Har du husket indboforsikringen til din skiferie?

Nyeste tal fra Forsikring & Pension viser, at 31 procent af unge mellem 21-24 år ikke har en almindelig indboforsikring. Men vidste du, at tager du på skiferie uden en indboforsikring, kan du ikke få hjælp, hvis du bliver involveret i et uheld eller er skyld i at andre kommer til skade?

For det første er udenlandsk politi meget strikse, når det kommer til overtrædelse af færdselsreglerne på pisterne. Kommer du dernæst ud for en ulykke eller et uheld, hvor du er skyld i, at andre skiløbere kommer til skade, får du ikke hjælp. Det resulterer i store personlige og økonomiske konsekvenser, da loven siger, at du skal betale erstatning for de skader, du er skyld i at pådrage andre. Når der sker ulykker og uheld på pisterne, bliver der især rejst mange erstatningssager ved de lokale domstole i Frankrig, Østrig, Schweiz, Tyskland og Italien.

Er du fløjet fra reden?

Mange unge er ikke klar over, hvor vigtigt det er at have en indboforsikring. Har du en indboforsikring kan du få erstatning, hvis dine ejendele bliver stjålet eller går tabt på grund af brand eller vandskader. Forsikringen inkluderer samtidig en ansvarsdækning, og det er den, som hjælper dig, hvis du kommer til at gøre skade på andre mennesker eller deres ejendele - både i Danmark eller i udlandet.Tjek, om du er dækket af dine forældres indbo

Som ung er man vant til at være dækket af sine forældres indboforsikring (hos os er du dækket af dine forældres indboforsikring, indtil du fylder 21 år og bor alene), men så snart du flytter hjemmefra, skal du lære at stå på egne ben. Det betyder også, at du skal tage stilling til hvilke forsikringer, du har behov for. Indboforsikringen er en af de vigtigste forsikringer, fordi den både beskytter dine egne ting, men den er også til stor gavn, når du kommer ud for et uheld, der involverer andre - fx når du er på skiferie. Særligt hvis skaderne er så voldsomme, at den, der er kommet til skade, har brug for medicinsk og fysisk hjælp i flere år.  

Læs mere om, hvilke forsikringer, vi anbefaler til unge. 

Mange unge fravælger indboforsikringen, fordi de tænker, at de ikke har så meget indbo eller det ikke har kostet så meget. Men her overser de unge, at indboforsikringen inkluderer en ansvarsforsikring, som sikrer, at de ikke skal betale selv, hvis de kommer til at forvolde skade på en anden eller deres ting.