Hvad betyder selvrisiko?

En selvrisiko er det beløb, du selv skal betale, hvis der sker en skade. Få mere at vide om selvrisiko og find ud af, hvilken selvrisiko du har. 

Er uheldet ude, skal du betale en del af skaden selv. Beløbet, som du skal betale, hedder selvrisiko. På nogle forsikringer kan du vælge selvrisikoen fra. 0 kr. i selvrisiko betyder, at du ikke skal betale en del af skaden selv. 

Hvis du vælger en selvrisiko til din forsikring, vil prisen som regel være lavere, end hvis du ikke gør. Jo højere din selvrisiko er, jo lavere bliver prisen på din forsikring.

Hvilken selvrisiko har jeg?

Er du i tvivl om, hvilken selvrisiko du har? Hvis du logger på Min Side via tryg.dk, kan du få et overblik over alle dine forsikringer og se, hvor meget du betaler i selvrisiko på dine forsikringer. Betaler du 0 kr. i selvrisiko, står det på oversigten. Selvrisiko på fejl- og uheldsforsikring

Vær opmærksom på, at der altid er en selvrisiko på fejl- og uheldsforsikringen. Selvrisikoen er på enten 500 kr. eller 1.000 kr. afhængigt af, hvilken skade du anmelder.

Selvrisiko på andre forsikringer

Selvom forsikringen er købt med 0 kr. i selvrisiko, kan der godt være dækninger, som (jf. betingelserne) har en fast selvrisiko.