Vi skal giftes

Forsikringer er med garanti ikke det første, som falder dig ind, når du står midt i bryllupsplanlægningen eller lige er blevet gift. Alligevel bør du tjekke dine forsikringer, fordi overgangen fra parforhold til ægteskab har indflydelse på dem.

Kig jeres forsikringer igennem

Hvis du og din partner først flytter sammen, når I bliver gift, skal I overveje hvilke forsikringer, I skal beholde. Fx har I kun brug for én indboforsikring, når I flytter sammen. Husk også at overveje, om I har brug for nogle tilvalgsdækninger. 

Læs mere om, hvad I skal være opmærksomme på, når I samler jeres forsikringer.

Overvej at få lavet en ægtepagt

Når I bliver gift, får I automatisk formuefællesskab. Formuefællesskabet har stor betydning for jer, hvis I en dag ønsker at blive skilt – særligt hvis den ene part har bragt en større formue med ind i ægteskabet. Normalt skal formuen deles ligeligt, men får I lavet en ægtepagt, er I med til at bestemme, hvordan formuen skal fordeles. Via ægtepagten aftaler I, hvordan penge, ejendele og pension skal fordeles, hvis I bliver skilt.

En Arv & Samlivsforsikring er en rigtig god investering, som er med til at give jer begge tryghed og skabe et sikkert fundament for jeres nye liv sammen. I kan blandt andet bruge forsikringen til at få udarbejdet en ægtepagt.

Har du ikke købt en Arv & Samlivsforsikring endnu, kan du gøre det nemt og hurtigt gennem vores online forsikringsberegner.

Tag stilling til arv og testamente

Når I er blevet gift, har I automatisk arveret efter hinanden. Hvis I ikke har børn, og du dør før din ægtefælle, arver han/hun det hele. Hvis I har fællesbørn eller børn fra tidligere forhold, arver din ægtefælle halvdelen og jeres børn den anden halvdel til lige deling. I sidstnævnte situation er det en fordel at oprette et testamente, som sikrer, at længstlevende kan leve videre, uden at boligen skal sælges for at udrede en stor arv til børnene.

Alt afhængigt af situationen og familien er det meget forskelligt, hvordan spørgsmål om arv og testamente skal besvares. Vi anbefaler derfor, at du køber en Arv & Samlivsforsikring, som blandt andet kan bruges til at få professionel rådgivning om testamente og arveforhold. I fællesskab med en advokat finder I sammen ud af, hvordan testamentet bedst tilgodeser jeres behov og ønsker.

Læs mere om Arv & Samlivsforsikring.

Tjek ulykkesforsikringen

En ulykkesforsikring er personlig. Det betyder, at du som forsikringstager får erstatningen, hvis du kommer du ud for en ulykke, som giver dig varige mén på minimum 5 %. Har du købt en ulykkesforsikring med dødsdækning og dør som følge af en ulykke, er det dine nærmeste pårørende, som får erstatningen. Er du gift, er det din ægtefælle, som står til at få udbetalingen. Du har dog mulighed for at indsætte en begunstiget på forsikringen – fx dit barn eller en kæreste. Begunstiget er et udtryk for den person, som skal have pengene, hvis du dør.

Ønsker du at ændre eller tilføje en begunstiget, skal du kontakte os personligt eller skrive til os med oplysninger om personens fulde navn og CPR-nummer.