Jeg skal have hund

Når du beslutter dig for at anskaffe dig et ekstra familiemedlem, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Udover det basale som madskåle, en god hundekurv og legetøj, skal du også tænke på forsikring, dyrlæge og hundetræning.

Gode råd og tips til dig der skal have hund
Når du er forberedt og har sat dig godt ind i tingene, er det med til at skabe de mest optimale betingelser for din nye firbenede ven. Vi har samlet nogle råd, som kan være med til at sikre en god start på et godt hundeliv.

Gør dig nogle tanker om racen

Der er stor forskel på hunderacer – nogle fælder meget, nogle er mest egnede til jagt, mens andre er meget børnevenlige. Det er en god idé, at du sætter dig grundigt ind i om den race, du overvejer at købe, matcher dig og din familie. De fleste hunderacer lever mange år, og du skal derfor vurdere, om du kan tilbyde de rigtige forhold og optimale betingelser på længere sigt. Mange vælger deres nye bedste ven på grund af udseendet, men det er en stor fejl, da det ydre kan være meget forskelligt fra det indre. En hund, der ser sød og blid ud, behøver ikke have et sind, der er gearet til en børnefamilie.

Tag til hundetræning

Når din hund er 4-5 måneder, er den gammel nok til at gå til hundetræning. Under træningen lærer din hund at blive social med andre firbenede venner og ikke mindst mennesker. Det er dog under alle omstændigheder en rigtig god idé at træne med hunden allerede fra den dag, du får den. En tidlig start på træningen vil som regel forhindre, at din hund bliver vanskelig og svær at styre. 

God start på liv

For at give din nye hundehvalp den bedste start på livet og de bedste vækstbetingelser, er det vigtigt, at den får det rette foder. Spørg din lokale dyrehandler eller dyrlæge til råds.

Husk halsbånd og ID-registrering

Hundeloven kræver, at hunde over fire måneder bærer et halsbånd med ejerens navn og adresse. Det er også lovpligtigt, at hunden er ID-mærket og registreret i det landsdækkende hunderegister, inden den er fyldt 8 uger.

Hvad med evt. sygdom og vaccination?

Ormekur: De fleste hvalpe har orm fra fødslen, fordi moderen automatisk overfører det. Det er derfor en god idé at sørge for, at din hvalp får en ormekur, og at den regelmæssigt bliver undersøgt for, om det er vendt tilbage.Sundhedstjek: Når din hvalp er mellem 8 og 12 uger, skal den til sit første sundhedstjek. Dyrlægen gennemgår hvalpens generelle sundhedstilstand og fortæller, om der er noget, du skal være særligt opmærksom på.Vaccination: For at undgå diverse sygdomme skal din hund vaccineres.Spørg din dyrlæge til råds i forbindelse med sundhedstjek, ormekur og vaccinationer. Det er også en god idé at sørge for at få lagt et vaccinationsprogram. På den måde kan du undgå de værste hunderelaterede sygdomme.

Når din hund skal med på farten

Skal hunden med ud og køre, er det vigtigt, at den bliver placeret i et hundebur, eller spændt fast med en hundesikkerhedssele.Det er ikke lovkrav, men både din egen og hundens sikkerhed er vigtig. Hvis hunden ikke er spændt fast, og du kører galt eller laver en hård opbremsning, vil selv en lille hund blive forvandlet til tung bagage. I værste fald vil hunden ramme dig eller andre passagerer i bilen.Sådan en sammenstød kan have fatale konsekvenser for både mennesker og hund.Undersøg derfor hvilken løsning, der vil være bedst i din bil.

Hundepas - når I skal ud og rejse

Hvis du tager din hund med ud at rejse, skal du have et hundepas. Det bestiller du hos din dyrlæge. Er du uheldig at komme til skade og blive indlagt, mens du er på ferie, vil din Rejseforsikring være behjælpelig. Forsikringen giver adgang til pasningsmuligheder eller hjemtransport, hvis det ikke er muligt at finde et sted til din hund.

Husk at forsikre hunden

Det er lovligpligtigt at have en hundeansvarsforsikring. Forsikringen sikrer dig økonomisk, hvis din hund fx kommer til at forvolde skade på en anden hund, andre personer eller andres ting. Hos IDA Forsikring dækker den lovpligtige ansvarsforsikring desuden skade på trænere, passere, hushjælpere og dine egen børn.Ud over den lovpligtige forsikring bør du tage stilling til, om du ønsker et eller flere tilvalg. Det kan blive en dyr affære, hvis du ikke er forsikret, og din hund fx har behov for behandling, operation, indlæggelse eller genoptræning. Du kan desuden også sikre din hund behandling i udlandet, hvis du har den med på rejse og pasning i tilfælde af, at du bliver syg og skal indlægges.Læs mere om tilvalgene

Indholdsfortegnelse

Gør dig nogle tanker om racen

Tag til hundetræning

God start på liv

Husk halsbånd og ID-registrering

Hvad med evt. sygdom og vaccination?

Når din hund skal med på farten

Hundepas - når I skal ud og rejse

Husk at forsikre hunden

Læs mere:

Overblik

Hundeforsikring

Få overblik over IDA Forsikrings Hundeforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Hundeforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Hundeforsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os