Har du købt ny bil? Step-by-step guide

Her er en kort og simpel guide til, hvad du skal gøre, når du har købt en ny bil hos en forhandler eller gennem en privat person.

Når bilen er købt hos en forhandler

Køber du en ny bil gennem en forhandler, sørger de som regel for, at den bliver indregistreret. Det er dog meget vigtigt, at du fortæller forhandleren, at bilen skal indregistreres hos Tryg som forsikringsselskab. IDA Forsikring formidler forsikringer gennem Tryg, og derfor skal forhandleren vælge Tryg. Derefter skal du købe en forsikring til din bil gennem vores online beregner.

Når du sælger din bil

Har du solgt din bil, kan du bede IDA Forsikring om at afgangsføre forsikringen. Det vil sige, at din forsikring ophører. Hvis ikke den nye køber har omregistreret den bil, du har solgt, inden for fire dage, bliver du som sælger opkrævet dagsbøder af 250 kroner af Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM). Det kan derfor være en god ide, at I sammen sørger for at omregistrere bilen, når I afslutter handlen.

Det er muligt at sende slutsedlen til Skat, som afmelder bilen. En slutseddel er en kontrakt mellem dig og køberen, der beskriver rammerne for jeres aftale. Har du ingen slutseddel, vil Skat afmelde bilen fire dage, efter at de har modtaget anmodningen.

Slutsedlen skal indeholde:

 • Salgsdato
 • Sælger og købers navn og adresse
 • Sælger og købers underskrift
 • Køretøjets stelnummer og mærke
 • De kan valgfrit vælge, om der skal anføres kørekortnummer og købers fødselsdato.


Skal jeg købe en ny forsikring, hvis bilen skal forsikres på samme vilkår?

Ja, du skal købe en ny forsikring, selvom bilen skal forsikres på samme måde som din tidligere bil. Hvis du ikke har bilens registreringsnummer, før du henter bilen, skal du vente med at købe forsikringen. For at købe forsikringen skal vi nemlig bruge bilens registreringsnummer. Der går gerne to til tre dage fra du har fået din bil leveret til registreringsnummeret findes i vores system. 

Din bil vil altid have den lovpligtige ansvarsdækning, når forhandleren har indregistreret den til dig og anført Tryg som forsikringsselskab. Det samme gælder, hvis du ønsker kaskodækning på bilen. Hvis bilen er købt privat

Køber du en ny bil gennem en privat person, skal du selv sørge for at den bliver omregistreret. For at hjælpe dig, har vi lavet en nem step-by-step guide. Det er din pligt at sikre, at den bliver omregistreret inden 4 dage (fra købsdatoen). Du kan omregistrere din bil hos SKAT online. For at omregistrere bilen, skal du bruge køretøjets registreringsattest og dit NemID.

 1. Log på skat.dk med dit NEMid.
 2. Vælg Motor og Motorregistret.
 3. Vælg Registrering og Privat ejer/brugerskifte. Tryk derefter Start bruger-/ejerskifte.
 4. Skriv registrerings- eller stelnummer.
 5. Lås køretøjet op med kontroltal eller kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten.
 6. Tilknyt eventuelt andre brugere eller ejere, som har givet fuldmagt.
 7. Vælg forsikringsselskab og vælg Anmod om forsikring (her skal du vælge Tryg som forsikringsselskab idet IDA Forsikring formidler forsikringer gennem Tryg). 
 8. Bevisnummeret udfyldes automatisk af skat, når du har valgt Tryg Forsikring som forsikringsselskab (bevisnummeret finder IDA Forsikring automatisk, når du oplyser nummerpladen på bilen ved køb af en forsikring).
 9. Vælg Godkend registrering.
 10. Betal.
 11. Vælg Videre og print kvitteringen.

Har du brug for yderligere hjælp og vejledning til omregistrering, så skal du kontakte SKATs kundeserviceafdeling.