Stressfri – sådan hjælper vi dig godt videre

Stressfri er en del af Sundhedsforsikringen og giver dig adgang til at få hurtig hjælp og behandling, hvis du mærker de første tegn på stress.

Med Stressfri kan du få hjælp uden at skulle have en lægehenvisning, og du får anonym og uforpligtende rådgivning fra erfarne psykologer. Som noget helt særligt har du også mulighed for at hjælpe dine kollegaer eller medarbejdere, som også døjer med stress.

Du kan få hjælp til håndtere stress, der fx er opstået på baggrund af en for stor arbejdsbyrde, samarbejdsvanskeligheder eller manglende balance mellem arbejde og fritid.

Sådan får du hjælp

 • Hvis du oplever tidlige tegn på stress – fx søvnløshed eller hjertebanken giver vi dig forslag til, hvordan du undgår, at det udvikler sig og bliver værre.
 • Du får mulighed for at komme til psykolog, hvis dine symptomer på stress forværres og udvikler sig.
 • Har du alvorlige tegn på stress – fx fysiske og eventuelt også en sygemelding, så vil psykologen hurtigt vurdere, om du har behov for et behandlingsforløb.

Sådan foregår et typisk forløb

 1. Du oplever de første tegn på stress og er i tvivl om, hvad du skal gøre. Du er heller ikke sikker på, hvad der har udløst, at du har det sådan. Men du mærker måske symptomer som:
  • Hjertebanken
  • Besvær ved at sove
  • Manglende koncentrationsevne
  • Manglende evne til at danne overblik
  • Irritabel eller generel tristhed
 2. Det er ikke nødvendigt med en henvisning fra din læge for at Stressfri-linjen kan hjælpe. Du kan helt anonymt ringe og tale med autoriseret psykolog. Psykologen giver dig nogle råd til at håndtere situationen ud fra det, du beskriver.
 3. Gennem samtalen får du konkrete værktøjer, som du kan bruge til at undgå, at stressen udvikler sig. Det kan også være, at psykologen vurderer, at du har brug for et reelt behandlingsforløb. Dette forløb bliver sat i gang via din sundhedsforsikring.

Kontakt Stressfri-Linje
Du kan ringe på 44 74 70 03 (tast 2) alle dage mellem 8-20 til Stressfri-Linjen. Din samtale er anonym og uforpligtende.