Jeg bliver bilejer

Som kommende bilejer er der en række forhold, du skal være særligt opmærksom på. Få mere at vide om, hvad du skal huske at gøre, når du har købt ny bil eller har leaset en.

Har du købt bilen privat eller hos en forhandler?

Alle biler skal ind- eller omregistreres. Hvordan afhænger af, om du har købt bilen privat, gennem en forhandler, eller om det er en brugt bil uden nummerplader.

Jeg har købt bilen privat

Inden 21 dage fra salgsdatoen skal du sørge for at omregistrere bilen til dit navn. Du omregistrerer bilen direkte på SKAT’s hjemmeside. Husk at have dit NemID og bilens registreringsattest klar og vælg Tryg Forsikring som forsikringsselskab. Jeg har købt bilen gennem en forhandler

Køber du bilen hos en forhandler, sørger de for at indregistrere bilen i dit navn. Du skal sikre dig, at forhandleren angiver Tryg Forsikring som forsikringsselskab. Derudover skal du være opmærksom på, om forhandleren afmelder eller omregistrerer bilen inden 21 dage fra salgsdatoen. 

Nogle  forhandlere siger, at de klarer alt i forhold til forsikring, men det er ikke tilfældet. Du skal altid selv sørge for at købe en ny forsikring. Når du beregner tilbuddet, skal du overveje, om du kun har brug for den lovpligtige ansvarsforsikring, eller om du vil supplere med en eller flere tilvalgsdækninger.

  • Kaskoforsikring
  • Vejhjælp
  • Udvidet Vejhjælp
  • Udvidet glasdækning

Jeg har købt en brugt bil uden nummerplader

Bilen skal forsynes med nye nummerplader. Du kan købe dem hos en nummerpladeoperatør (en synshal eller en forhandler). Derefter skal du omregistrere bilen til dit navn inden 21 dage fra salgsdatoen. Du skal omregistrere bilen på SKAT’s hjemmeside. Husk at have dit NemID og bilens registreringsattest klar og vælg Tryg Forsikring som forsikringsselskab.

Husk, at beregne nyt tilbud

Når du har købt en ny bil, skal du altid beregne et nyt forsikringstilbud.

Jeg leaser min bil

Vi forsikrer også privat leasing-biler. Du er forsikret på samme vilkår, som hvis du ejede bilen. Leasingselskabet står dog som ejer af bilen.

Hvilke regler gælder for ejer/brugerforhold?

Når du køber en Bilforsikring skal vi vide, hvem der bruger bilen fast. Ejeren af bilen behøver ikke at være den, der er registreret som bruger af bilen. Vi kan fx sagtens registrere din samlever som fast bruger af bilen og dig som ejer. Det er muligt at registrere flere brugere, hvis de bor i samme husstand som dig. 

Du skal registrere ejer/brugerforhold, når du tegner forsikringen. Når der sker ændringer, skal du blot kontakte os, så tilpasser vi policen efter de nye forhold.