Forebyg indbrud i din bolig

Når du og din familie er væk fra jeres bolig i en længere periode, er der forhøjet risiko for indbrud. For at forebygge, at tyvene vælger netop din bolig, er der en række forhold, du bør tjekke igennem og eventuelt forbedre inden du tager afsted på ferie.

Tjek dørene

Det er en god idé at sørge for, at det er svært for tyven at bryde ind gennem døren. Det vil sige, at alle yderdøre skal være i solid og god stand. De skal have sikre låse og slutte tæt til karmen.

Til udvendige døre med hængsler kan man montere nokker i hængselssiderne for at udgå, at tyvene saver hængslerne over, eller at døren kan løftes af, og at tyvene kommer ind i huset på den måde.

Ved at skrue en sikkerhedsslutbrik på indersiden af døren, kan du undgå, at dørens karm flækker, hvis en tyv forsøger at bryde ind. Sikkerhedsslutbrikker kan købes i et byggemarked sammen med skruer, der passer til.

Tjek vinduerne

Et vindue er tyvens mest brugte vej ind i huset. Det kan være svært at forebygge, at tyven smadrer ruden. Det er dog muligt at købe ruder, der er indbrudshæmmende. Det vil sige, at det er sværere for tyven at komme ind.

Det er en god ide at sørge for, at vindueskarmene er i god stand, så er de sværere at brække op.

Tjek låse og nøgler

Har du meget gamle låse og nøgler, kan du med fordel skifte dem ud.

Du bør vælge låse, der har en høj dirkesikkerhed, og som har borebeskyttelse i cylinderhuset. Det vil sige, at låsen ikke kan bores op. Nøglerne skal helst være sikret mod kopiering.

Du kan med fordel sætte en ekstra lås på dine døre. Et hus med to låse på døren er mere besværligt at bryde ind i end et med en.

Overvej at få en tyverialarm

Det kan være en god ide at have en tyverialarm, specielt hvis du bor langt fra naboen, rejser meget, har nogle særlige værdigenstande i dit hjem, bor i et område med meget kriminalitet eller tidligere har haft indbrud.

Tyverialarmen kan ikke forhindre tyveri, men den høje lyd kan stresse tyven.

Få rabat på din Indboforsikring
IDA Forsikring giver rabat på din Indboforsikring (familie), hvis du har installeret en alarm. Der gives 10 % ved installering af lokalalarm og 20 % ved alarm, der er koblet til en vagtcentral.

Ønsker du alarm i hjemmet kan du købe Tryg Boligalarm med rabat (gælder kun, hvis du har en Indboforsikring gennem IDA Forsikring)

Præventiv belysning

Et mørkt hus er et signal til tyvene om, at der ikke er nogen hjemme, og at de kan bryde uforstyrret ind i dit hjem. Lad et par lamper være tændt, når du forlader huset. Er du væk i længere tid, kan du tilslutte et tænd/sluk-ur, så der kun er lys i huset om aftenen.

Har du en have eller en indkørsel, kan du også installere udendørsbelysning med tænd/sluk-føler. Det skræmmer de fleste tyve, da de ikke bryder sig om at blive set.

Husk også, at det altid er en god ide at give naboen besked om, hvornår du er bortrejst.