Har du fået rotter i dit hjem, kan de gøre massiv skade på din bolig og ejendele – og ikke mindst være en sundhedsrisiko. De kan eksempelvis gnave i ledninger og træstrukturer, der bliver ødelagte.
Med en husforsikring hos IDA Forsikring er du økonomisk dækket. Den dækker udgifterne til at udskifte, udbedre eller reparere rotteskaderne.
Du kan få endnu mere at vide om, hvordan en husforsikring dækker dig.
Hvis rotterne allerede er kommet ind i din bolig, er det vigtigt, at du anmelder det til din kommune.
Alle kommuner har rottebekæmpelse som en del af deres beredskab – og finder du rotter, skal du anmelde det for at hjælpe med systematisk rottebekæmpelse.
Det er vigtigt med en god forsikring, der giver dig økonomisk tryghed, hvis du får uvelkomment besøg af rotter i dit hjem. Men du kan samtidig gøre en hel del for at forebygge rotteskader i din bolig. Her får du fem forebyggende råd.
Det er en god idé at gå en tur omkring dit hus og kigge efter sprækker og huller. Mus kan komme ind, hvis der er en sprække ned til 5-6 millimeter, mens rotter kan trænge ind gennem sprækker på omkring 20 millimeter.
Opdager du huller eller sprækker, så dæk alle sprækker som ventilationsfuger med metalnet, der har huller på maksimalt 5x5 millimeter.
Der er rotter i vores kloakker, og de skal gerne blive dernede. Som husejer er du forpligtet til at sikre dine stikledninger og brønde. Opdager du ødelagte kloakinstallationer, skal de hurtigst muligt repareres.
Husk også at sikre kloakriste. For rotter kan løfte 3-4 gange sin egen vægt og dermed nemt skubbe en kloakrist op.
Klatreroser og anden beplantning er smukke. Men husk at beskære dem langs husmurene, så de ikke virker som rottetrapper til tagrender og andre steder, hvor gnavere kan finde vej ind i dit hus.
Det er ikke kun planter, men også skraldespande og andet højt, der kan hjælpe rotterne ind i dit hjem.
For at forebygge rotter i dit hjem er det en god idé at du sørger for, der ikke ligger tilgængelige fødevarer ved dit hus. For de lokker gnaverne til.
Vil du gerne fodre fugle, så husk at gøre det i mindre mængder ad gangen – og hæng foderet højt.
Mange sætter stålkasser op, hvis der er mistanke om mus eller rotter. En del vælger at bruge gift i stålkasserne, men brug gerne en smækfælde i stedet for. Smækfælderne dræber og fastholder gnaveren i stålkassen.
En rottespærre er effektiv til at forhindre rotter i at trænge ind i dit hjem, fordi den
holder rotterne nede i kloakken.
Spærren består af to klapper, som en kloakmester placerer i kloakledningen ved en brønd. Klapperne åbner mod kloakken – og kun den vej. Vandet kan komme ud, men rotterne kan ikke komme ind, fordi klapperne spærrer vejen.
Har du en husforsikring hos os, kan du købe en rottespærre gennem Tryg til en god pris på 2.910 kr. (inkl. moms, installation og administrationsgebyr).
Prisen forudsætter, at rottespærren kan monteres direkte, og at selve afløbet ikke kræver modifikationer inden montering.
Tilbuddet gælder en rottespærre, der passer til en rørdiameter på enten 110 mm eller 160 mm.
Har du fået installeret en rottespærre? Så skal du informere os om det, fordi det kan have indflydelse på din forsikringspolice.
Det er Trygs autoriserede samarbejdspartner KloakTek, der leverer og monterer rottespærren. For at få monteret spærren er det et krav, at dækslet til brønden er synligt og frit tilgængeligt.
Har du spørgsmål, vil du gerne bestille en rottespærre, eller er der problemer med en spærre i dit hjem, skal du ringe til KloakTek på 51 33 70 72.
Når du bestiller montering af rottespærren, aftaler du i samarbejde med kloakmesteren, hvilken brønd den skal sættes i.
Ring eller skriv til IDA Forsikring
Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?
Telefon:
70 21 01 91