Skal du flytte hjemmefra? Få styr på dine forsikringer

Når du flytter hjemmefra, skal du sørge for, at der er tjek på dine forsikringer, så du undgår dyre regninger. Her kan du blive klogere på de vigtigste forsikringer, og hvad du bør være opmærksom på, når du flytter.

Skab trygge rammer når du flytter hjemmefra

Disse 3 forsikringer bør du investere i 

Du bor ikke længere under dine forældres tag, og derfor er du heller ikke længere dækket af dine forældres forsikringer. Du skal derimod have dine egne. Vi anbefaler dig som minimum at investere i disse 3 forsikringer: 
  • Indboforsikring: Dine ejendele er godt dækket i tilfælde af eksempelvis brand eller tyveri.  
  • Rejseforsikring: Du kan altid komme sikkert hjem, hvis du har brug for hjemtransport. 
  • Personforsikring/ulykkesforsikring: Hvis du kommer til skade, er det surt ikke at have en god forsikring til at dække skader og varige mén på minimum 5 %.  

Få studierabat på dine forsikringer 

Som studiemedlem af IDA får du studierabat på din indbo-, rejse- og person-/ulykkesforsikring, så længe du studerer. Derefter får du studierabat, indtil du fylder 30 år. Også selvom du er færdig med dit studie. Efterfølgende får du stadig Danmarks nok billigste forsikringer – selv uden studierabat. Dækningerne forbliver de samme.

Det kan koste dig dyrt at stå uden forsikring 

En forsikring er din økonomiske tryghed. Uden den hænger du på udgifterne, hvis uheldet er ude. Med en indboforsikring er dine ejendele dækket. Men du får også en ansvarsforsikring med i købet. Den dækker dig, hvis du ved et uheld skader andre eller deres ejendele. En rejseforsikring dækker dig, når du rejser. Kommer du eksempelvis til skade på din ferie og har brug for hjemtransport, kan det være en dyr fornøjelse. Det dækker din rejseforsikring, så du ikke står tilbage med en tårnhøj regning. Når uheldet er ude, kan du komme slemt til skade. Får du varige mén på 5 % eller mere efter dit uheld, dækker din personforsikring dig. Så står du ikke alene med høje udgifter til behandling og lignende. 

Dine forsikringer kan dække op til tre personer 

Flere af dine forsikringer gennem IDA Forsikring dækker op til tre personer – så længe I bor på samme adresse. Det gælder eksempelvis indboforsikring og rejseforsikring. Bor du derfor sammen med en ven, veninde eller kæreste, behøver I ikke begge købe en rejse- eller indboforsikring. Flytter du hjemmefra, inden du bliver 18 og skal bo alene? Så behøver du heller ikke investere i en indboforsikring, før du bliver 18. I det tilfælde er du stadig dækket af dine forældres indboforsikring (hvis de har en gennem IDA Forsikring).

Dæk dit elektronik ind 

Har du prøvet at vælte et glas vand ned i din bærbare computer? Eller har du tabt din smartphone eller tablet? Du har sikkert en masse elektronik, som du bruger flittigt i din hverdag. Og selvom du passer godt på dine ting, kan du være uheldig. Det kan blive dyrt for dig i længden, hvis du selv skal betale for skader på din elektronik. Med ‘elektronikskade’ som tilvalg til din indboforsikring er du økonomisk dækket ind, hvis (elektronik)uheldet er ude. 

FAQ – forsikringer 

Her får du svar på de mest stillede spørgsmål omkring forsikringer. 

Hvordan køber jeg en forsikring?

Det er hurtigt og enkelt at købe en forsikring gennem IDA Forsikring. Det gør du i få trin i vores online beregner

Hvorfor står der Tryg på mine forsikringspapirer?

IDA Forsikring er en forsikringsformidler. Det betyder, at vi udbyder vores forsikringer i samarbejde med blandt andre Tryg. Derfor står der Tryg på de papirer, du modtager. Det er Tryg, der står for at behandle alle skader, ulykker og tyverier. Skal du anmelde, eller har du spørgsmål til anmeldelser? Så kan du kontakte Tryg på telefon 70 21 01 91 (tast 1).  Alt fra rådgivning til gode forsikringstips tager vi os af hos IDA Forsikring. 

Indholdsfortegnelse

Disse 3 forsikringer bør du investere i

Få studierabat på dine forsikringer

Det kan koste dig dyrt at stå uden forsikring

Dine forsikringer kan dække op til tre personer

Dæk dit elektronik ind

FAQ – forsikringer

Læs mere:

Oversigt

Se alle IDAs Forsikringer

Se oversigt over alle IDA Forsikrings forsikringer.

Se mere og køb

IDA Guld

Få 15 % rabat på dine forsikringer

Saml dine forsikringer hos IDA Forsikring og få rabat på dine forsikringer.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os