IDA Outplacement – få hjælp til at komme i job efter fyring

Bliver du opsagt, er det vigtigt at have adgang til professionel sparring. IDA Outplacement er et skræddersyet forløb, der skal hjælpe dig hurtigt og effektivt videre til dit næste job.

IDA Outplacement: Kom hurtigt og effektivt i job

Hvad får du hjælp til?

Med IDA Outplacement får du hjælp til at lave en målrettet og effektiv jobsøgningsstrategi. Herunder får du en række konkrete værktøjer til at afklare dine faglige og personlige kompetencer, din profil og dit karrierevalg. Du får hjælp til at besvare en række spørgsmål, som kan presse sig på efter en opsigelse. Finder du relevante og meningsfulde svar, er du allerede godt på vej videre.
 • Hvordan ser arbejdsmarkedet ud?
 • Hvad er mine faglige og personlige kompetencer?
 • Hvad vil jeg?
 • Hvordan sælger jeg mig selv bedst muligt?
 • Skal jeg skifte retning eller branche?
 • Hvordan kommer jeg videre – og hvor skal jeg begynde?
Du kan begynde i et outplacementforløb fra den dag, du har modtaget opsigelsen. Du behøver derfor ikke vente, til du fratræder din stilling. Det gør forløbet mere effektivt med fokus på at få dig rigtigt videre.

Hjælper et outplacementforløb hos IDA?

Ifølge vores erfaring får 92 procent af deltagerne et nyt job, inden de er færdige med forløbet. Inden opsigelsesperioden udløber, får 71 procent et nyt job. Det betyder, at de fleste undgår at komme på dagpenge. Husk på, at et outplacementforløb hos IDA er en hjælp, men ingen garanti for et nyt job.

Hvem hjælper dig?

I forløbet får du rådgivning og sparring fra kompetente og engagerede konsulenter. Det er enten en af IDA’s egne karrierekonsulenter eller en rådgiver, der er tilknyttet IDA. Uanset hvad, får du din egen personlige karrierekonsulent. Fælles for alle sparringspartnere er deres omfattende viden om arbejdsmarkedet for IDA-medlemmer. Det betyder, at du arbejder sammen med en, som kender dine muligheder og udfordringer. 

Hvad kommer du igennem i et outplacementforløb?

Du kommer gennem hele jobsøgningsprocessen i et IDA Outplacementforløb. Her får du sammen med din karrierekonsulent sporet dig ind på, hvilke job du ønsker at søge, ligesom du får sparring i dit arbejde med dit CV, dine jobansøgninger og dine jobsamtaler. Dit outplacementforløb skræddersyr du i samarbejde med din karriererådgiver, så det matcher dine behov. Indholdet er selvfølgelig individuelt, men typisk arbejder du og din sparringspartner med flere områder.
 • Du finder dine personlige og faglige kompetencer. 
 • Du tager en personlighedstest, som viser et klart billede af din persontype. 
 • Du lægger en målrettet plan for din jobsøgning. 
 • Du får afklaret dine karriereønsker. 
 • Du får indsigt i, hvad virksomheder lægger vægt på. 
 • Du arbejder med at skrive et godt CV og en god ansøgning (også uopfordret). 
 • Du forbereder dig på at sælge dig selv til jobsamtaler.
 • Du bliver klogere på, hvordan du bruger dit netværk (LinkedIn). 
Med et outplacementforløb får du professionel rådgivning hele vejen rundt om dit arbejdsliv. Du bliver bedre rustet til alt fra jobsøgning til afklaring af dine egne karriereønsker. 

Hvor langt er et forløb?

Et rådgivningsforløb strækker sig typisk over 6-10 møder på 1,5 time med din personlige karrierekonsulent. Her får du løbende sparring over telefon og mail. Typisk bliver møderne spredt ud over en periode på seks måneder. Men du og din rådgiver aftaler i fællesskab, hvordan du bedst får det optimale ud af hvert møde. Det kan enten være et kortere, intensivt forløb, eller et forløb over en længere periode, hvor du har god tid til at arbejde med de forskellige punkter. 

Hvem kan deltage i IDA Outplacement?

Selvom du er medlem hos IDA, er et outplacementforløb ikke gratis for alle. Hos IDA Forsikring samarbejder vi med Topdanmark om en lønsikring til vores medlemmer. Har du den, kan du deltage i et rådgivningsforløb. For nogle opsagte medarbejdere betaler arbejdsgiveren for forløbet. 
Bliv klogere på lønsikring hos IDA Forsikring

Indholdsfortegnelse

Hvad får du hjælp til?

Hjælper et outplacementforløb hos IDA?

Hvem hjælper dig?

Hvad kommer du igennem i et outplacementforløb?

Hvor langt er et forløb?

Hvem kan deltage i IDA Outplacement?

Overblik

Lønsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Lønsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Lønsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Lønsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os