Forebyg indbrud i din bolig

Når du og din familie er væk fra jeres bolig i en længere periode, er der forhøjet risiko for indbrud. For at forebygge, at tyvene vælger netop din bolig, er der en række forhold, du med fordel kan kontrollere og eventuelt forbedre, inden du tager afsted.

Lad dit hus se beboeligt ud

Et mørkt hus er et signal til tyvene om, at der ikke er nogen hjemme, og at de kan bryde uforstyrret ind i dit hjem. Det er derfor en rigtig god idé at lade et par lamper være tændt, når du forlader huset. Er du væk i længere tid, kan du tilslutte et tænd/sluk-ur, så der kun er lys i huset om aftenen. Har du en have eller en indkørsel, kan du også installere udendørsbelysning med tænd/sluk-føler. Det skræmmer de fleste tyve, da de ikke bryder sig om at blive set. Husk også, at det altid er en god ide at give naboen besked om, hvornår du er bortrejst.

Mærk dine ting med syntetisk DNA

Vidste du, at du kan mærke dine værdier med syntetisk DNA? Når du mærker dine ting, gør du det ekstra svært for tyvene at sælge dem videre. Du kan tyverisikre værdigenstande som fx din computer og din cykel - ting som du ved tyvene er særligt interesseret i. 

Læs mere om Tryg DNA-mærkning og se, hvordan du kan få det. 

Vinduet er tyvens fortrukne vej ind

Vinduet er tyvens mest brugte vej ind i huset, og netop det kan være svært at forebygge. Du har dog mulighed for at købe vinduer med indbrudshæmmende glas, som gør det sværere for tyven at komme ind. Sørg også for at tjekke boligens vindueskarme. Er de i god stand, er de sværere at brække op.

Husk at gå dørene efter

Sørg for, at det er svært for tyven at bryde ind gennem døren. Det vil sige, at alle yderdøre skal være i solid og god stand. De skal have sikre låse og slutte tæt til karmen.

Til udvendige døre med hængsler kan du montere nokker i hængselssiderne for at udgå, at tyvene saver hængslerne over, eller løfter døren af. Hvis en tyv forsøger at bryde ind, kan du undgå, at dørens karm flækker, hvis du skruer en sikkerhedsslutbrik på indersiden af døren. Sikkerhedsslutbrikker kan købes i et byggemarked sammen med skruer, der passer til.

Skift dine gamle låse ud

Har du meget gamle låse og nøgler, kan du med fordel skifte dem ud. Du bør vælge låse, der har en høj dirkesikkerhed, og som har borebeskyttelse i cylinderhuset. Det vil sige, at låsen ikke kan bores op. Nøglerne skal helst være sikret mod kopiering.

Overvej en ekstra lås på døren

Du kan med fordel sætte en ekstra lås på dine døre. Et hus med to låse på døren er mere besværligt at bryde ind i end et med en.

Overvej at få installeret en tyverialarm

Det er god ide at have en tyverialarm, specielt hvis du ikke har nogle naboer, rejser meget, har nogle særlige værdigenstande i dit hjem, bor i et område med meget kriminalitet eller tidligere har haft indbrud.

Tyverialarmen kan ikke forhindre tyveri, men den høje lyd kan stresse tyven.

Få rabat på din Indboforsikring

IDA Forsikring giver rabat på visse indboforsikringer, hvis du har installeret en alarm. 

Kan du få rabat på din indboforsikring, hvis du har en alarm?