på, at rotter generelt går mindre i smækfælderne end mus. Er der gået en mus eller rotte i fælden, så brug gummihandsker til at fjerne dyret. På den måde undgår du den smitterisiko, der er ved sygdomsbærende gnavere. Vær opmærksom på, at den kommunale indsats kan indeholde bekæmpelse med smækfælder.

Indholdsfortegnelse

Gode råd til at forebygge rotteangreb

Når rotterne er trængt ind i boligen

Læs mere:

Overblik

Husforsikring

Få overblik over IDA Forsikrings Husforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Husforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Husforsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os