Spørgsmål: Motorcykelforsikring

Er din motorcykel dækket året rundt? Er der nogle motorcykel, som IDA Forsikring ikke kan forsikre? Få svar på det og meget mere. 

For at gøre det let for dig, har vi samlet de mest stillede spørgsmål om motorcykelforsikring. Du kan også læse gode råd om, hvordan du undgår skader, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Få svar

En motorcykelforsikring består som minimum af den lovpligtige ansvarsforsikring. Den dækker de skader, som du i en ulykke bliver gjort ansvarlig for at have påført andre personer og andre personers ting.

Få mere info her.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Lovpligtig ansvarsforsikring
Ansvarsforsikringen er lovpligtig og dækker i perioden fra 1.marts til 30. november. Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du som motorcyklist kan komme til at påføre andre mennesker eller deres ting. Som udgangspunkt dækker forsikringen ikke hele året, men ønsker du en helårsdækning, kan det naturligvis lade sig gøre. Husk at ansvarsforsikringen ikke dækker skader på din egen motorcykel. For at opnå dækning på egne skader, skal du vælge at tegne Motorcykelforsikringen med kasko.

Kaskoforsikring
Om du vælger at tegne kaskoforsikringen til din motorcykel, er helt op til dig. Men som regel er det et krav, hvis du har optaget et lån for at købe motorcyklen. Fordelen ved at investere i en kaskoforsikring er, at den altid vil dække skader på motorcyklen - uanset hvem der har skylden.

Fik du svar på dit spørgsmål?

I nogle tilfælde kan du købe Motorcykelforsikringen uden selvrisiko. Der er dog en række forhold, som alder, nyværdi og typen af motorcyklen, som afgør, om du kan fravælge selvrisikoen. Der er også risici, som ikke indtegnes. For tyveriskader gælder en generel selvrisiko på 20 % af skaden.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Nej, vi forsikrer som udgangspunkt alle motorcykler, også Harley Davidson.

Fik du svar på dit spørgsmål?

For at gøre det nemt og billigt for alle, der ikke kører om vinteren, er forsikringen indrettet sådan, at motorcyklen ikke er dækket i december, januar og februar.

Hvis du ønsker dækning, når det er vinter, har du mulighed for at vælge Helårskørsel som tilvalgs­dækning. Du kan rette i din forsikring på Min Side og vælge tilføje nye dækninger.

Fik du svar på dit spørgsmål?