Studieopholdsforsikring

Studieopholdsforsikring er udgået pr. 1. juni 2022. I stedet kan vi dække dit studieophold på vores rejseforsikring. Kontakt os på 70 21 01 91 for mere info.

Hvis du skal på studieophold i udlandet, er du i stedet dækket af din Indboforsikring og din Rejseforsikring. 

Læs mere om studieophold og forsikringer 

Hvis du allerede har købt en studieopholdsforsikring, kan du se dækningen her. 

Skemaet er vejledende og er et uddrag af forsikringsbetingelserne. Eventuelle erstatninger bliver beregnet efter reglerne i forsikringsbetingelserne. 

Studieopholdsforsikring
Altid med

Studieopholdsforsikringen dækker dig i alle lande i Europa og resten af verden.

Forsikringen dækker, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen.

Hvis du bliver syg eller kommer til skade, dækker forsikringen transport hjem til Danmark.

Forsikringen dækker dine udgifter til at rejse hjem, hvis en fra din familie pludseligt bliver alvorlig syg.

Dækningen sikrer, at du kan få en person hjemmefra eller en af dine rejseledsagere til at være hos dig, hvis du bliver alvorligt syg eller skadet.

Forsikringen dækker udgifter til at købe nyt tøj og nye toiletartikler, hvis din bagage er forsinket i mere end fem timer.

Forsikringen dækker de indbogenstande, du har med på studieopholdet, op til en værdi på 50.000 kr.

Du er dækket af ansvarsforsikringen, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting.

Retshjælp er en dækning, der giver dig ret til hjælp, hvis der er tvivl om, hvem der er skyld i skaden. Det kan fx være, at du får betalt udgifterne til en advokat, hvis din sag kommer for retten.

Hvad dækker Studieopholdsforsikringen ikke?

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alt, som du kan få dækket gennem Studieopholdsforsikringen: 

Psykiatrisk behandling og stofmisbrug

Forsikringen dækker ikke psykiatrisk behandling og behandling for stofmisbrug og alkoholmisbrug. Dog er der dækning for de mén, der evt. opstår som følge af selvmordsforsøg.

Receptpligtig medicin Forsikringen dækker ikke receptpligtig medicin medmindre du er blevet syg eller kommet til skade på rejsen.

 

Din studieopholdsforsikring er kun gyldig, hvis du er studiemedlem af IDA og du har en IDA Forsikring Rejseforsikring, der dækker hele verden, da Studieopholdsforsikringen er en forlængelse af denne. 

Du må kun holde kort ferie før og efter dit Studieophold maksimalt 1/3 af det samlede ophold, hvis du har en Studieopholdsforsikring. 

Få svar

Når du har købt Studieopholdsforsikringen, kan det være du har brug for dokumentation på dit køb. Du kan få dokumentation fra det studiested, du skal læse på. Det kaldes en Waiver, som vi kan udfylde for dig. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Du vil modtage følgende dokumenter, når du har købt forsikringen:

  • Certifikat på dansk (forsikringscertifikat), som bekræfter købet af din forsikring. Du vil ikke modtage en forsikringsaftale, som du fx har på dine øvrige forsikringer. Certifikatet er et tillæg til forsikringsaftalen på din Rejseforsikring.
  • Dækningsbekræftelse på engelsk
  • En faktura på mail, da du ikke har mulighed for at betale forsikringen via betalingsservice. Det kan godt se sådan ud, når du køber den, men det er ikke tilfældet. 
Fik du svar på dit spørgsmål?

Som du kan se i skemaet ovenfor, dækker Studieopholdsforsikringen dit indbo op til 50.000 kr. mod brand, vand og tyveri i hele perioden.

Forsikringen dækker også Ansvar - det vil sige, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting.

Har du ejendele, der er mere værd?

  • Har du en Indboforsikring hos IDA Forsikring, mens du er på studieophold, er dit indbo dækket med op til 50.000 kr. i op til 6 måneder fra afrejse fra Danmark. Vi sørger for at notere det på din police, så du ved at du har dækningen.
  • Har du ikke IDA Forsikrings Indboforsikring, er de ejendele, du medbringer på dit studieophold, dækket af studieopholdsforsikringen med op til 50.000 kr. Dine ejendele er dækket i den periode, du er på studieophold.

 Skriv til os her

Fik du svar på dit spørgsmål?

Nej, studieopholdsforsikringen udgik 1. juni 2022.

Før var studieopholdsforsikringen kun for studiemedlemmer af IDA og kun, når de skulle på et ulønnet studie-, udveksling- eller praktikophold. Ph.d.-studerende kunne ikke købe forsikringen, fordi de får løn under studiet.

Fik du svar på dit spørgsmål?