Hvad er en Indboforsikring?

En Indboforsikring (familie) er god at have. Bliver din cykel stjålet eller dine ejendele ødelagt fx på grund af en vandskade, giver Indboforsikringen mulighed for erstatning.

Uden en Indboforsikring (familie) skal du selv betale for en ny cykel, hvis den fx bliver stjålet. Det kan - afhængig af skadernes omfang - blive en dyr omgang. En Indboforsikring (familie) er derfor en uundværlig del af et trygt liv.

Hvad dækker en Indboforsikring (familie)?

En Indboforsikring (familie) dækker skader på dit indbo som følge af brand, tyveri, kortslutning eller vandskade. Forsikringen indeholder også en ansvarsdækning, der dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer, andres dyr eller ting. Det kan fx være, hvis du kommer til at træde ud foran en cyklist, der vælter og beskadiger sin cykel og sit tøj.

IDA Forsikrings Indboforsikring(familie) dækker også

 • Psykologisk krisehjælp
 • Retshjælp

Tilvalgsdækninger

Der er nogle tilvalgsdækninger, som du kan tilføje til grunddækningen. 
De mest almindelige tilvalgsdækninger:

Glasdækning Mulighed for at få erstatning, hvis vinduer, indmurede spejle, glas i fastmonterede skabe og keramiske kogeplader går i stykker. 
Sanitetsdækning Hvis der opstår skader på WC-kumme, cisterne, bidét, vask eller badekar, kan du få erstatning.
Fejl- og uheldsforsikring Du kan få erstatning, hvis dit tv ikke virker på grund af en funktionsfejl, eller din sofa bliver ødelagt på grund af en pludselig skade.
Udvidet cykeldækning Du bør vælge en udvidet cykeldækning, hvis du har en meget dyr cykel. Indboforsikringen dækker som udgangspunkt cykler, men overstiger de en vis værdi, skal du have den udvidet dækning. 
Udvidet forsikring for bygningsdele Dækker skader på bygningsdele eller installationer som fx paraboler, antenner, skjulte rør og vaskemaskiner (det er et krav, at du bor i lejlighed, og at du har vedligeholdelsespligten). 

 

Få mere information om dækninger på indboforsikringen.

Det er en god ide at undersøge, om ejendommen har en forsikring, der dækker glas, sanitet og bygningsdele. Hvis den har det, har du ikke behov for disse tilvalgsdækninger. Er du i tvivl om, hvilke dækninger du har behov for, er du velkommen til at kontakte IDA Forsikring. 

Hvad betyder selvrisiko?

Du kan vælge, om din Indboforsikring (familie) skal være med eller uden selvrisiko. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale - inden du kan få erstatning fra forsikringen. Jo højere selvrisiko, du vælger, desto billigere er forsikringen.

Læs mere om selvrisiko her og hvad det betyder.

Hvad dækker indbo over?

Til forskel fra Husforsikringen (villa) dækker Indboforsikringen (familie) dit indbo og ikke selve boligen. Spørgsmålet er så, hvilke værdigenstande dækker ordet "indbo" egentligt over?

De mest almindelige ting, der betegnes som indbo:

 • Møbler
 • Fladskærme
 • Computere
 • Cykler
 • Tøj
 • Penge
 • Smykker
 • Sportsudstyr
 • Telefoner
 • Køkkengrej
 • Kunst
 • Billeder

Hvor høj skal min indbosum være?

Før du køber en Indboforsikring (familie), skal du finde ud af, hvor meget dit indbo er værd. Når du tegner forsikringen, skal du opgive, hvor stor din indbosum skal være. Det er meget individuelt, hvor høj en indbosum vi har behov for. Er du i tvivl om, hvor høj din indbosum skal være, er du velkommen til at kontakte os og få rådgivning.

Du kan også prøve vores online indboberegner, som hjælper dig med at vurdere, hvor meget dit indbo er værd. 

Er du studerende tilbyder vi Indboforsikringen med en indbosum på 513.000. Er dit indbo mere værd, kan du købe Indboforsikringen med en højere forsikringssum, men der kan du ikke få studierabat.