Jeg er selvstændig

Der er mange udfordringer og praktiske spørgsmål som selvstændig erhvervsdrivende - både inden beslutningen om at starte for sig selv bliver taget, og senere når du har taget springet og er i gang med at bygge din virksomhed op.

Du er nu startet på et nyt og spændende kapitel af dit liv, men det betyder også, at du skal have styr på en række nye ting. 

Private forsikringer er ikke nok

Når du er blevet selvstændig, skal du være opmærksom på, at dine private forsikringer ikke dækker de ting, du anvender i arbejdet. Som selvstændig hænger din privatøkonomi sammen med din virksomhedsøkonomi. Det er derfor en god idé at have erhvervsforsikringer, så du ikke bliver ramt på indtjeningen, hvis der skulle ske noget.

Du skal som selvstændig være opmærksom på, at der er en række erhvervsforsikringer, der er lovpligtige. Har du ansat medarbejdere, skal du fx have en arbejdsskadeforsikring. 

Arbejdsskadeforsikringen er lovpligtig

Hvis du har en virksomhed med en eller flere ansatte eller din virksomhed har en struktur, hvor du er ansat som direktør, er det lovpligtigt at have en arbejdsskadeforsikring. Du kan købe arbejdsskadeforsikringen, som er en del af vores Kontorforsikring (som i øvrigt dækker flere aspekter af din virksomhed).Du har kunder i udlandet

Hvis du har fået kunder i udlandet, kan det betyde, at du kommer til at rejse mere. Det er derfor en god idé at have en erhvervsrejseforsikring. Med denne forsikring er både du og dine medarbejdere dækket døgnet rundt i hele verden.Du har en eller flere firmabiler

Husk at investere i en forsikring, hvis du har anskaffet dig en eller flere firmabiler. Din private bilforsikring dækker ikke firmabiler.

Når du har fået din første firmabil, er det lovpligtigt at have en motoransvarsforsikring.

Motoransvarsforsikringen er en del af vores bilforsikring til erhverv. Hvis der skulle ske skader på bilen, er der blandt andet også inkluderet en kaskoforsikring.Forsikringer, du også kan overveje

Derudover kan du overveje følgende erhvervsforsikringer:

Netbanksforsikring Uden denne forsikring dækker banken ikke dine indeståender eller din kassekredit, hvis din virksomhedskonto bliver hacket.

Løsøreforsikring & erhvervs- og produktansvarsforsikring

De to forsikringer er en del af Kontorforsikringen. Du sikrer dermed dine produkter, medarbejdere og dit inventar.

Sundhedsforsikring Med en sundhedsforsikring falder risikoen for langtidssygemelding, da du og dine medarbejdere er garanteret hurtig rådgivning og behandling.
Professionel rådgiveransvarsforsikring Til dig, som har en rådgivende virksomhed og dermed har et ansvar over for dine kunder. Din virksomhed kan blive pålagt et erstatningskrav, hvis din eller en medarbejders rådgivning er skyld i et økonomisk tab for jeres kunde. Det er derfor en god idé at have en rådgiveransvarsforsikring.
Nøglepersonsforsikring

Hvis en af dine medarbejdere eller du selv bliver syg eller kommer ud for en ulykke, kan du undgå store økonomiske tab med en nøglepersonsforsikring. På den måde sikrer du som selvstændig, at din virksomhed forsat kan køre rundt.