Dækker min rejseforsikring, hvis jeg er gravid?

Her kan du læse om hvordan din rejseforsikringer dækker, hvis du er gravid. 

Din rejseforsikring dækker udgifter til akut opstået sygdom eller tilskadekomst, selvom du er gravid. Det er et krav, at der ikke har været symptomer på graviditetskomplikationer inden udrejse fra Danmark.

Du skal være opmærksom, hvis du har haft en kompliceret graviditet eller har været syg for nylig. Har du haft komplikationer i din graviditet, og været til læge, indlagt eller fået ændret din medicinering inden for de sidste 2 måneder inden rejsen, skal du søge om en forhåndsgodkendelse hos os. 

For at finde ud af om du er rask nok til at rejse anbefaler vi dig at tage helbredstesten. Inden rejsen

  • Tjek flyselskabets regler - skal du ud at flyve, mens du er gravid, bør du i god tid inden afrejse tjekke de gældende regler for det flyselskab, du skal rejse med, da reglerne kan variere meget fra flyselskab til flyselskab. Enkelte flyselskaber kræver eksempelvis, at du fremviser en lægeerklæring. 
  • Andre rejseformer - vær opmærksom på de gældende regler, hvis du rejser på andre måder end med fly, når du er gravid.
  • Tjek vaccinationer - vi anbefaler altid, at du taler med din praktiserende læge eller jordemoder, inden du rejser til udlandet og til lande, hvor vaccinationer anbefales.
  • Husk rejseforsikringen - tjek, at du har en rejseforsikring, så du er sikret, hvis uheldet skulle være ude på din rejse.

Sikkerhed inden rejsen

  • Du kan desuden vælge at købe en afbestillingsforsikring, hvis du vil have mulighed for at abestille din rejse – fx i tilfælde af akut sygdom eller hvis der sker et dødsfald i den nærmeste familie. Afbestilling dækker også, hvis din egen læge vurderer, at det vil være uforsvarligt for dig at rejse på grund af din graviditet – fx hvis der er risiko for at du føder for tidligt.