Det skal du vide om din Speed Pedelec elcykel

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, ved forsikring til din Speed Pedelec elcykel. Bl.a. hvordan den er forsikret gennem din indboforsikring.

Ansvarsforsikring:

De batteridrevne, hurtige Speed Pedelecs elcykel der kan køre op til 45 km/t, kræver en særskilt, lovpligtig Ansvarsforsikring. Du vil her ikke være dækket via din Indboforsikring, du skal derfor i stedet købe den via en Knallertforsikring. Forsikringen dækker de skader, du kan komme til at påføre andre og andres ting. Du skal altid have kvitteringen (betalt girokort) med dig, når du cykler. Den er dit bevis for, at du har den lovpligtige Ansvarsforsikring, hvis politiet skulle stoppe dig.Skader og tyveri:

Hos IDA Forsikring har vi fået nye forsikringer, og derfor også nye betingelser. Vær opmærksom på, under hvilke betingelser du er dækket.

Hvis din indboforsikring er på vores gamle betingelser (FA10), skal du være opmærksom på:

  • Det, du skal være opmærksom på, ved de gamle betingelser (FA10) er, at her dækker forsikringen op til 14.700 kroner, hvis din Speed Pedelec går i stykker eller bliver stjålet. Dette er dog sjældent nok til at dække en Speed Pedelec. Med den nye Indboforsikring, kan du hæve beløbet din cykel er dækket for. Det er også kun med de nye betingelser, at du kan tilvælge ”Udvidet cykelskade”, der også dækker skader på batteriet i tilfælde af et uheld.

IDA Forsikring anbefaler derfor, at du har din Indboforsikring på de nye betingelser, der trådte i kraft fra 1. september 2018. 

 

Sådan er du dækket, når du har den fornyede Indboforsikring.

Har du din indboforsikring på vores nye betingelser (12I1), skal du være opmærksom på følgende:

  • Du skal sørge for, at din Speed Pedelec har den korrekte forsikring, og er forsikret for det rette beløb, hvis den bliver stjålet eller udsat for hærværk. På den nye forsikringspolice, er hver cykel du har, som standard dækket for op til 13.628 kroner. Dette er dog sjældent nok til at dække en Speed Pedelec. Du skal derfor vælge den dækning, der passer til cyklens værdi.

    Du kan vælge den dækning der passer til cyklens pris ved at logge ind på Min Side, hvor du kan se din pris med det samme. 
  • Du kan tilkøbe ”Udvidet cykelskade”, der dækker, hvis du har et styrt. Den Udvidede cykelskadeforsikring dækker også, skader på selve batteriet, og ikke kun cyklens dele.