Vi skal giftes

Forsikringer er med garanti ikke det første, som falder dig ind, når du står midt i bryllupsplanlægningen eller lige er blevet gift. Alligevel bør du tjekke dine forsikringer, fordi overgangen fra parforhold til ægteskab har indflydelse på dem.

Kig jeres forsikringer igennem

Hvis du og din partner først flytter sammen, når I bliver gift, skal I overveje hvilke forsikringer, I skal beholde. Fx har I kun brug for én indboforsikring, når I flytter sammen. Husk også at overveje, om I har brug for nogle tilvalgsdækninger. 

Læs mere om, hvad I skal være opmærksomme på, når I samler jeres forsikringer.

Overvej at få lavet en ægtepagt

Når I bliver gift, får I automatisk formuefællesskab. Formuefællesskabet har stor betydning for jer, hvis I en dag ønsker at blive skilt – særligt hvis den ene part har bragt en større formue med ind i ægteskabet. Normalt skal formuen deles ligeligt, men får I lavet en ægtepagt, er I med til at bestemme, hvordan formuen skal fordeles. Via ægtepagten aftaler I, hvordan penge, ejendele og pension skal fordeles, hvis I bliver skilt.

Tag stilling til arv og testamente

Når I er blevet gift, har I automatisk arveret efter hinanden. Hvis I ikke har børn, og du dør før din ægtefælle, arver han/hun det hele. Hvis I har fællesbørn eller børn fra tidligere forhold, arver din ægtefælle halvdelen og jeres børn den anden halvdel til lige deling. I sidstnævnte situation er det en fordel at oprette et testamente, som sikrer, at længstlevende kan leve videre, uden at boligen skal sælges for at udrede en stor arv til børnene.

Tjek ulykkesforsikringen

En ulykkesforsikring er personlig. Det betyder, at du som forsikringstager får erstatningen, hvis du kommer du ud for en ulykke, som giver dig varige mén på minimum 5 %. Har du købt en ulykkesforsikring med dødsdækning og dør som følge af en ulykke, er det dine nærmeste pårørende, som får erstatningen. Er du gift, er det din ægtefælle, som står til at få udbetalingen. Du har dog mulighed for at indsætte en begunstiget på forsikringen – fx dit barn eller en kæreste. Begunstiget er et udtryk for den person, som skal have pengene, hvis du dør.

Ønsker du at ændre eller tilføje en begunstiget, kan du gøre det på Min Side.