Jeg skal have kat

En kat er i mange henseender sin egen, men den bliver samtidig en del af din familie og dit hjem. Vi har her samlet en række punkter, som kan hjælpe dig i situationer, som du måske ikke havde tænkt på.
Husk vaccinationer, hvis den skal løbe ude
Din kat er særligt udsat for sygdomme, når den løber frit udenfor blandt andre katte og andre dyr. Tag derfor en snak med en dyrlæge om, hvilke vaccinationer din kat bør have for at være bedst muligt sikret. Overvej og tal også med dyrlægen om, hvorvidt du bør sterilisere eller kastrere din kat.
Katte kradser i dine ting og møbler
Din eventuelle indboforsikring hos os dækker ikke skader, som din kat har lavet på dine ting og møbler. Der findes flere midler, som kan få din kat til at stoppe med kradse i dit gulvtæppe eller i din lænestol. Du kan altid spørge til råds hos en dyrehandler om, hvad der virker bedst i den situation, som du står i. Det er en god idé at anskaffe legetøj og et kradsetræ, som du kan lære din kat at bruge i stedet for dine ting og møbler.
Hvis katten ikke kommer hjem - øremærk eller få en chip i din kat
Hos en dyrlæge kan du få tatoveret kattens øre eller få indopereret en chip. På den måde kan din kat identificeres, hvis den en dag ikke kommer hjem og er blevet taget ind i et andet hjem eller bliver taget til dyrlæge af en fremmede efter en ulykke.
Undgå sure naboer
Det er stort set umuligt at undgå at holde din kat inden for et afgrænset område som fx din egen have.
Tænk på at forsikre din kat
Der er ingen lovpligtige forsikringer, hvis du har en kat, men du kan vælge at forsikre dig økonomisk i flere henseender mod store dyrlægeregninger, hvis din kat fx kommer til skade og må behandles