Hvad er en Motorcykelforsikring?

Vidste du, at det er lovpligtigt at have en Motorcykelforsikring, når du ejer en motorcykel? Hvis du bliver involveret i en ulykke og har skylden, hvor andre mennesker, deres ting eller køretøj kommer til skade, har du ansvaret. 

Hvad dækker en Motorcykelforsikring?

En Motorcykelforsikring består som minimum af den lovpligtige Ansvarsforsikring. Derudover kan du hos de fleste forsikringsselskaber supplere med en Kaskoforsikring og forskellige tilvalgsdækninger.

Ansvarsforsikringen dækker som regel fra 1.marts til 30.november, da det er et fåtal, der bruger motorcyklen hele året. Er du en af dem, der gerne vil være forsikret året rundt, skal du vælge tilvalgsdækningen ’Vinterkørsel’, når du køber forsikringen gennem IDA Forsikring.

Har jeg brug for en Kaskoforsikring?

En Kaskoforsikring er ikke en del af grunddækningen. Du skal derfor overveje, om du har brug for den.

Det er altid en god ide at se på, hvilke skader du kan få dækket af Kaskoforsikringen. Derefter kan du afgøre, om forsikringen opfylder dine behov og passer til din situation. IDA Forsikrings Kaskoforsikring dækker skader på din motorcykel, der opstår som følge af

  • Tyveri
  • Brand
  • Påkørsel

Derudover inkluderer IDA Forsikrings Kaskoforsikring også vejhjælp i udlandet (SOS International), hvis motorcyklen pludselig ikke kan starte. Hvis du ved, at du ofte kører til udlandet, er det en rigtig god ide at tegne en Kaskoforsikring. Retshjælp er også en integreret del af kaskoforsikringen. Den får du brug for, hvis du er involveret i en ulykke, hvor det ikke er muligt at fastslå, hvem der er skyld i ulykken. Retshjælpen dækker de omkostninger, der er forbundet med at få sagen afgjort i retten.

Hvordan kan jeg sammensætte Motorcykelforsikringen?

Du skal have en Ansvarsforsikring. Derudover bør du vurdere, om du også har brug for en kaskoforsikring. Derudover skal vælge, om forsikringen skal dække for en periode (grunddækningen 1. marts - 30. november) eller hele året. For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi lavet en liste over de måder, du kan sammensætte din forsikring på:

  • Ansvarsforsikring uden vinterdækning (forsikringen dækker ikke i perioden 1. december til 29. februar).
  • Ansvarsforsikring, der dækker din motorcyklen hele året.
  • Ansvarsforsikring + Kaskoforsikring uden vinterdækning. (Kaskoforsikringen dækker brand, tyveri- og hærværkskader fra 1. december til 29. februar).
  • Ansvarsforsikring + Kaskoforsikring med vinterdækning, der dækker din motorcykel hele året.

Hvad med selvrisiko?

Selvrisiko er det beløb, du selv skal betale, hvis uheldet er ude. Det vil sige, at hvis du anmelder en skade, som koster 2.000 kr. at udbedre - og har du en selvrisiko på 1.000 kr. - får du udbetalt 1.000 kr. af dit forsikringsselskab.

Læs mere om selvrisiko. 

Selvrisikoen på en Motorcykelforsikring afhænger af, hvor meget køretøjet koster, hvilket motorcykelmærke det er og din alder. I nogle tilfælde kan selvrisikoen helt fravælges. Er du under 25 år, kan du ikke tegne forsikringen uden selvrisiko.

Er der nogle motorcykler, som ikke kan forsikres?

Det er forskelligt fra selskab til selskab, men IDA Forsikring forsikrer ikke Harley Davidson motorcykler, da der er meget høj risiko for tyveri.