Jeg er blevet sommerhusejer – hvilke forsikringer skal jeg huske?

Har du købt et sommerhus, kan du se frem til mange hyggelige timer i dit eget private åndehul. Men for at undgå at stå alene med uoverskuelige regninger kan en fritidshusforsikring være din økonomiske sikkerhed.

Gode råd til sommerhusejeren fritidshusforsikring

En forsikring dækker dig og giver ro i (ferie)maven

Som sommerhusejer er det godt givet ud at investere i en fritidshusforsikring, hvis du vil være dækket økonomisk i tilfælde af uheld. 

Få en god standarddækning

Med en fritidshusforsikring er du altid dækket ved brandskader. Det er forsikringens standarddækning. Det betyder, at du er dækket i tilfælde af:
  • Brand og brandslukning
  • Direkte lynnedslag
  • Eksplosion
  • Tilsodning fra en pejs eller en brændeovn
  • Skader på elektriske ledninger eller installationer

Skræddersy med tilvalg 

Når du har et sommerhus, er det også en god idé at overveje, om du skal dække det yderligere. Det kan du gøre med de tilvalg, der matcher dine behov. 

Har du brug for en grunddækning mod vejrskader?

Med tilvalget ‘Grunddækning’ er du dækket økonomisk, hvis der sker vejrskader på dit sommerhus. Det gælder eksempelvis stormskader, frostsprængninger i rør og installationer og tø- eller skybrud. I grunddækningen får du blandt andet også dækket glas og sanitet, erstatning ved tyveri og retshjælp, hvis du får en konflikt med din nabo. 

Lejer du dit sommerhus ud?

Lejer du dit sommerhus ud i løbet af året, kan det være en fordel at supplere forsikringen med tilvalget ‘Udlejning’. Så får du erstatning, hvis dine ting bliver ødelagt, stjålet eller udsat for hærværk, mens du udlejer det. 

Vil du gerne sikre dit sommerhus-inventar?

Har du inventar og ejendele i dit sommerhus, du gerne vil passe på, kan du dække det. Det gør du med tilvalget ‘Indboforsikring for fritidshus’. Her er alt almindeligt inventar i en fritidsbolig dækket. Det gælder blandt andet:
  • Møbler og køkkenudstyr
  • Kunst og antikviteter
  • Elektronisk udstyr 
  • Kanoer og kajakker
Du kan få endnu mere at vide om fritidshusforsikringen og dens tilvalg her

5 gode råd til at undgå skader i dit sommerhus 

Med en god forsikring er du dækket godt, hvis der skulle ske skader på dit hus. Men du kan samtidig selv gøre meget for at forebygge skader. Det får du 5 gode råd til her. 

Luft ofte ud

For at undgå skimmelsvamp og råd er det vigtigt, at du lufter ud ofte. Gør det gerne hyppigt flere gange om dagen i de perioder, du er i sommerhuset. Og sørg også for en god udluftning, første gang du besøger sommerhuset efter vinteren. Det er også en god idé, at du sørger for at holde sommerhusets indvendige døre åbne i de perioder, du ikke opholder dig i boligen. Lukkede døre kan være med til at skabe et fugtigt indeklima. 

Undgå fugtskader

Gør det til en vane at kigge taget efter og sørge for at der ikke er huller og andre skader, som kan forårsage fugtskader.Hold også øje med at sommerhusets tagrender er fri for blade og kviste. Så kan regnvandet løbe væk. Sørg også gerne for, at ventilationsriste står åbne – ellers kan fugten ikke trænge væk. 

Mal i linolie 

Skal sommerhuset shines op med en omgang maling? Så er det en fordel at bruge linolie, fordi det kan tåle store mængder vand. 

Sluk for strømmen 

Når du tager fra dit sommerhus i en længere periode, er det en god idé at slukke for strømmen. På den måde kan du være med til at forebygge strøm- og brandskader. Du skal dog være sikker på, at strømmen ikke er nødvendig for husets drift.

Luk for vandet 

Vil du gøre dit til at forebygge vandskader i dit sommerhus? Så er det en god idé at lukke for vandet, når du forlader sommerhuset hen over vinterperioden. Tøm også gerne rør og haner efter lukningen. 

3 gode råd til at forebygge indbrud 

Det er ikke kun skader på dit sommerhus, du kan være med til at forebygge. Med disse 3 forebyggende råd kan du også gøre dit for at undgå indbrud, der i efterårs- og vinterhalvåret er størst risiko for. 

Gem elektronik væk 

Har du fjernsyn, computer eller anden elektronik i dit sommerhus, kan det være klogt at gemme det væk. Det gælder også, hvis du har en dyr lampe eller andre ejendele. 

Træk gardinerne fra

Lad gerne sommerhusets gardiner være trukket fra. Så kan potentielle tyve se, at der ikke er noget af værdi i huset. For har du gemt dit elektronik og dine dyre ejendele af vejen, er der ikke noget, de kan blive fristet af.

Lad ikke haveredskaber ligge fremme 

Sørg for at gemme dine haveredskaber af vejen i et aflåst skur eller lignende, så de ikke ligger frit tilgængelige. På den måde gør du det svært for tyve at finde værktøj, de kan bruge til at bryde ind i dit sommerhus med. 

Indholdsfortegnelse

En forsikring dækker dig og giver ro i (ferie)maven

5 gode råd til at undgå skader i dit sommerhus

3 gode råd til at forebygge indbrud

Læs mere:

Overblik

Fritidshusforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Fritidshusforsikring.

Læs mere og køb

Spørgsmål & svar

Få hjælp til din Fritidshusforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål om IDA Forsikrings Fritidsforsikring, dækninger og tilvalg.

Læs mere

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os