Forebyg indbrud i din bolig

Når du og din familie er væk fra jeres bolig i en længere periode, er der forhøjet risiko for indbrud. For at forebygge, at tyvene vælger netop din bolig, er der en række forhold, du bør kontrollere og eventuelt forbedre, inden du tager afsted.

Tjek dørene

 1. Det er en god idé at sørge for, at det er svært for tyven at bryde ind gennem døren. Det vil sige, at alle yderdøre skal være i solid og god stand. De skal have sikre låse og slutte tæt til karmen.
 2. Til udvendige døre med hængsler kan man montere nokker i hængselssiderne for at udgå, at tyvene saver hængslerne over, eller at døren kan løftes af, og at tyvene kommer ind i huset på den måde.
 3. Ved at skrue en sikkerhedsslutbrik på indersiden af døren, undgår du, at dørens karm flækker, hvis en tyv forsøger at bryde ind. Sikkerhedsslutbrikker kan købes i et byggemarked sammen med skruer, der passer til.

Tjek vinduerne

 1. Et vindue er tyvens mest brugte vej ind i huset, og netop det kan være svært at forebygge. Du har dog mulighed for at købe ruder, der er indbrudshæmmende. Det indbrudshæmmende glas gør det sværere for tyven at komme ind.
 2. Sørg også for at tjekke boligens vindueskarme. Er de i god stand, er de sværere at brække op.

Tjek låse og nøgler

 1. Har du meget gamle låse og nøgler, kan du med fordel skifte dem ud.
 2. Du bør vælge låse, der har en høj dirkesikkerhed, og som har borebeskyttelse i cylinderhuset. Det vil sige, at låsen ikke kan bores op.
 3. Nøglerne skal helst være sikret mod kopiering.
 4. Du kan med fordel sætte en ekstra lås på dine døre. Et hus med to låse på døren er mere besværligt at bryde ind i end et med en.

Tryg DNA-mærkning

Med Tryg DNA-mærkning sikrer du dine værdier mod tyveri. Du kan tyverisikre værdigenstande som fx din computer og din cykel - ting som du ved tyvene er særligt interesseret i. Når du køber Tryg DNA-mærkning får du tilsendt et mærknings-kit, sikringsmærker samt mærker som er specielt velegnet til cykler. 

Læs mere om Tryg DNA-mærkning og se, hvordan du kan få det. 

Overvej at få en tyverialarm

Det er god ide at have en tyverialarm, specielt hvis du bor langt fra naboen, rejser meget, har nogle særlige værdigenstande i dit hjem, bor i et område med meget kriminalitet eller tidligere har haft indbrud.

Tyverialarmen kan ikke forhindre tyveri, men den høje lyd kan stresse tyven.

Få rabat på din Indboforsikring
IDA Forsikring giver rabat på din indboforsikring (familie), hvis du har installeret en alarm. Der gives 10 % ved installering af lokalalarm og 20 % ved alarm, der er koblet til en vagtcentral.

Læs mere om rabatten. 

Husk at lade lyset stå tændt

 1. Et mørkt hus er et signal til tyvene om, at der ikke er nogen hjemme, og at de kan bryde uforstyrret ind i dit hjem.
 2. Lad derfor et par lamper være tændt, når du forlader huset. Er du væk i længere tid, kan du tilslutte et tænd/sluk-ur, så der kun er lys i huset om aftenen.
 3. Har du en have eller en indkørsel, kan du også installere udendørsbelysning med tænd/sluk-føler. Det skræmmer de fleste tyve, da de ikke bryder sig om at blive set.
 4. Husk også, at det altid er en god ide at give naboen besked om, hvornår du er bortrejst.