Spørgsmål: Fritidshusforsikring

Er mit indbo automatisk dækket, når jeg har købt en fritidshusforsikring, eller skal jeg købe en supplerende dækning? Er jeg dækket, hvis jeg udlejer sommerhuset gennem AirBnB?

Find ud af, hvad en fritidshusforsikring er, og få gode råd og vejledning om, hvad forsikringen dækker. Vi hjælper dig med at få et godt overblik, så du lettere kan vælge de rette dækninger.

Få svar

Ligesom du forsikrer din helårsbolig, er det også en god ide at forsikre din fritidsbolig. Det giver ekstra tryghed – særligt i de perioder, hvor huset står ubenyttet hen, og du ikke har kontrol over, hvad der sker.

Få mere info her.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Hvis du lejer dit fritidshus ud gennem et bureau (også gennem Airbnb), kan vi forsikre det. Hvis du udlejer dit fritidshus privat kan vi forsikre det, såfremt der er indgået en lejekontrakt med et depositum. I begge tilfælde skal du tilkøbe dækningen ’Udlejningsdækning’.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Der er ingen afskrivning på rør, hvis disse er mindre end 20 år gamle. Hvis rørene er 20 år eller ældre, erstattes kun 70 % af rørenes pris fratrukket din valgte selvrisiko.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja, du kan købe en fritidshusforsikring, som dækker allerede, mens byggeriet står på. Du kan vælge at købe dækning for Brandskade, samt Stormskade (en del af tilvalget Grunddækning).

Ved husbyggeri anbefaler vi dog altid at købe en entrepriseforsikring.

Læs mere entrepriseforsikring

Fik du svar på dit spørgsmål?

Nej, det er det ikke. Men du kan vælge at forsikre dit indbo ved hjælp af tilvalget 'Indboforsikring for fritidshus'. Ønsker du at tilføje eller fjerne et tilvalg til din eksisterende fritidshusforsikring, kan du gøre via Min Side. Du vil også kunne se, hvad tilvalget koster med det samme.

Fik du svar på dit spørgsmål?