Hvad er en ulykkesforsikring?

Med en ulykkesforsikring er du sikret, hvis du kommer ud for et uheld, der giver dig varige mén. Uden forsikringen kan du ikke få erstatning. Det kan have store konsekvenser for dit liv og din økonomi.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring består af en grunddækning og en række supplerende dækninger, som du kan vælge efter behov. Både grund- og tilvalgsdækningerne varierer fra selskab til selskab, men køber du forsikringen gennem IDA Forsikring, kan du bruge den, hvis du får:

  • Varige mén som følge af ulykke.
  • Tandskader efter ulykke.
  • Udgifter til behandlinger efter ulykke – fx til kiropraktor eller fysioterapeut.
  • Dobbelterstatning for ulykker, der giver varigt mén på 30 % eller mere.

Tilvalgsdækninger

Ønsker du at udvide din ulykkesforsikring, tilbyder IDA Forsikring en række tilvalgsdækninger.

De mest almindelige tilvalg er:

  • Farlig sport: til dig, der dyrker sport, hvor du er i høj risiko for at komme til skade – fx motorsport, kampsport og kitesurfing.
  • Strakserstatning: du får udbetalt et engangsbeløb, hvis du fx får et knoglebrud eller overrevet korsbånd. 
  • Tyggeskader: du får dækket udgifter til tandlægen, hvis du tygger i en fremmed genstand og ødelægger en tand.
  • Udvidet varigt mén: du får en højere erstatning, hvis du får varige mén efter en ulykke. Erstatningen fordobles, hvis du får en méngrad på over 30 %. 

Hvad betyder varigt mén?

For at få erstatning, skal ulykken give varige mén på minimum 5 %. Varige mén betyder, at du har daglige, helbredsmæssige problemer efter en ulykke. Erstatningen for en ulykke, som resulterer i smerter og helbredsmæssige problemer, er for de fleste kun et plaster på såret. En pose penge kan ikke fjerne daglige smerter, men det kan give dig større, økonomisk frihed til at gøre de ting, som du gerne vil.

Hvad er en méntabel?

Méntabellen er et værktøj, forsikringsselskabet bruger til at udregne, hvor stor erstatning du kan få. Det er Arbejdsskadestyrelsen, som fastlægger de enkelte méngrader. Styrelsen vurderer fx, at ’tab af synet på et øje’ giver en méngrad på 20 %, imens ’tab af tommelfinger på højre hånd’ giver 25 %.