Din nye Børneforsikring

Her kan du få et overblik over de nye vilkår for din Børneforsikring. Du kan også sammenligne dem med vilkårene for din forhenværende forsikring.

Har du en Børneulykkesforsikring skal du være opmærksom på, at den skifter navn, så den fremover kommer til at hedde ’Børneforsikring’.  Alt afhængigt af dine behov kan du sammensætte Børneforsikringen på tre forskellige måder (Minimum, Basis og Super) samt tilføje en række tilvalg.

Se forskellene mellem Børneulykkesforsikring og Børneforsikring

Hver deres forsikringsaftale
Har du flere børn, bliver de nu forsikret på hver deres forsikringsaftale, men det er fortsat dig, som er forsikringstager. Det vil sige, at du ejer forsikringerne. 

  • Hvis du tidligere har haft mere end ét barn forsikret på en Børneulykkesforsikring, vil det ene barn fortsætte på en Børneforsikring på samme police (som den tidligere Børneulykkesforsikring).
  • Derfor kan du først se forsikringen på dette barn, når forsikringen er trådt i kraft - det vil sige til hovedforfald.
  • De øvrige børn vil få en ny police, der starter fra samme dato, som forsikringen bliver fornyet. 

Ekstra rådighedsbeløb
Som noget nyt udbetaler Børneforsikringen et ekstra rådighedsbeløb på 106.827 kr. (2019) til forældrene, hvis deres barn får et varigt mén på 30 % eller derover. Beløbet bliver ikke fratrukket den endelige erstatning for barnets varige mén.

Farlig sport for børn
Alle børn under 18 år med en Børneforsikring er automatisk dækket ved alle former for sport, uden det koster dig ekstra. Du skal dog være opmærksom på, at tandskader, opstået i forbindelse med kampsport, ikke er dækket. 

Er dit barn over 18 år, skal du kun vælge tilvalg for Farlig sport, hvis dit barn er medlem af en klub for at dyrke en sport, der er kategoriseret som farlig.

Se listen over sportsgrene, der kategoriseres som 'farlige'.

Sammenlign Børneulykkesforsikringen med Børneforsikringen

Vi har lavet overskuelige skemaer, så du let kan få overblik over, hvordan din nye Børneforsikring dækker og sammenligne den med din nuværende. De grønne markeringer angiver en forbedring, mens de røde betyder en forringelse.

Nye tilvalg til din børneforsikring

Strakserstatning - få 10.682 kr. ved knoglebrud

Strakserstatning er en ny tilvalgsdækning, der dækker, hvis dit barn brækker en knogle. Det kan for eksempel være, hvis barnet brækket benet i en ulykke. Sker det, får du med det samme udbetalt en erstatning på 10.682 kr. (2019), og er der knoglebrud på flere legemsdele samtidig, får du udbetalt 16.025 kr. (2019)

Udvidet hjælp til rengøring og transport

Ny tilvalgsdækning, som giver mulighed for at få hjælp til fx rengøring i op til 20 timer. Skal dit barn til en planlagt behandling, har I mulighed for at blive kørt til behandlingsstedet op til seks gange tur/retur. 

Tyggeskader

Vælger du Tyggeskader kan du få rimelige og nødvendige udgifter til tandbehandling betalt, hvis dit barn skader tænderne, mens det spiser.  

Sygdom - engangsbeløb, hvis dit barn bliver alvorligt syg

Hvis du udvider Børneforsikringen med tilvalg for Sygdom, får du udbetalt et engangsbeløb, hvis dit barn bliver diagnosticeret med visse alvorlige sygdomme. Engangsbeløbet bliver beregnet som en procentdel af forsikringssummen på 640.962 kr. Du kan se, hvilke sygdomme, der er omfattet i forsikringsbetingelserne.

Kritisk sygdom

Kritisk sygdom er en ny tilvalgsdækning, hvor du får udbetalt et engangsbeløb på 106.827 kr. (2019), hvis dit barn bliver diagnosticeret med visse kritiske sygdomme. 

Du kan se, hvilke kritiske sygdomme, der er omfattet i forsikringsbetingelserne.

Har vi de rigtige oplysninger om dig?

Det er vigtigt, at vi har de rigtige oplysninger om dig og din familie. Du kan se de oplysninger, vi har om dig på Min Side. Se fx efter om:

  • Er fødselsdatoer og navne korrekte?
  • Er dit barn ved at fylde 18 år? Det er tidspunktet, hvor man selv kan blive forsikringstager.
  • Har du et barn under 1 år, der endnu ikke er forsikret med en børneforsikring?


Hvis oplysningerne ikke passer, har det betydning for, hvordan du er dækket og den pris, du skal betale for forsikringen.