Alt om opsigelse af dine IDA-forsikringer

Hvad sker der med mine forsikringer, hvis jeg opsiger mit IDA-medlemskab? Hvordan opsiger jeg mine forsikringer? Og er en opsigelse gratis? Du får svar på alle dine spørgsmål om opsigelse af dine forsikringer hos IDA Forsikring her.

Opsigelse af forsikringer

Bliver mine forsikringer opsagt, hvis jeg stopper mit IDA-medlemskab?

Melder du dig ud af IDA, kan du desværre ikke beholde dine forsikringer. IDA Forsikring er en medlemsfordel, og derfor skal du være medlem for at være dækket af vores billige forsikringer.Inden vi opsiger dine forsikringer, modtager du et brev om, hvornår dine forsikringer ophører.

Hvordan opsiger jeg mine forsikringer – mundtligt eller skriftligt?

For de fleste forsikringer bestemmer du selv, om du vil ringe eller skrive til os for at opsige dine forsikringer. 

Særligt for forsikringer, vi udbyder i samarbejde med Tryg

Mange af vores forsikringer udbyder vi i tæt samarbejde med Tryg. For dem gælder følgende:
  • Du kan opsige dine Tryg-forsikringer med et varsel på løbende måned + 30 dage til udgangen af en kalendermåned. Det betyder, at hvis du eksempelvis opsiger din forsikring d. 10. juli, så ophører den d. 31. august.
  • Du kan også vælge at opsige dine forsikringer, med en måneds varsel til den dato, hvor de bliver fornyet (hovedforfald).

Disse forsikringer skal du opsige skriftligt

Selvom du i mange tilfælde selv vælger, hvordan du vil opsige en forsikring, skal du opsige følgende forsikringer skriftligt:
  • Gruppelivsforsikring
  • Tandforsikring (købt før d. 1. juni 2023)
  • Personforsikring

Opsigelse af din lønsikring

Har du en lønsikring, kan vi ikke opsige den for dig. Vi udbyder vores lønsikring i samarbejde med Topdanmark, og det er dem, du skal kontakte for at opsige.Du kan skrive til Topdanmark på loensikring@topdanmark.dk

Er der forsikringer, jeg ikke selv kan opsige?

Ja, det er ikke alle forsikringer, du kan opsige selv. Eksempelvis kan du ikke selv opsige dine forsikringer, hvis du har en hus- eller bilforsikring. 

Bilforsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din bil. Derfor kan dit forsikringsselskab kun opsige din bilforsikring, hvis forsikringen samtidig bliver overført til et nyt forsikringsselskab.Dit nye forsikringsselskab sender automatisk besked til Motorregistret om, at din bil er forsikret i et nyt selskab. Du kan også opsige din bilforsikring, hvis du skifter bil, eller hvis den gamle bil afmeldes/sælges.

Husforsikring

Har du solgt dit hus? Så er det den nye købers forsikringsselskab, der skal opsige husforsikringen. Hvis du har en ejendomsmægler til at hjælpe dig med salget, plejer de i samråd med køber at sørge for, at forsikringen bliver opsagt.

Koster det noget at opsige mine forsikringer?

Du kan opsige dine forsikringer med 30 dages varsel til udgangen af en kalendermåned. Det kan du gøre uden gebyrer frem til den 23. april 2024.Herefter kan gebyret variere:Gebyr for kort opsigelse inden for et år for produkterne indbo, kæledyr, børneforsikring, personforsikring, trailer og knallert vil være på 484 kr. + 74 kr.Gebyr for kort opsigelse inden for et år for produkterne bil, motorcykel, campingvogn, hus, fritidshus og årsrejse vil være på 810 kr. + 74 kr.Gebyrer for alle produkter for kort opsigelse efter et års løbetid vil være 74 kr. Du kan også opsige din forsikring til den dato, hvor den skal fornyes (det vil sige til hovedforfald).

Får jeg penge tilbage, hvis jeg opsiger min forsikring?

Som medlem af IDA Forsikring betaler du kun for den periode, du har været forsikret – du skal naturligvis ikke betale for en ydelse, du ikke får. Dine forsikringer dækker for et år ad gangen. Det betyder, at hvis du eksempelvis sælger din bil eller dit hus midt i forsikringsåret, så får du de seks måneders præmie retur.

Har du brugt Betalingsservice eller girokort?

Har du brugt Betalingsservice eller girokort til at betale dine regninger, kan det variere, hvornår præmien bliver udbetalt. Hvis din forsikring opsiges til den første i måneden, vil præmien typisk blive udbetalt omkring denne dato. Du får pengene ind på din NemKonto.

Hvad er særligt for kort opsigelse?

Hvis din forsikring bliver opsagt med kort opsigelse – eksempelvis ved bil-, hussalg eller forsikringsskifte, vil du få udbetalt din præmie efter fem bankdage. Vi udbetaler typisk din præmie den første i måneden, efter vi har modtaget din opsigelse. Du får pengene ind på din NemKonto.

Hvorfor bliver jeg stadig opkrævet?

Hvis du stadig får regninger, selvom du har opsagt din forsikring, er der en simpel forklaring: Ønsker du at opsige en forsikring, skal du give os besked mindst 30 dage før den kommende måneds afslutning (gælder for forsikringer, vi udbyder i samarbejde med Tryg). 

Her har du et eksempel

Opsiger du din forsikring i midten af juli, vil du stadig blive opkrævet for august, hvis hovedforfaldsdatoen er 1. september. Du kan også opsige din forsikring, så den stopper på datoen for den planlagte fornyelse (hovedforfaldsdatoen). 

Du binder dig typisk for et år 

Når du køber en forsikring, binder du dig typisk for et år, fra den dato du har tegnet forsikringen. Det betyder, at forsikringen automatisk forlænges endnu et år, medmindre du aktivt opsiger den. Du skal derfor ikke kontakte os for at forlænge forsikringen, men kun hvis du ønsker at opsige den. 

Oversigt

Se alle IDAs Forsikringer

Se oversigt over alle IDA Forsikrings forsikringer.

Se mere og køb

Kontakt

Ring eller skriv til IDA Forsikring

Har du spørgsmål til dine forsikringer, eller vil du købe en forsikring?

Telefon:

70 21 01 91

Kontakt os

Se fordelene:

Bliv medlem af IDA

Som IDA-medlem kan du spare op til 30 % på dine forsikringer gennem IDA Forsikring.

Bliv medlem nu