Din nye Indboforsikring

Her på siden giver vi dig et kort overblik over din nye Indboforsikring. Du kan også sammenligne den med din nuværende forsikring. Ændringerne gælder også, hvis du har en Studieindboforsikring.

Den største ændring på din Indboforsikring er, at den ikke længere har nogen øvre forsikringssum. Det betyder, at du ikke behøver tage stilling til den samlede værdi af dine ting og dit indbo. Du skal dog huske at oplyse, hvis du har særligt dyre ting – fx smykker eller designmøbler. Forsikringen har fortsat en rigtig god grunddækning, og du har mulighed for at vælge en række forbedrede tilvalg, som gør din hverdag tryggere.

Sammenlign med din nuværende Indbo- og Studieindboforsikring

Vi har lavet et overskueligt skema, så du let kan få overblik over, hvordan din nye Indboforsikring dækker og sammenligne den med din nuværende. De grønne markeringer angiver en forbedring, mens de røde betyder en forringelse.

Hvordan er din nye Indboforsikring sammensat?

Følgende er en uddybning af, hvordan Indboforsikringen er sat sammen:

Ingen øvre sum

Som nævnt skal du ikke længere angive den samlede værdi af dit indbo. Du skal nu i stedet tage stilling til, om du har nogle enkelte genstande som er særligt værdifulde. For at være særligt værdifuld skal genstanden være mere end 55.665 kr. værd (2019). Du skal også tænke over, om du har grupper af ting som er særligt værdifulde – det vil sige, at de skal have en samlet værdi på mere end 111.331 kr. (2019). Grupper af ting kan fx være designmøbler eller smykker (dog ikke ure).

Læs mere om, hvad ingen øvre forsikringssum betyder for dig.

Du kan forhøje din sum

Vi har tilpasset standarddækningen, så den passer til de fleste af vores medlemmers behov. Hvis du har nogle enkelte ting eller grupper af ting, som er mere værd end de beløb, som er nævnt ovenfor – så har du mulighed for at forhøje den.

Guld og sølv

Guld og sølv er som standard dækket med op til 111.331 kr. i alt (2019). Din nuværende Indboforsikring dækker guld og sølv med 15% af den samlede forsikringssum, og du har haft mulighed for at udvide forsikringen, så den dækker mere (20, 30, 40 eller 50%). Hvis værdien af dit guld og sølv overstiger standardsummen på 111.331 kr. (2019), skal du huske at forhøje summen.  

Du skal være særlig opmærksom på, at ure ikke hører under gruppen ’Guld og sølv’. Dette gælder også, selvom uret er fremstillet i enten guld eller sølv. Ure vil derimod blive betragtet som en enkelt ting.

Samlinger

Samlinger er inddelt i fire kategorier:

 • Frimærker, mønter og pengesedler
 • Våben
 • Kunst – fx malerier eller skulpturer
 • Bøger og kort (fx gamle sø- og landkort)

Vi dækker som standard samlinger med i alt op til 111.331 kr. (2019). Antallet af genstande i samlingen er ikke afgørende for, om der er tale om en samling eller ej. Har du fx blot ét maleri, vil det falde under kategorien ’samling’. Det er derfor underordnet, om du fx har et eller flere malerier, da det/de altid vil indgå i den samlede sum, du har valgte for kategorien.

Tyveri uden for boligen

Vi dækker som standard tyveri af ting, som befinder sig uden for boligen med i alt op til 55.665 kr. (2019). Du kan vælge at forhøje summen, hvis du har behov for at være dækket yderligere. 'Uden for boligen' er defineret som alle andre steder end din bolig – det kan fx være i haven, drivhuset, carporten, sportshallen, arbejdspladsen og på din ferie (se betingelserne for yderligere specifikation).

Dyre cykler

Som standard er cykler dækket med maks. 13.359 kr. (2019) pr. cykel. Du kan forhøje summen til 55.665 kr. (2019), hvis den dyreste cykel i din husstand koster mere end 13.359 kr. Har du en cykel som koster mere end 13.359 kr., skal du kontakte os.

Designmøbler

Standardsummen for designmøbler er 111.331 kr. (2019). Du har mulighed for at tilkøbe ekstra dækning, hvis den sum, du har nu er for lav. Er din sum for høj, kan den selvfølgelig også sættes ned - dog ikke til mindre end standardsummen på 111.331 kr. (2019). Følgende designmøbler hører til kategorien designmøbler:

 • Arne Jacobsen (fx Svanen, Ægget, Myren, Syveren)
 • Bruno Mathsson (fx Pernilla, Eva)
 • Børge Mogensen (fx stole, sofaer)
 • Charles Eames (fx Eames RAR Gyngestol, Eames Lounge Chair)
 • Hans J. Wegner (fx CH04 stolen, Oxchair, Kinastolen)
 • Piet Hein (fx Elipsebordet)
 • Poul Henningsen (fx Koglen, PH lamper)
 • Poul Kjærholm (fx PK 22 stole)
 • Poul M. Volther (fx Corona stol)
 • Verner Panton (fx VP Globe lampen)