Det skal du vide om din Speed Pedelec elcykel

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du har en Speed Pedelec cykel, som vil være forsikret gennem din indboforsikring.

Det vil fremgå af din forsikringspolice, hvilke betingelser, der er gældende for din forsikring.

Hvis din indboforsikring er på de gamle betingelser (FA10), skal du være opmærksom på to ting:

  1. Det er lovpligtigt at have en særskilt ansvarsforsikring til din Speed Pedelec elcykel. Forsikringen dækker de skader, du kan komme til at påføre andre eller deres ting. Ansvarsforsikringen skal du købe via vores knallertforsikring. Når forsikringen er betalt, skal du gemme kvitteringen og altid have den på dig, når du cykler. Den er dit bevis for, at du har den lovpligtige ansvarsforsikring, som du skal kunne fremvise, hvis politiet stopper dig.
  2. På de gamle forsikringsbetingelser (FA10), dækker IDA Forsikring op til 14.700 kroner, hvis din Speed Pedelec elcykel går i stykker eller bliver stjålet. Det er dog sjældent nok til at dække en Speed Pedelec. Kun med den nye indboforsikring kan du vælge et højere dækningsbeløb til. Det er også kun på de nye betingelser, at du kan vælge udvidet dækning til, som dækker skader på batteriet og ikke kun på cyklen i tilfælde af uheld.


IDA Forsikring anbefaler derfor, at du flytter din indboforsikring over på de nye policer, der trådte i kraft 1. januar 2019.

Sådan er du dækket, når du har den fornyet Indboforsikring

Hvis du har den fornyede indboforsikring (12I1), skal du tage stilling til tre ting:

  1. Det er lovpligtigt at have en særskilt ansvarsforsikring til din Speed Pedelec cykel. Forsikringen dækker de skader, du kan komme til at påføre andre personer eller deres ting. Ansvarsforsikringen skal du købe via vores knallertforsikring. Når forsikringen er betalt, skal du gemme kvitteringen og altid have den på dig, når du cykler. Den er dit bevis for, at du har den lovpligtige ansvarsforsikring, som du skal kunne fremvise, hvis politiet stopper dig.
  2. Det er op til dig at sikre, at din Speed Pedelec elcykel er dækket for det rette beløb, hvis den bliver stjålet eller udsat for hærværk. Du kan selv vælge dækning for op til 55.665 kroner per cykel.
  3. Du kan tilkøbe IDA Forsikrings tilvalg ”Udvidet cykelskade”, der dækker skader som sker, hvis du vælter eller bliver påkørt i trafikken. Den udvidede cykelskadeforsikring dækker også skader på selve batteriet og ikke kun på cyklens dele, som det er tilfældet med indboforsikringen.