Hvad er en Ulykkesforsikring?

Med en Ulykkesforsikring er du sikret, hvis du kommer ud for et uheld, der giver dig varige mén. Uden forsikringen kan du ikke få erstatning. Det kan have store konsekvenser for dit liv og din økonomi.

Vælg mellem Heltids- og Fritidsulykkesforsikring

Det er vigtigt, at tage stilling til, om din Ulykkesforsikring skal dække dig 24 timer i døgnet, eller kun i din fritid. Hvad du skal vælge, afhænger af dit job, din situation og ikke mindst dine behov. For at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, har vi samlet de mest stillede spørgsmål.

Heltidsulykkesforsikring

Er du selvstændig, studerende, har job på kontor eller er hjemmegående, kan du kun tegne en Heltidsforsikring.
Med en Heltidsulykkesforsikring er du dækket døgnet rundt. Derudover anbefaler vi dig at tegne forsikringen, når

 • Du som lønmodtager ikke er tilstrækkeligt forsikret i arbejdstiden.
 • Ønsker et økonomisk supplement til den lovpligtige arbejdsskadeforsikring.
 • Du har et arbejde, hvor det kan være svært at skelne mellem arbejdstid og fritid.

Fritidsulykkesforsikring

For at kunne tegne en Fritidsulykkesforsikring skal du være lønmodtager og have en arbejdstid på minimum 25 timer om ugen. Med en Fritidsulykkesforsikring er du dækket, når du ikke er på arbejde. Forsikringen dækker også ulykker, som sker til eller fra arbejde - så længe du ikke er omfattet af arbejdsskadeforsikringen. Vi anbefaler dig at tegne en Fritidsulykkesforsikring, når

 • Du ikke har et arbejde, hvor du er udsat for risikofyldte og farlige opgaver.
 • Du vil have et økonomisk sikkerhedsnet, som hjælper dig i tilfælde af, at du pludseligt kommer til skade i din fritid.
 • Du er dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, men ønsker ekstra tryghed når du holder fri.

Hvad dækker en Ulykkesforsikring?

Når du har besluttet, om du skal være dækket i din fritid eller døgnet rundt, skal du finde ud af, hvad du kan bruge forsikringen til. IDA Forsikring anbefaler, at du altid køber en Heltidsulykkesforsikring.

En Ulykkesforsikring består af en grunddækning og en række supplerende dækninger, som du kan vælge efter behov. Både grund- og tilvalgsdækningerne varierer fra selskab til selskab, men køber du forsikringen gennem IDA Forsikring, kan du bruge den, hvis du får

 • Varige mén som følge af ulykke.
 • Tandskader efter ulykke.
 • Udgifter til behandlinger efter ulykke – fx til kiropraktor eller fysioterapeut.
 • Dobbelterstatning for ulykker, der giver varigt mén på 30 % eller mere.

Tilvalgsdækninger

Ønsker du at udvide din Ulykkesforsikring, tilbyder IDA Forsikring en række tilvalgsdækninger.

De mest almindelige tilvalg

 • Farlig sport: til dig, der dyrker sport, hvor du er i høj risiko for at komme til skade – fx motorsport, kampsport og kitesurfing.
 • MC-dækning: velegnet til dig, der er fører af en motorcykel, scooter eller 45-knallert.
 • Infektionsdækning: til dig, der arbejder som fx sygeplejerske, læge eller laborant, hvor du er i risiko for at få infektioner.
 • Øje- og øredækning: Hvis du i forvejen er døv/har stærkt nedsat hørelse på det ene øre, eller er blind/har stærk nedsat syn på det ene øje, får du højere erstatning, end du ellers ville få.
 • Amputation: hvis du får amputeret visse legemsdele, får du højere erstatning end normalt.

Læs mere om grund- og tilvalgsdækninger for Ulykkesforsikring.

Hvad betyder varigt mén?

For at få erstatning, skal ulykken give varige mén på minimum 5 %. Varige mén betyder, at du har daglige, helbredsmæssige problemer efter en ulykke. Erstatningen for en ulykke, som resulterer i smerter og helbredsmæssige problemer, er for de fleste kun et plaster på såret. En pose penge kan ikke fjerne daglige smerter, men det kan give dig større, økonomisk frihed til at gøre de ting, som du gerne vil.

Hvad er en méntabel?

Méntabellen er et værktøj, forsikringsselskabet bruger til at udregne, hvor stor erstatning, du kan få. Det er Arbejdsskadestyrelsen som fastlægger de enkelte mengrader. Styrelsen vurderer fx, at ’tab af synet på et øje’ giver en mengrad på 20 %, mens ’tab af tommelfinger på højre hånd’ giver 25 %.