Alt du bør vide om en ejerskifteforsikring

Du har netop underskrevet papirerne på din drømmebolig, men hvad gør du, hvis der viser sig at være fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstands- eller elinstallationsrapporten?

Spørgsmål om ejerskifteforsikring villahus
Det kan blive en dyr omgang. Men ikke med en ejerskifteforsikring. Få her svar på alt du bør vide om forsikringen. 

Hvad er en ejerskifteforsikring? 

En ejerskifteforsikring dækker dig i tilfælde af skjulte skader, som ikke fremgår i tilstands- eller elinstallationsrapporten. Derfor er en ejerskifteforsikring en god idé at overveje, hvis du vil være sikker på at undgå kæmperegninger, hvis din nye bolig viser sig at gemme på ubehagelige overraskelser. Du behøver ikke købe en ejerskifteforsikring, men det kan vise sig at være godt givet ud. Ikke mindst for din økonomi og mavero. En byggesagkyndig skal lave rapporterne, før du kan få forsikringen. Vi tilbyder ikke ejerskifteforsikringen hos IDA Forsikring, men det kan du hos vores tætte samarbejdspartner Gjensidige Forsikring.Få et tilbud her.

Hvad er forskellen på en hus- og ejerskifteforsikring?

Husforsikringen dækker skader, der opstår, efter du har overtaget huset. Det gælder eksempelvis skader fra storm eller voldsom regn. Ejerskifteforsikringen dækker derimod skader, der var på huset, før du overtog det. Det kan eksempelvis være ulovlige vvs- eller elinstallationer.

Hvordan er jeg dækket af ejerskifteforsikringen?

En ejerskifteforsikring dækker skader, skjulte fejl og mangler, som var i boligen, før du overtog den. Du får dem kun dækket, hvis de ikke står nævnt i tilstands- eller elinstallationsrapporten, eller hvis de ikke er beskrevet korrekt. Disse er eksempler på skjulte skader, du kan forvente at få dækket:
  • Brud
  • Lækage
  • Deformering
  • Revner og revnedannelse
  • Manglende bygningsdele
  • Ulovlige el- og vvs-installationer
  • Fysiske forhold, der nedsætter boligens værdi eller brugbarhed
  • Forhold, som indebærer stor risiko for skader

Hvad er skjulte skader?

Skjulte skader er dem, der ikke står beskrevet i boligens tilstands- eller elinstallationsrapport. Her er en ejerskifteforsikring en god investering, fordi den dækker uventede, skjulte skader. Uden en ejerskifteforsikring skal du selv dække de udgifter, som er forbundet med udbedringen af de skjulte skader. 

Får jeg dækket alle skjulte fejl og mangler, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten?

For at få dækket udgifterne til udbedring af skader, skal de mangle eller være ukorrekt beskrevet i tilstandsrapporten. Men det betyder ikke, at forsikringen dækker alle skjulte skader, som ikke fremgår af rapporten.Du er dækket ved skjulte skader, der udløser en skade. Eller hvis der er stor risiko for, at en skade vil forringe bygningens værdi eller brugbarhed sammenlignet med lignende bygninger af samme alder og stand. 

Hvad dækker ejerskifteforsikringen ikke?

Der er en række fejl, skader og mangler, som du ikke kan få dækket af en ejerskifteforsikring.
  • Forsikringen dækker ikke fejl og mangler, som er opstået, efter du har underskrevet købsaftalen. 
  • Hverken fejl, mangler eller skader, der er beskrevet i enten tilstands- eller elinstallationsrapporten, er dækket. 
  • Almindelig slitage er ikke dækket. 
  • Du er ikke dækket i tilfælde af fugt i kælderen i ældre huse. 
  • Forsikringen erstatter ikke mindre fejl, der ikke har nævneværdig betydning for boligens værdi eller brugbarhed. 
  • Du får ikke dækning af synlige fejl og mangler. 

Er der forskel på ejerskifteforsikringer?

Alle forsikringsselskaber har som udgangspunkt den samme grunddækning på en ejerskifteforsikring. Det har de, fordi Folketinget har besluttet, hvad den skal dække. Det gælder uanset, om du vælger, at dækningen skal gælde fem eller ti år. Nogle selskaber tilbyder dog tillægsdækninger til ejerskifteforsikringen.

Hvor længe dækker ejerskifteforsikringen?

Du kan vælge dækning i fem eller ti år. Har du valgt at være forsikret i fem år, men fortryder du? Så kan du forlænge den til ti år. Det skal du gøre senest fem dage, inden den femårige aftale udløber. Det er billigere for dig at forsikre dig i ti år i stedet for at forlænge efterfølgende. 

Hvad koster en ejerskifteforsikring?

Prisen på forsikringen afhænger af boligens størrelse og alder. Sælger skal betale halvdelen af forsikringen. Det er typisk ejendomsmægleren, der kommer med et tilbud. Vælger du som boligkøber en dyrere ejerskifteforsikring, skal sælgeren kun betale halvdelen af ejendomsmæglerens forslag. Ønsker du et tilbud på en grundigt dækkende forsikring til fornuftige priser? Så få et tilbud fra vores samarbejdspartner Gjensidige Forsikring. 

Er ejerskifteforsikringen en fordel for både sælger og køber?

Både køber og sælger kan få gavn af at købe forsikringen. 

Fordele for sælger

Sælger du dit hus, har du stadig et ansvar for skader på det 10 år efter. For selvom du har solgt det, skal du betale for at udbedre skjulte skader. Men hvis du sammen med køber aftaler at investere i en ejerskifteforsikring, hænger du ikke på regningerne. I skal tegne ejerskifteforsikringen, inden købsaftalen er underskrevet. 

Fordele for køber 

Som huskøber får du erstatning fra forsikringen, hvis du opdager skjulte skader og fejl, der ikke står beskrevet i tilstandsrapporten. Det er din økonomiske sikkerhed for, at du ikke ender med at stå med hele regningen. 

Overblik

Ejerskifteforsikring

Få overblik over dækninger med IDA Forsikrings Ejerskifteforsikring.

Læs mere og køb

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os

Se fordelene:

Bliv medlem af IDA

Som IDA-medlem kan du spare op til 30 % på dine forsikringer gennem IDA Forsikring.

Bliv medlem nu