Indboforsikring og dækning

Hvad dækker en ansvarsforsikring over? Hvem er dækket af indboforsikringen og er dit barns ejendele dækket på efterskolen? Find svarene her.

Få svar

Vi har lavet en artikel, der i store træk beskriver, hvad en indboforsikring forsikring dækker.

Læs artiklen her.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Hele din husstand er dækket af din indboforsikring. Den dækker dig, din samlever og jeres hjemmeboende børn samt op til to ekstra personer – det kan fx være, hvis du har bedsteforældre boende eller bor i et bofællesskab (vi dækker maksimalt op til tre personer). Hushjælp/au pair er også dækket. Det er en forudsætning, at personerne har samme folkeregisteradresse som dig. 

Fremleje af værelse eller lejlighed

Hvis du lejer hele din lejlighed ud, skal lejeren selv være forsikret. Hvis du blot lejer et værelse ud og selv bor i lejligheden, er det en anden sag. Så er din lejer/roommate også dækket af din indboforsikring.

Læs mere om udlejning af bolig og hvad du skal være særlig opmærksom på.

Fik du svar på dit spørgsmål?

En ansvarsforsikring er en fast del af indboforsikringen. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer, fx hvis du kommer til at cykle ind i en fodgænger, som kommer til skade. Uden en indboforsikring skal du selv betale for de skader, som du pådrager fodgængeren, og det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Din indboforsikring inkluderer retshjælp inklusiv konfliktmægling. Du kan få brug for retshjælp, hvis der opstår et forhold, som du og den involverede part ikke kan blive enige om. Her skal sagen afgøres ved retten, men udgifterne til retssagen bliver dækket af retshjælpsforsikringen. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle områder, hvor retshjælp dækker.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Din indboforsikring dækker de ejendele, barnet har med. Forsikringen dækker på samme vilkår, som hvis barnet boede hjemme. Dog skal barnet forsat have folkeregisteradresse hos dig.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Indboforsikringen dækker tyveri af dit tøj, mobiltelefon, soundboks, sovepose, almindelige tasker og andre ejendele, som du har inde i teltet, hvis ejendelene ikke kan ses udefra.

Penge og smykker dækkes ikke.

Opstår der brand og vandskader af dine ejendele i teltet, vil de være dækket af din indboforsikring.

Vær opmærksom på at tabte, forlagte, efterladte og glemte genstande ikke dækkes.

Din selvrisiko varierer afhængig af din forsikring. Har du en gratis Studieindboforsikring, er der en fast selvrisiko på 1.000 kr.

Log ind på Min side og se dækninger og selvrisiko

Fik du svar på dit spørgsmål?