Jeg skal på barsel

Voksende mave, hævede fødder, hormoner og spirende kærlighed til den lille ny. Som kommende forældre siger du og din partner goddag til en verden fuld af kærlighed og glæde. På samme tid er din graviditet også forbundet med en masse ting, I skal tage stilling til.

For at hjælpe dig godt på vej, har vi samlet en række gode råd til dig, der snart skal på barsel.

Beskyt den lille ny

Vi anbefaler, at du køber en børneulykkesforsikring. Forsikringen er gratis i dit barns første leveår. Herefter skal du købe en selvstændig børneulykkesforsikring, som dækker den lille døgnet rundt – også når han/hun er i daginstitution. Det offentlige dækker ikke længere, hvis barnet kommer til skade i daginstitutionen og får konstateret et varigt mén. Det er derfor vigtigt at have en privat ulykkesforsikring, som hjælper, hvis uheldet er ude. 

Det er en god idé at følge en plan

  1. Så snart barnet er født, kan vi tilføje barnet til din Ulykkesforsikring. For at kunne gøre det, skal du kontakte os og fortælle barnets CPR-nr. og fulde navn.
  2. Du kan med fordel oprette børneulykkesforsikringen, når barnet er født. Du skal blot angive, at forsikringen skal træde i kræft den dag barnet fylder et år. Du kan tegne forsikringen i vores online forsikringsberegner, men du er også velkommen til at ringe til os, hvis du vil have, at vi skal gøre det for dig.


Du betaler kun for dit første barn

Når du har tegnet børneulykkesforsikringen, dækker den også når/hvis, du får flere børn. Det eneste, du skal gøre, er at fortælle os børnenes navne og CPR-numre. Derefter sørger vi for, at de bliver omfattet af den eksisterende forsikring.

For barnets skyld

Vi ved, at forældrerollen er forbundet med et stort ansvar – lige fra barnet bliver født, til det flytter hjemmefra. Du og din partner har sikkert drøftet emner som

  • Hvad skal barnet hedde?
  • Skal barnet døbes eller navngives?
  • Har vi samme syn på børneopdragelse?

Ømtålelige emner som fx fordeling af samvær eller børnebidrag bliver derimod sjældent diskuteret. Vi undgår det, fordi det ikke er rart at tænke på, hvad der skal ske, hvis du eller din partner kommer noget til, eller hvis I en dag går fra hinanden. Ved skilsmisse er det vigtigt at tage stilling til komplicerede forhold som

  • Hvor skal barnet have bopæl?
  • Hvordan skal samværet fordeles?
  • Fastsættelse af evt. børnebidrag
  • Ophævelse eller etablering af fælles forældremyndighed?

IDA Forsikrings Arv- & Samlivsforsikring er ideel, da den netop kan bruges til at styr på disse emner.

Læs mere om Arv- & Samlivsforsikring

Fortæl os, når du går på barsel

Har du en Ulykkesforsikring, skal du fortælle os, at du går på barsel. Når vi ændrer din beskæftigelse til ’hjemmegående’, skal du muligvis betale en lavere præmie, end du gør nu. Når du begynder at arbejde igen, skal du også give os besked.En dyr fornøjelse

Det er dyrt at få børn – særligt hvis det er dit første. Barnevogn, lift, autostol, babytøj, puslebord og legetøj er blot et lille udvalg af de ting, der står på din indkøbsliste. Find ud af, hvor meget det nye babyudstyr kommer til at koste, og overvej derefter om forsikringssummen på din Indboforsikring skal justeres. For at være dækket korrekt skal forsikringssummen matche værdien af indboet – og her tæller babyudstyr også med.Kører du mindre i bil?

Når du går på barsel, kommer du måske til at køre mindre i bil. Særligt hvis din arbejdsplads ligger langt væk fra din bopæl. Det er vigtigt, at du kontakter os, hvis det kilometerforbrug, du har opgivet på din Bilforsikring, kommer til at ændre sig.Arbejde og barsel

Alle de spørgsmål, som relaterer sig til arbejde og barsel kan IDA hjælpe dig med. Hvornår skal du varsle din barsel? Hvor meget får du i dagpenge? Hvilke regler gælder, når jeg er privat ansat? Det og meget mere kan du få svar på på IDAs barsels-univers.