Hvad er en motorcykelforsikring?

Vidste du, at det er lovpligtigt at have en motorcykelforsikring, når du ejer en motorcykel? Hvis du bliver involveret i en ulykke og har skylden, hvor andre mennesker, deres ting eller køretøj kommer til skade, har du ansvaret. 

Hvad dækker en motorcykelforsikring?

En motorcykelforsikring består som minimum af den lovpligtige ansvarsforsikring. Den dækker de skader, som du i en ulykke bliver gjort ansvarlig for at have påført andre personer og andre personers ting.

Derudover kan du hos de fleste forsikringsselskaber supplere med en kaskoforsikring og forskellige tilvalgsdækninger.

Ansvarsforsikringen dækker som regel fra 1.marts til 30.november, da det er et fåtal, der bruger motorcyklen hele året. Er du en af dem, der gerne vil være forsikret året rundt, skal du vælge tilvalgsdækningen Helårskørsel, når du køber forsikringen gennem IDA Forsikring.

Har jeg brug for en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring er ikke en del af grunddækningen. Du skal derfor overveje, om du har brug for den. Det er altid en god idé at se på, hvilke skader du kan få dækket af kaskoforsikringen. Derefter kan du afgøre, om forsikringen opfylder dine behov og passer til din situation. Med IDA Forsikrings Kaskoforsikring er du godt dækket ind på følgende fire måder:

  • Tyveri (bortkomst ved tyveri eller skader som følge af tyveriforsøg)
  • Redningsforsikring i udlandet
  • Retshjælp (fx dækning af udgifter til advokat)
  • Ekstraudstyr og tilbehør op til 10.000 kr.

Derudover har du mulighed for at købe følgende tilvalg:

  • Tyveriforsikring - et godt tilvalg, hvis du fravælger kaskoforsikringen
  • Fravalg af særlig selvrisiko ved tyveri - tyveri af motorcykel har normalt en selvrisiko på 20 %.
  • Tryg MC Vejhjælp
  • MC førerulykkesforsikring
  • Ekstraudstyr – hvis du har udstyr for mere end 10.000 kr.
  • Helårskørsel

Hvad med selvrisiko?

Selvrisiko er det beløb, du selv skal betale, hvis uheldet er ude. Det vil sige, at hvis du anmelder en skade, som koster 2.000 kr. at udbedre - og har du en selvrisiko på 1.000 kr. - får du udbetalt 1.000 kr. af dit forsikringsselskab.

Læs mere om selvrisiko. 

Selvrisikoen på en motorcykelforsikring afhænger af, hvor meget køretøjet koster, motorcykelmærke og din alder. I nogle tilfælde kan selvrisikoen helt fravælges. Er du under 26 år, kan du ikke købe forsikringen uden selvrisiko. Og ved tyveri er der altid selvrisiko på forsikringen.

Er der nogle motorcykler, som ikke kan forsikres?

Det er forskelligt fra selskab til selskab, men IDA Forsikring forsikrer som udgangspunkt alle typer af motorcykler.