Hvad er en katteforsikring?

En katteforsikring er ikke lovpligtig, men den kan hjælpe dig i mange tilfælde, hvis din kat bliver syg og må behandles.Vælger du at forsikre din kat, er du økonomisk dækket, hvis din kat bliver syg eller bliver udsat for en ulykke eller en lidelse.

Findes der en ansvarsforsikring til katte?

Hvis du vil være dækket i forhold til de skader, som din kat kan lave på andres ejendele og inventar – fx i din nabos overdækning – kan du være dækket af Ansvar, som er en del af grunddækningen, hvis du har en indboforsikring hos os. Hvis din kat derimod laver skader på dine egne ejendele og inventar, er det på egen regning.

Grunddækningen sikrer din kat ved sygdom og ulykke

Sygdom og Ulykke er altid med, når du vælger at købe en forsikring til din kat. Den sikrer dig blandt andet økonomisk sikkerhed, hvis din kat bliver syg, får en lidelse eller kommer ud for en ulykke. Forsikringen dækker undersøgelse, behandling, operation og indlæggelse hos en dyrlæge og inkluderer fx også røntgen, ultralydsscanning, MR-scanning og CT-scanning. Hvis behovet opstår om aftenen, i weekenden eller på helligdage, er du også dækket vagttillægget, som dyrlægen oftest kræver ved konsultation og behandling på disse dage.

Fysisk behandling, genoptræning og dækning af udbredt tandsygdom

Du kan købe tilvalget Fysisk behandling, som blandt andet dækker, hvis din kat har behov for genoptræning efter en sygdom eller en ulykke. Genoptræning omfatter fx fysioterapi, kiropraktik, laserterapi og akupunktur. Du kan desuden købe tilvalget Tænder og Medicin, som dækker udgifter til behandling af flere kendte tandlidelser- og sygdomme, herunder den udbredte tand- og mundhulesygdom hos katte – tandresorptioner (oftest forkortet TR eller FORL).

Med på Rejse, Pasning og Livdækning

Hvis du skal have din kat med til udlandet, er du dækket på rejser af op til tre måneders varighed med tilvalget Med på Rejse. Den sikrer blandt andet behandling til din kat på et dyrehospital i udlandet ved et akut opstået behov. Du skal huske at have en rejseforsikring med, hvis du selv bliver indlagt i udlandet. Så er du sikret pasning af din kat eller hjemmetransport, hvis pasning ikke er muligt i det land, som du befinder dig i.

Hvis du eller din samlever bliver indlagt i Danmark eller dør, sikrer tilvalget Pasning dig økonomisk sikkerhed til pasning af din kat. Pasning dækker i 30 dage ved indlæggelse og 60 dage ved dødsfald. Hvis din kat dør eller må aflives som følge af en sygdom eller ulykke, kan du desuden med Livdækning forsikre dig til en killing af samme race og avlskvalitet eller op til den valgte sum, som du selv vælger.