Jeg flytter hjemmefra

Når du flyver fra reden, skal du stå på egne ben. Du skal også sørge for at have styr på praktiske og fornuftige ting som økonomi og forsikringer. Her får du en kort guide til forsikringer, og hvad du skal være opmærksom på, når du flytter hjemmefra.

Skab trygge rammer når du flytter hjemmefra

Skab trygge rammer om dit liv

Når du flytter hjemmefra, er du ikke længere dækket af dine forældres forsikringer. Det er derfor tid til, at du skal have dine egne forsikringer.Vi anbefaler dig som minimum at købe en:

Dine forældres indbo dækker, til du er 18 år

Indtil du fylder 18 år og bor alene, er du stadig dækket af dine forældres indboforsikring (såfremt de har en forsikring gennem IDA Forsikring). Du behøver derfor ikke købe indboforsikringen, før du er fyldt 18 år, eller hvis du bor sammen med andre (som har købt en indboforsikring).

Uden en forsikring hænger du på udgifterne

Vidste du, at indboforsikringen ikke kun dækker dit indbo? Forsikringen rummer også det, man kalder for en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er uundværlig, hvis du kommer til at skade andre mennesker eller deres ejendele. Kommer du fx til at cykle ind i en fodgænger, og vedkommende kommer til skade eller får ødelagt tøj – hænger du selv på udgifterne, hvis ikke du har en ansvarsforsikring. Alt afhængigt af skaden kan det hurtigt blive meget dyrt.

Pas godt på dit elektronik

Vi ved, at du som de fleste unge har hjemmet fyldt med elektronik. Smartphone, bærbar computer, tablet, fladskærm og musikstreamer er bare nogle af de elektroniske devices, som du bruger flittigt. Selvom du passer godt på det hele, kan vi alle være uheldige. Derfor er det godt at have en forsikring, som dækker, hvis du fx kommer til at vælte et glas vand ned i din bærbære computer. Eller taber din Iphone på vej hjem fra studiet, og den går i stykker. Vælger du 'elektronikskade', som er et tilvalg til din indboforsikring, er du dækket i situationer som disse. 

Din roommate er også dækket

Når du har en indboforsikring, dækker den op til tre personer, så længe I bor på samme adresse. Rejseforsikringen dækker også op til tre personer. Det er derfor ikke nødvendigt at købe flere forsikringer, hvis du bor sammen med en ven, veninde eller kæreste.

Hvor længe får du studierabat?

Du får studierabat på din indbo-, rejse- og Person/Ulykkesforsikring indtil du fylder 30 år – også selvom du er færdig med dit studie. Derefter får du stadig Danmarks nok billigste forsikringer – dog uden studierabat. Dækningerne forbliver de samme.

Få råd til en endnu sjovere studietid - få en studiekonto

IDA samarbejder med Lån & Spar, som tilbyder Danmarks bedste studiekonto. Fordi du er medlem af IDA kan du få en Studiekonto i Lån & Spar - og du kan beholde den i tre år, efter du har afsluttet dit studie. Læs mere om studiekonto hos Lån & Spar.

Bliv klogere på forsikringer

Få svar på de mest stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg bruge min nye forsikring?

Du kan bruge forsikringen fra den dag, du køber den. Det vil sige, at ligeså snart du har accepteret dit tilbud, er forsikringen gyldig. Hvis du har skiftet forsikringsselskab, er du dækket af dit nuværende selskab, indtil vi overtager forsikringen. Du behøver derfor ikke være bekymret for, om du er dækket eller ej.

Bliver min nuværende forsikring opsagt automatisk?

Hvis du gerne vil flytte en eller flere forsikringer til IDA Forsikring, sørger vi for at opsige din(e) forsikring(er) for dig.Eksempel 
Du har en indbo- og en rejseforsikring i Alka, som du gerne vil flytte til IDA Forsikring.
Det første, du skal gøre, er at købe de to forsikringer i vores online beregner. Her skal du vælge ’selskabsskifte’ som årsag til køb af din nye forsikring og oplyse dit nuværende policenummer og forsikringsselskab. Du skal også vælge, hvornår du vil have, at forsikringerne skal træde i kraft. Her kan du vælge mellem 'hurtigst muligt' (også kaldet kort opsigelse) eller 'når mine nuværende forsikringer udløber' (hovedforfald). Hvis du har haft forsikringerne i mindre end et år, koster det som regel et højt gebyr at opsige dem med kort opsigelse. I det tilfælde anbefaler vi, at du vælger 'hovedforfald'.Herefter opsiger vi de gamle forsikringer for dig.

Hvor længe kan jeg bruge min Studieforsikring?

Du kan beholde dine studieforsikringer så længe, du studerer - uanset alder. Når du er færdig med at studere, kan du beholde forsikringerne, til du bliver 30 år.

Hvad gør jeg, hvis uheldet er ude?

Hvis uheldet er ude, og du skal anmelde en skade, skal du kontakte en af vores samarbejdspartnere.Her kan du se en oversigt over, hvem du skal kontakte i tilfælde af skade.

Kan jeg betale mine forsikringer via Betalingsservice?

Ja, det kan du. Når du køber forsikringerne, skal du angive, at du gerne vil betale via Betalingsservice. Du har her mulighed for at vælge, om du ønsker at betale en gang om året eller hver måned. Det koster 9,50 kr. pr. forsikring pr. betaling (2019) at betale via Betalingsservice. Vær opmærksom på, at du ikke kan betale dine forsikringer via betalingskort. 

Hvordan tilføjer jeg en ny dækning?

Det er nemt at ændre en forsikring. Vil du fx tilføje afbestilling til din rejseforsikring, skal du blot skrive til os. Du kan også nemt fjerne en dækning, hvis du ønsker det. Skriv til os her, hvis du gerne vil ændre din forsikringVi sørger for at opdatere din police. Du er naturligvis dækket fra den dag, du ændrer forsikringen.

Hvorfor står der Tryg på mine forsikringspapirer?

Når du modtager forsikringspapirer fra os - fx din police og betalingsoversigt - står der Tryg på. IDA Forsikring er en forsikringsagentvirksomhed. Det betyder, at vi udbyder vores forsikringer i samarbejde med blandt andet Tryg. Det er derfor, at der står Tryg på din police. Det er også Tryg, der står for at behandle alle skader. Du skal derfor kontakte Tryg, hvis du skal anmelde en skade. Alt andet - fra rådgivning til gode forsikringstips - tager IDA Forsikring sig af. 

Hvor kan jeg få et overblik over mine forsikringer?

Vi tilbyder Indbo-, Rejse- og Personforsikring/Ulykkesforsikring i samarbejde med Tryg. For at få et samlet overblik, skal du logge på Min Side. 
Der kan du blandt andet se:
  • hvilke dækninger, du har
  • skader, som du har anmeldt
  • dine personlige oplysninger
Log på Min side

Kontakt IDA Forsikring

Skriv eller ring til os, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning.Gå til kontakt.

Indholdsfortegnelse

Skab trygge rammer om dit liv

Dine forældres indbo dækker, til du er 18 år

Uden en forsikring hænger du på udgifterne

Pas godt på dit elektronik

Din roommate er også dækket

Hvor længe får du studierabat?

Få råd til en endnu sjovere studietid - få en studiekonto

Bliv klogere på forsikringer

Kontakt IDA Forsikring

Læs mere:

Oversigt

Se alle IDAs Forsikringer

Se oversigt over alle IDA Forsikrings forsikringer.

Se mere og køb

IDA Guld

Få 15 % rabat på dine forsikringer

Saml dine forsikringer hos IDA Forsikring og få rabat på dine forsikringer.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os