Når du er forberedt og har sat dig godt ind i tingene, er det med til at skabe de mest optimale betingelser for din nye firbenede ven. Vi har samlet nogle råd, som kan være med til at sikre en god start på et godt hundeliv.
Der er stor forskel på hunderacer – nogle fælder meget, nogle er mest egnede til jagt, mens andre er meget børnevenlige. Det er en god idé, at du sætter dig grundigt ind i om den race, du overvejer at købe, matcher dig og din familie. De fleste hunderacer lever mange år, og du skal derfor vurdere, om du kan tilbyde de rigtige forhold og optimale betingelser på længere sigt. Mange vælger deres nye bedste ven på grund af udseendet, men det er en stor fejl, da det ydre kan være meget forskelligt fra det indre. En hund, der ser sød og blid ud, behøver ikke have et sind, der er gearet til en børnefamilie.
Når din hund er 4-5 måneder, er den gammel nok til at gå til hundetræning. Under træningen lærer din hund at blive social med andre firbenede venner og ikke mindst mennesker. Det er dog under alle omstændigheder en rigtig god idé at træne med hunden allerede fra den dag, du får den. En tidlig start på træningen vil som regel forhindre, at din hund bliver vanskelig og svær at styre.
For at give din nye hundehvalp den bedste start på livet og de bedste vækstbetingelser, er det vigtigt, at den får det rette foder. Spørg din lokale dyrehandler eller dyrlæge til råds.
Hundeloven kræver, at hunde over fire måneder bærer et halsbånd med ejerens navn og adresse. Det er også lovpligtigt, at hunden er ID-mærket og registreret i det landsdækkende hunderegister, inden den er fyldt 8 uger.
Ormekur: De fleste hvalpe har orm fra fødslen, fordi moderen automatisk overfører det. Det er derfor en god idé at sørge for, at din hvalp får en ormekur, og at den regelmæssigt bliver undersøgt for, om det er vendt tilbage.
Sundhedstjek: Når din hvalp er mellem 8 og 12 uger, skal den til sit første sundhedstjek. Dyrlægen gennemgår hvalpens generelle sundhedstilstand og fortæller, om der er noget, du skal være særligt opmærksom på.
Vaccination: For at undgå diverse sygdomme skal din hund vaccineres.
Spørg din dyrlæge til råds i forbindelse med sundhedstjek, ormekur og vaccinationer. Det er også en god idé at sørge for at få lagt et vaccinationsprogram. På den måde kan du undgå de værste hunderelaterede sygdomme.
Skal hunden med ud og køre, er det vigtigt, at den bliver placeret i et hundebur, eller spændt fast med en hundesikkerhedssele.
Det er ikke lovkrav, men både din egen og hundens sikkerhed er vigtig. Hvis hunden ikke er spændt fast, og du kører galt eller laver en hård opbremsning, vil selv en lille hund blive forvandlet til tung bagage. I værste fald vil hunden ramme dig eller andre passagerer i bilen.
Sådan en sammenstød kan have fatale konsekvenser for både mennesker og hund.
Undersøg derfor hvilken løsning, der vil være bedst i din bil.
Hvis du tager din hund med ud at rejse, skal du have et hundepas. Det bestiller du hos din dyrlæge. Er du uheldig at komme til skade og blive indlagt, mens du er på ferie, vil din Rejseforsikring være behjælpelig. Forsikringen giver adgang til pasningsmuligheder eller hjemtransport, hvis det ikke er muligt at finde et sted til din hund.
Det er lovligpligtigt at have en hundeansvarsforsikring. Forsikringen sikrer dig økonomisk, hvis din hund fx kommer til at forvolde skade på en anden hund, andre personer eller andres ting. Hos IDA Forsikring dækker den lovpligtige ansvarsforsikring desuden skade på trænere, passere, hushjælpere og dine egen børn.
Ud over den lovpligtige forsikring bør du tage stilling til, om du ønsker et eller flere tilvalg. Det kan blive en dyr affære, hvis du ikke er forsikret, og din hund fx har behov for behandling, operation, indlæggelse eller genoptræning. Du kan desuden også sikre din hund behandling i udlandet, hvis du har den med på rejse og pasning i tilfælde af, at du bliver syg og skal indlægges.
Ring eller skriv til IDA Forsikring
Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?
Telefon:
70 21 01 91