Hvordan opsiger jeg mine forsikringer?

Her kan du læse, om hvordan du opsiger dine forsikringer. Du kan opsige de fleste forsikringer med et varsel på løbende måned + 30 dage til udløbet af en kalendermåned.

Læs videre og find ud af, hvornår du skal opsige dine forsikringer.

Forsikringer, vi udbyder i samarbejde med Tryg

  • Du kan opsige dine forsikringer med et varsel på løbende måned + 30 dage til udløbet af en kalendermåned. Det betyder, at hvis du fx opsiger din forsikring d. 10. juli, så ophører den d. 31. august. Dette kan du gøre uden gebyrer frem til den 20. december 2023. 
  • Du kan også vælge at opsige dine forsikringer til den dato, hvor de bliver fornyet (det vil sige hovedforfald). 


Tandforsikring

Har du en tandforsikring, skal du opsige den skriftligt - minimum en måned før hovedforfaldsdatoen.Lønsikring

Har du en lønsikring, kan vi ikke opsige den for dig. Du skal skrive til Topdanmark på loensikring@topdanmark.dk, og så vil de hjælpe dig. Opsigelsen træder i kraft den 1. i måneden, efter Topdanmark har modtaget den.

Skal jeg opsige forsikringerne mundtligt eller skriftligt?

Du kan vælge at opsige din forsikring mundtligt eller skriftligt, men har du en af følgende forsikringer skal du opsige dem skriftligt:  

  • Gruppelivsforsikring
  • Tandforsikring
  • Ulykkesforsikring

Er der nogle forsikringer, jeg ikke selv kan opsige?

Har du en hus- eller bilforsikring, skal du være særligt opmærksom på, at du ikke selv kan opsige dem.

Bilforsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din bil, og du kan derfor kun opsige den selv, hvis forsikringen samtidig bliver overført til et nyt forsikringsselskab. Dit nye forsikringsselskab, sender automatisk besked til Motorregistret om, at din bil er forsikret i et nyt selskab. Du kan også opsige din bilforsikring, hvis du skifter bil og hvis den gamle bil afmeldes/sælges.

Læs, hvad du skal gøre, når du sælger bilen eller skifter forsikringsselskab

Husforsikring

Skal du sælge huset, er det den nye købers forsikringsselskab, som skal opsige husforsikringen. Hvis du har en ejendomsmægler til at hjælpe dig med salget, plejer de i samråd med køber at sørge for, at husforsikringen bliver opsagt.